Автор: kiss9402
Дата: 12-04-24 15:07
Epson L3250/56. Имам го от около година и половина. Много се колебах преди да го взема, главно заради предни много горчиви опити с разни мастилоструйни принтери. Взех го за да принтирам снимки с неголям обем (100тина на месец 10х15 грубо) и по някой А4.
От Фактор.бг бяха изключително любезни и ми направиха ICC профил. Мога да кажа, че принтера е без забележка за цената си!
Откакто е включен в контакта, никога не е изключван. Седял е до месец и половина без да се ползва и не съм имал никакви проблеми.
Понякога е дразнещо, че се налага да принтирам едно изображение по два пъти, когато става въпрос за рамкиране на снимка и търся изключително точно цветопредаване, но това е любителското... Не, че не съм давал снимки за принт в реномирани фото-студия и са ми връщали тотал брак снимки с оправданието, че монитора ми не е калибриран или от преобразуването на формата са се скапали цветовете .
Честно казано, минаха поне 8-9 години докато се наканя да си взема фотопринтер и сега съжалявам... Че не съм го направил по-скоро. Толква е достъпно и лесно вече, дори с Wi-Fi през телефона се принтират снимки, които остават спомен за през годините. Някой истински педант би се обзаложил, че техника за 4-5к. лева ще работи по-добре, по качествено, с по-точно цветопредаване и бързо, и ще е прав, но за 12 пъти по-ниска цена, аз съм склонен да направя компромис, щом става въпрос за домашно позлване.
Успех
п.п. CANON са долни п@д@ли що се касае до принтери. Брал съм ядове поне с 6-7 такива - не бих повторил...
|
|