Автор: baron_barbaron
Дата: 20-06-23 00:25
victory13 Принципно не би трябвало да грешиш, аз точно това искам да установя, дали правят индивидуална калибровка чисто механично с пластините, или не. Вярвам че в днешно време това може да се прави изцяло от софтуера на камерата. Но все пак не съм сигуренкак е в конкретния случай.
hotsnail Черната част е ясна :) Тя е цяла, байонета е изкъртен и за това искам измерването да е от неговата повърхност :)
На кратко да обясня защо ми е инфото. Наш колега имаше лошия късмет да си чукне обектива. Последствията са печални, сони са се изложили брутално с изработката на въпросния обектив, и в конкретния случай байонета е изкъртен заедно с кабелите. Кабелите вече съм ги оправил, но мисля вариант как да закрепя отново байонета. Имам някакви идеи, но преди да почна ми се иска да имам референт от здрав работещ обектив, за да не се налага да пиля или да добавям материал. И също така ако имам повече от един референт и те се различават, ще значи че вероятно се прави чисто механична калибровка. Ако ли не, то значи си е софтуерна и няма се занимавам с илзишни операции, които биха вкарали още прах в обектива.
|
|