Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за калибратор X-Rite i1Display Pro
Автор: Иванов   
Дата:   11-09-23 06:31

Привет на всички,
преди няколко месеца си закупих калибратор X-Rite i1Display Pro - втора ръка, и при второто включване на калибратора се оказа, че нищо не е активно. Предположих, че иска някакъв лиценз, и потърсих в гугъл, но нищо не открих. Звъннах няколко телефота на познати, но само предположения. Оказа се, че хора които си изкарват хляба с това, дори не са чували за калибриране на монитора.
Моля запознатите по въпроса да помагат.
Поздрави на всички.

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за калибратор X-Rite i1Display Pro
Автор: asahi   
Дата:   11-09-23 08:29

Ако под "нищо не е активно" имаш предвид, че не се открива като непознато или познато устройство в Device Manager на Уиндоус от това следва, че проблемът е хардуерен - устройство, кабел, USB порт на компютъра.
Ако имаш нещо друго предвид моля поясни, защото поне аз не съм толкова досетлив.

Автор: Иванов   
Дата:   11-09-23 09:26

Извинявам се за лошото изказване.
Става въпрос за софтуера с който се прави калибрацията на монитора. Когато го закупих, инсталирах програмата, която е нужна за да се извърши калибрацията, и всичко стана лесно и бързо, но сега като я отворих, бутоните с които се стартира, не са активни. И това ме доведе до мисълта, че трябва да се плати лиценз, който най вероятно е изтекъл.
Надявам се да съм обяснил правилно.

Автор: Mogila   
Дата:   11-09-23 09:49

Няма лиценз.

Ти като купи устройството, успя ли тогава да калибрираш? Тоест си го купил в изправно състояние?

Дата:   11-09-23 09:53

Името и версията на софтуера?

Автор: baron_barbaron   
Дата:   11-09-23 09:55

Вече се нарича "Calibrite" и софтуера е в техния сайт. Аз когато си купих моя, не помня да имаше нещо за вкарване на лиценз, просто искаше да намери самия калибратор (чиито сериен номер е лицензния ключ) това по спомен. Но пък самия софтуер ми се стори, малко недодялан а и търсих решение е за линукс та намерих DisplayCal който е freeware и работи чудесно с X-Rite i1Display Pro (който сега се нарича colorchecker display pro) . И под Windows и под Linux за Mac не знам не съм тествал.

Дата:   11-09-23 10:04

https://calibrite.com/us/software-downloads/ ето тук е последната версия на calibrite. Ако няма хардуерен проблем с машинката, с този софтуер ще заработи на 100%.

https://displaycal.net/ ето алтернативата, която според мен е доста по гъвкава от оригиналния софтуер.

Автор: pepino_bg   
Дата:   11-09-23 11:33

При мен беше така:

На Win 10 старият софтуер на X-Rite си работеше перфектно с X-Rite калибратор. Всичко безплатно.

На Win 11 старият софтуер на X-Rite не работи. Нещо Color Management-a ала-бала... Работи обаче софтуерът на Calibrite. Обаче софтуерът на Calibrite, за да работи с калибратор X-Rite, искаше еднократно 10$ - затова бутоните са неактивни. Плащаш, записва си серийния номер в базата и после калибраторът работи навсякъде.

Моят е X-Rite i1Display Studio. Ако става дума за Win 10, мога да изровя старият софтуер.

Публикацията е редактирана (11-09-23 11:35)

Автор: lamerko   
Дата:   11-09-23 12:20

Софтуера след първо активиране получава електронно ID, свързано с конкретно вашето устройство. Всеки следващ път, когато го пуснете (дори и на нова машина), не е нужно да вкарвате разни номера и прочие. Проблема е може би нещо във връзките - кабел, усб порт... може и да е заминал калибратора.

Автор: RAD_ATAN   
Дата:   11-09-23 13:04

Не става ясно, каква калибрация ще правиш софтуер или хардуер. Като при втората записваш профила в LUT таблицата на монитора и съответно ти е необходим и "USB 3.0 upstream cable"

Автор: Konstantinov   
Дата:   13-09-23 00:17

В сайта на x-rite има i1Profiler Software софтуера си работи на уиндос 11 PRO при мен ,току що записа ICC профила в систем 32 -спуул -драйвер-кълър. i1Profiler (i1Publish) v3.7.0 това е софт за i1Profiler — ICC Profiling Software.Щракайте на сайта и ще го намерите.Не ми иска пароли нито плащане. Това е профил на нов монитор на съвсем различен компютър.Калибратора по фактурата на фирмата е от началото на 2016 година i 1 display pro-Сега гледах че имат нов модел в адком i1Display Pro Plus.
Сега като отворих сетинга- програмата ми е възприела моя уиндос 11 като 10 така пише аз сам махнал много неща на уиндоса и нямам антивирусна, нямам опциите за съобщение към майкрософт тотално съм забранил ъпдейти...но драйверите на дъното асус Z790 проарт са за 11 и работи ама четох че драйверите за 11 били като за 10...всички драйвери са за 11 и едни стари юсб превключватели не ми работят та ги смених днес.Ако при вас на 11 не работи сложете си десетка или програмата дето са ви я дали по -горе.Аз разбирам толкова колкото нещата да ми работят, не знам възможно ли е като съм изтрил нещо да се възприема като 10 но в система си пише 11 про от 3 месец 2023.
Вчера качих и софтуера на дел за калибриране Dell UltraSharp Calibration Solution и наистина не искаше да свърже 1 дисплей про към компютъра а го бях включил към юсб 3 ,това сащо е важно на 2 не знам защо не се вразва също.Отворих свойства и съвместимост на програмата и сложих чавки на дасе отваря като от администратор и като от уиндос 8. На сайта на дел си пише че работи само с десетка ,за 11 нищо не пише -тоест не работи.С тия промени пак пуснах програмата и вече тя свърза 1 дисплий про и пак напарвих профил и с програмата на дел ,тоест може да пробвате със съвместимостта ако не сте го правили.

Публикацията е редактирана (13-09-23 09:49)

Дата:   13-09-23 16:51

Редактирай пак, ама с повече запетаи и интервали.

Дата:   13-09-23 23:38

Много мразех по литература като ме питат "Какво е искал да каже автора ?" сега вече разбрах защо са ме питали. [smilie5]

Автор: mitakabs   
Дата:   14-09-23 15:25

Ползвам i1Profiler.
Инсталирайте като администратор и ползвайте като администратор. Проблеми няма.[smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »