Автор: seymour_sz
Дата: 19-11-23 21:11
И аз като един съвсем непретенциозен любител предпочитам за снимки в дивата природа (и макро) да ползвам Олимпус системата си - кропа там си има своето положително значение. С обектива 100-400 мм (еквивалент на 200-800 мм, който по размер и тегло надвишава съвсем малко примерно Никонския 105/2.8 макро) мога да снимам птици почти от всяко положение и разстояние, без да ми пука дали вали дъжд или сняг. С конвертори (само примерно казвам, защото такива нямам) милиметрите могат да се удвоят, макар и със загуба на ИСО (но пък съществува Топаз, все пак) - е няма такава алтернатива на никоя друга фул-фрейм система като размер и тегло, вероятно и като цена, особено след като пипнах почти съответните по дължина обективи за Никон фул-фрейм и ми се изкълчи ръката само докато ги въртях. Може би кадрите ми не биха били одобрени от Нешънъл джиографик, да речем, щото не са фул-фрейм, но и аз нямам амбиции да публикувам баш там, така че за моите цели, а вероятно и на 90 процента от другите диви фотографи, тази система е предостатъчна като възможности, лекота и цена дори...
Публикацията е редактирана (19-11-23 21:15)
|
|