Автор: gergan_tsonev
Дата: 04-02-24 08:27
След като си занесох текущият L800 от 2015г за смяна на падове във ФАКТОР, се оказа, че има проблем и в главата, чиято замяна няма никакъв икономически смисъл, което ме доведе от въпроса с какво да го заменя. Гледах, четох и не мога да реша на кое да заложа. Основно детето си печата домашните, а жената печата грамоти на фотохартия. Аз напоследък рядко печатам фотографии - главно за подаръци на приятели или някое семейно събитие.
За L8050/L18050 очаквам нещата с печата да са същите като при моя L800. Гледам, че мастилата и механизмите не са се променили съществено. За това и питането ми е повече за новите модели с новите мастила.
Привличаме Epson L8160/8180, защото пише, че мастилата са CLARIA, с които съм печатал преди и все още цветовете са супер висейки на стената. Другото е, че има скенер, което от време на време ми трябва. НО ! Тук стигам до реалността . Много хора твърдят в интернет, че тези мастила не са същите, като предишната CLARIA, а освен това реално цветовете са по-малко на брой от L800. Това бих го приел някак - все пак е домашен принтер
Второто ми и по-сериозно притеснение е свързано с поддаването на хартията и следи от валяците при печат на гланцови медии. Хора твърдят, че има проблем с вземането на хартията от фронталните тави, което води до неравномерни бели полета дори при няколко копия на една си съща снимка както и че когато печатат на гланцови медии определено валяците за хартията остават следи. Дори за печат на грамоти това не бих приел.
Аз печатам на хартии КАТАНА silk/luster/glossy и ако може някой да сподели реален опит за Epson L8160/8180 ще съм благодарен.
|
|