Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Sony A7C II и може би A7CR
Автор: hotsnail   
Дата:   28-08-23 23:40

утре 29-ти Август 2023 от 17:00

Няма какво да обяснявам много, това е типа камера, дето харесвам - фул фрейм в малко тяло, супер АФ, видео през USB, влиза в малка чанта, няма купол напомня за втората световна война.

Този път ще има версия с много пиксели май. Това много ми липсва на първата версия, та чак си пазя старата камера.

Да знам, някои харесват телефони. Супер. Ама не всички харесваме само малки сензори и фиксирани лупи.

Други искат 2 карти, колосален визьор, гигантски грип, тежко тяло, снимат сватби по 48 часа без почивка. Супер други искаме камерата да няма купол и да не тежи 2 кила.

Та така де да раздуем на тема тая камерка и малкото и подобия.

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A7C II и може би A7CR
Автор: vinse   
Дата:   28-08-23 23:57

16-35 GM II

Дата:   29-08-23 00:02

Някои от новите дреболии изтекоха като снимки

https://www.sonyalpharumors.com/wp-content/uploads/2023/08/Screenshot-2023-08-09-at-09.29.18.png

https://www.sonyalpharumors.com/wp-content/uploads/2023/08/Screenshot-2023-08-09-at-09.29.10.png

По-удобна ще е. За видео ще има копче отделно, вместо да се върти режима. Вероятно режима на експозиция ще си остане с колеото отгоре (сега за видео режима на експозиция е в менюто….). Предна врътка има. Сложили са програмируемо колелце отзад……малко напомня легендарния NEX-7 с ужасно много програмируеми врътки (колелца) (с всяка нова камера по Сони форумите има групичка, дето реват, че не е NEX-7)

ПП вероятно като първата версия софтуера и процесора, ще са директно от A7R серията т.е. от 5-цата. Така де ще е по-добре от а7м4

Публикацията е редактирана (29-08-23 00:09)

Автор: mitpis   
Дата:   29-08-23 00:09

Ами супер и аз като теб предпочитам малките фулфрейм камери, сега съм с R8 и много и се кефя, явно идва време и ти да сменяш камерата. 7C-то е много яка камера има много хляб в нея и затова се учудвам, че Сони бързат да я надграждат.

Дата:   29-08-23 00:29

R8 съм го изпуснал. Много интересно развитие на EOS RP. Изглежда са сложили всичко нужно. Лек е. Има бърз АФ. Има явно видео. Мен ми харесва, че са заложили на това да е функционално и удобно тялото. Поне така изглежда. RP нямаше добър АФ като сравнявах с А7С иначе ми харесваше. Имаше и някакви други неща, дето бяха орязали, вероятно заради СЛР-скрия сензор там.

Сони вероятно ще се прицелят в по-висока цена за новия поне в началото. Интересно е с какво ще се откроят от R8.

Сегашния а7с е около 2900 лева в амазон.де в момента с две промоции една върху друга. Може би това е плана им да предложат алтернатива на канончето -стария на 2900-3200 Този с ниската резолюция между 4 и5 хиляди в зависимост от промоциите. Този с високата резолюция ще видим какво ще кажат. Слуховете са за около 7 хиляди. Ще трябва доста неща да сложат за 7 хиляди….

Аз за този с многото пиксели ще се оглеждам. За 33мп не си струва да ъпгрейдвам първия.

Публикацията е редактирана (29-08-23 00:33)

Автор: Belshazzar   
Дата:   29-08-23 09:06

Това е нещото, което очаквам от днешното събитие. Да видим с колко ще олекне спрямо Mark I и дали ще бъде с изцяло вътрешен зуум.

Дата:   29-08-23 13:20

Belshazzar написа:

> Това е нещото, което очаквам от
> днешното събитие. Да видим с колко
> ще олекне спрямо Mark I и дали ще бъде
> с изцяло вътрешен зуум.

16-35/2.8 GM?

- подобрена острота
- близко фокусиране е 22см (старият обектив беше 28см)
- 82мм филтър
- може да улавя поредици от 30 кадъра в секунда
- Клик-режима на диафрагмения пръстен може да се изключва
- Сенника на обектива е направен възможно най-компактен
- 3 XA лещи
- 4 XD мотора
- ново антирефлексно покритие Nano AR Coating II
- Цялата конструкция е устойчива на атмосферни условия
- 547г (133г по-лек от старата версия)
- дължина 126мм (10мм по-кратък от старата версия)
- изпраща се през октомври
- добавен е пръстен за контрол на блендата
- 2699 евро (цената в САЩ може да е около $2399)

https://www.sonyalpharumors.com/wp-content/uploads/2023/08/comparison.jpg

https://www.sonyalpharumors.com/wp-content/uploads/2023/08/Screenshot-2023-08-29-at-08.41.35.jpg

https://www.sonyalpharumors.com/wp-content/uploads/2023/08/Screenshot-2023-08-29-at-09.09.03.jpg

Яко обективче. Ама за А7С е доста неподходящ според мен. Друго хора може да го харесат ако само снимат широко и искат зум. Аз в този диапазон избирам между 15/4.5 и 24/1.8, понякога 24/1.4

https://www.sonyalpharumors.com/wp-content/uploads/2023/08/Screenshot-2023-08-29-at-08.41.22.jpg

Май този кадър потвърждава А7CR. Яко!!!!

Автор: kvakioh   
Дата:   29-08-23 15:39

Пожелавам да не я продават без китака 28-60. Иначе прилично развитие.

Дата:   29-08-23 15:48

kvakioh написа:

> Пожелавам да не я продават без
> китака 28-60. Иначе прилично
> развитие.

...и ти ли си купувал китака отделно след камерата? Аз наистина не го ползвам много. Ама понякога е полезен. Учудващо използваема пласмасарка. Съмнявам се, че ще изкара дълго при редовно ползване.

За 61МП, ако пуснат такава камера, мисля, че ще се озори. Ама знам ли. На 24 е ок.

Публикацията е редактирана (29-08-23 15:49)

Автор: lamerko   
Дата:   29-08-23 16:29

Калпава работа - един слух като 'ората няма [smilie18]

Дата:   29-08-23 16:59

почва видеото.... и ще пуснат спековете горе долу сега

Дата:   29-08-23 17:01

Първо на пета пиксел

Дата:   29-08-23 17:40

На PetaPixel видеото е добро

Много интересно те харесаха A7C II противно на очакванията ми. Всъщност Сони са направили по-евтина и по-добра камера за любители от А7м4. За професионална работа с тоя затвор и една карта сигурно няма да се харесва много.

A7CR явно ще е нишова за хора като мен дето видео много не ползват, но искат пиксели и компактно леко тяло. Серийната снимка обаче е по-бавна от преди. Вместо 10 фпс е 8. Буфера е малък също с 61 мп.

Много джунджурии са наврели.

Питах един от хората на Сони - каза 4800 и 7400 края на Септември.

Публикацията е редактирана (29-08-23 17:41)

Автор: kvakioh   
Дата:   29-08-23 18:27

3000 долара са много за 60 Мпикс. Но ще я тествам като може.

Дата:   29-08-23 18:41

Да се надяваме, че няма да рисува Луната от картинки в Гугъл и няма да слага зъби на бебетата като някои друи "АИ" имплементации [smilie5]

Дата:   29-08-23 20:32

Е уж апаратите не мацат картинките. Познават деца, кучета, коли, влакове и подобни неща за да ги гонят с АФ. Клипчетата рекламни за а7с м2 изглеждат впечатляващи като АФ. Още първия е доста умен.

Дата:   29-08-23 22:32

Абе много знаеш злите гении какво са ти сготвили :)

Иначе много се смях на зъбите на Самсунг [smilie18]

Дата:   12-09-23 08:56

A7C II ръководството е публикувано.

Всякакви интересни факти има вътре и обяснения за новите функции. Надявам се и за R-ката скоро да излезе.

ПП за тихия затвор няма добро обяснение. По спомен за а7с беше по-смислено относно ограниченията. Ама сега и а тих режим, който изключва и всякакви електронни звуци.

Автор: mitpis   
Дата:   13-09-23 19:49

Гледах спецификациите на R ката, страхотна камера са направили Сони, относно цените позна, така са обявени в сайта на Фотосинтезис.

Дата:   19-09-23 12:52

ръководство за A7CR (английски)

Ще видя сега какво казват за пиксел шифта и разните други шукарии на н
60мп сензор. Вкарали са май среден и малък роу файл. Разни такива щуротии.

Автор: nyamago   
Дата:   19-09-23 14:26

Видях го новия 'R' преди няколко дни, в ръцете на едно момиче, с което бяхме в група за 'птичарска' екскурзия. (Защо не заснех почти никакви птици е друга дълга история).

Не и разгледах в подробности новия апарат, с който беше много горда (че е 'най-послдения') нито съм му чел спецификациите. Само като казах, че е взела къс обектив (беше с един от скъпите Сони зумове до 200мм, а аз не успявах да приближа избягалите далече патици и щъркели дори с 500мм), тя ми каза че имала толкова много пиксели в новата матрица, че можела в пост- да си 'зумне' колкото си иска без загуба на качество. Може и да е (отчасти) вярно...

Дата:   20-09-23 00:06

немско ревю на р-ката

Интересна работа. Твърдят, че със 70мм обектив от ръка можеш да снимаш с 1/4 и дори 0.4 секунди….. някак не го вярвам ама…

Гугъл добре го превежда на български

Чудя се бяла или черна. Бялата като че ли по-готино старее и като падне декоративния цвят долу пак е метал.

ПП за интериор, архитектура, репродукции може да прави 240мп…..

Публикацията е редактирана (20-09-23 00:13)

Автор: PhotoBo   
Дата:   27-09-23 12:39

Сериозно вече обмислям да заменя а7 3-ката с едно такова А7С 2. Много рядко снимам нещо платено вече и двата слота за карти вече не ми е толкова важен. Мира обаче не ми дава как ще стои (и държи) Тамрон 35-150/2-2.8, който имам за основен на такова мъндзърко тяло. Сякаш компактни праймове са за такова бижу, а сега и обективи да сменям няма да стане [smilie8]

ПП: А7 3 съм сменил вече 3 броя и си остана моята предпочитана камера що се отнася до цена/възможности/ергономия.

Автор: muzicantini   
Дата:   27-09-23 18:04

Много бях хвърлил око на А7С, отидох в магазина да го видя и... бях шокиран от това колко лоша е ергономията. Просто тая камера ми беше невъзможно да я хвана без да я изпусна, а като я пробвах с китовия обектив, кокалчетата на дясната ръка ми се набиваха в обектива и направо си беше невъзможно да ползвам грипа. Това + факта, че един хубав светлосилен 35 мм обектив хич не е малък по размер ме отказа.

Дата:   27-09-23 22:59

Камерата не е за всеки.... Аз ползвам 35/1.4 ГМ редовно и ядове нямам.

Публикацията е редактирана (27-09-23 23:13)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »