Автор: Konstantinov
Дата: 04-12-24 21:48
От 10 години имам DELL UP2414Q от 2 години имам Dell P3222QE,сега има по нов модел Dell P3223QE за 905 лв.И трите са 10 битови,по точно 8бита +... 4к, 31.5 инча.Има развитие новите Dell P3222QE има равномерна подсветка ,но на стария това че е на петна се вижда само при тестове.Новите дел подлежат на вярно калибриране с 1 дисплей про -профилът се записва в уиндоса и е използваем и не само това ,каквото се вижда на монитора това излиза от печат на принтер L800- калибровам със спектрофотометър 1005 на дейтаколор.DELL UP2414Q идва с протокол от калибриране извършено в завода на машина за над 100х евро.Производителят е сметнал ще го извадиш от кашона включиш в мини дисплей порт за 10 бита цвят и ще превключиш на разширино цветово пространство адоб РЖБ и няма да ръчкаш в настройките и ще си го ползваш както е калибриран.Аз като вярващ, че с уред за 250 евро- 1 дисплей про, ще направя нещо по-добро от машината в заводите на дел, напарвих 2 профила и се записаха в кал 1 и кал 2 в монитора в менюто, ама нито цветовете са много верни ,нито бялото беше чисто бяло .Ползвам го с фабричната калибровка, нещо не се обичат с 1 дисплей про.Тези монитори дел и старите и новите са бюджетни решения и нямам претенции.Но стават за фотошоп и печат и препоръчвам.При новите има развитие .Има нови само U-Dell U3223QE вероятно са оправили подсветката и калибрирането като на Р-серията, надявам се защото са и малко по скъпи 1452 лева и нагоре в момента.
Публикацията е редактирана (04-12-24 21:49)
|
|