Автор: hotsnail
Дата: 22-08-22 17:35
еми и аз я мислих, но си взех А7С, защото е изцяло завършен продукт а не прототип. Обмислях и Канон EOS RP, но и там нещата се оказват по-скоро на ниво прототип и далеко от EOS R6 например. Освен Сигма и Сони изглежда другите марки не разбират, че компактните камери са удобни и необходими. EOS RP е по-лек, но няма наследник, а много неща му бяха орязани и недовършени
Ако човек прекрасно знае какво прави и си я пробва и хареса Сигмата със сигурност има случаи, когато ще работи добре и с компактната серия на Сигма ще е супер.
Аз бих гледал и обективите. Защото за Сони байонета има Сигми, но също така Сони, Тамрон, Цайс, Токина, Фойтландер, Самянг, Лаова и т.н. Аз харесвам много повече компактните обективи на Самянг и Сони спрямо тези на Сигма например. А за всеки обектив си правя сметката коя марка предлага най-добрия за мен вариант към момента на покупката. За широко имам Фойтландер 15/4.5 и Сони 24/1.4 например. Сигма имат само аналог на 24-ката от много скоро. А подобие на 15-ката няма. Сега обмислям Лаова 9мм да си взема и не съм сигурен, че има подобен обектив за Сигма (Знам, че го има за ЕОС Р)
ПП Имам А7р3 и съм много доволен, Не виждам смисъл от А7р4 за моите нужди.
Публикацията е редактирана (22-08-22 17:43)
|
|