Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Има ли някой, който е поръчал Nikon Z9?
Автор: Stef1   
Дата:   29-06-22 09:03

Здравейте, има ли някой, койтои е направил поръчка към Фотосинтезис или Динафос за Никон Z9? Трябва ми малко повече информация как се случват нещата, колко време се чака и т.н.? Благодаря

Отговори на това съобщение
 Re: Има ли някой, който е поръчал Nikon Z9?
Дата:   29-06-22 09:13

Другия ми въпрос е въобще техника от такъв клас има ли шанс да се изнася от магазина поне за тест?

Автор: Imaginarium   
Дата:   29-06-22 09:44

В чужбина чакат около 6 месеца. Тук може и да има налични бройки. Да го "изнесеш" от магазина - няма как да стане. Тест също ме съмнява да е възможен поради същите причини - липса на бройки, прекалено скъпа и нова техника за да има "тестови" бройки. Никой който ще даде 10к за апарата , не би искал да има 1000 кадъра нащракани на новото му тяло от случайни хора [beer]

Автор: lamerko   
Дата:   29-06-22 11:46

ISO: 64 - 25600 (32 - 102400) - евала, явно са се приземили след фиаското с онези милионните ИСО-та [smilie18]

Иначе май това ще е първия флагман с изцяло електронен затвор. Интересно какво са сътворили с тези стекове, че все още нещата са далеч от пълнокадрово сканиране :)

Автор: hotsnail   
Дата:   29-06-22 13:43

Какво му е далеко ламерко? Май си сканира всичко за 1/160 но го прави и паралелно и прикрива кривенето от бавен затвор.

То апарата вече не е нов. Навършва скоро годинка или две. От отзивите които четох е доста добре. Имаше нещо подло с липсата на механичен затвор ама не беше болка за умиране предвид останалите възможности и супер впечатляващата ниска цена. Откровено е без пари за това което предлага.

Ако някой го търси предполагам, че се е запознал с отзиви на вече дългосрочни потребители а не платените youtube ревюта

Камерата е супер ако си с никон

Аз заглеждах А1 ама скъпа е за това което правя или по-скоро не правя с фотоапарата

Публикацията е редактирана (29-06-22 13:46)

Автор: СамуилАрнаудов   
Дата:   29-06-22 13:49

Аз го тествах във Фотосинтезис на място. Иначе апарата е представен края на декември 2021-ва демек е на 6 месеца, не знам какви са тези година-две [smile]

Публикацията е редактирана (29-06-22 13:52)

Автор: sirkhann   
Дата:   29-06-22 13:54

В Динафос го има наличен в момента.

За тези пари - няма по-добър фотоапарат. Точка. :-) Да не говорим, че Nikon отново са тръгнали да правят фурор с телеоптиката - откъм представяне и цени.

Sony A1 и Canon R3 са просто различни. Всичко е до това какво му трябва на човек.

Автор: voinov   
Дата:   29-06-22 15:33

Nikolay Hristov/headphones/ виждам,че снима с такава камера.
Аз бих му писал на лично,за да се свържа с него и....нещата приключват с информация от първа ръка.
Успех и късмет!

Автор: lamerko   
Дата:   29-06-22 15:42

Хм. В Динафос тялото е 12к лъвчета, а в einfin-а e 6700 евро. [smilie18]

Автор: sirkhann   
Дата:   29-06-22 18:34

UK имаха сериозен проблем с наличностите. Продават на премия, който е изпаднал. Тук винаги е било невероятно странно как има бройки. Новото макро 105/2.8 беше винаги налично, от Z 100-400 почти винаги е имало бройка. Вярно, че през океана се поръчват невероятни обеми, ама се чака зверски.

Дата:   30-06-22 10:09

Благодаря за коментарите! Чета, чета и се информирам, защото мисля да го купувам, но все пак си исках както се казва "око да види-ръка да пипне". Ще се обадя в Динафос и в Синтезис да ги питам имат ли налични бройки и ще пиша на Николай Христов. Още веднъж благодаря! :)

Дата:   01-07-22 01:56

Нещо странно и може би малко обезпокоително видях. Новите телеобективи на никон все още са със стъпкови мотори. Фуджи, Сони, Тамрон и Сигма минаха на линейни мотори последните 7-8 години. Стъпковите мотори са доста бавни и издават стържещ звук докато фокусират. Имат си традиционния хеликоид и със стъпковия мотор го въртят, за да местят фокусната група. Това се вижда в новия 400/4.5

https://youtu.be/OMBm5c-J8HY

Странно. Мислих, че всички са минали на линейни мотори. Вижте някое ревю на сравнително нов Фуджи или Сони телефото обектив за сравнение. На скоро Сони пуснаха зумче и може да видите разликата на 4:06.

https://youtu.be/HWVyY66akN4

Фуджи, до колкото знам, е подобно, че и по-бързо, щото слагат повече мотори обикновено. А сигурно кроп обективите имат малко по-леки лещи

Линейните мотори май нямат хеликоид. Моторите движат фокусните групи директно. Освен това в някои от новите Фуджита и Сони телеобективи има по две фокусни групи, което вероятно сваля разстоянието за местене, вдига качеството и постига по-ниско тегло.

сонито 70-200 и 200-600 са супер леки. Фуджито 150-600 също писаха че е супер лекичко.

ПП иначе идеята 400/4.5 ми харесва много. Както ми харесва и 500/5.6. Някакви сравнително поносими пари и много високо качество на оптиката.

Публикацията е редактирана (01-07-22 02:17)

Автор: kvakioh   
Дата:   01-07-22 15:03

Кирил, hotsnail, вземи и пробвай и сравни колко и как са шумни тия мотори, отвори някой обектив да видиш...
Иначе е екстра камерата, топ модел и с почти всичко нужно.

Дата:   01-07-22 15:41

за камерата две мнения няма. Просто ме учуди видеото за обектива, вчера дето пуснаха. Възможно е, както казват при снимане на спорт или животни, да си ограничиш диапазона на фокуса и да няма ядове. Пак е странно, че не са купили тая технология с линейните мотори. Щом Сони, Фуджи и Тамрон я ползват, на дали е някаква голяма технологична тайна.

70-180 Тамрон е с линейни мотори - "two linear VDX autofocus motors"

Ползвах преди обективи със стъпкови мотори, та добре ги знам. Сонитата преди бяха така. Особено кроп моделите доста са със стъпкови мотори. Тамрон 28-75 стария, дето ползвам и той е "Internal AF with RXD (Rapid eXtra-silent stepping Drive) stepper motor" - постръгва си каквото и да пишат......

Публикацията е редактирана (01-07-22 15:46)

Автор: kvakioh   
Дата:   01-07-22 16:27

Тия мотори и чаркове са цял модул обикновено, така и ги ремонтират. По-лесно им е, не го правят толкова заради тишината...

Дата:   01-07-22 19:14

Основно проблем е ако излиза във видео записи с микрофон близо до камерата ...

Другото е ако е къс обектив до 135мм и снимаш волейбол, баскетбол или друг спорт, дето яко трябва да се мести оптиката. С Тамрона ми е мъка. Просто не се справя. Изпуска кадри. С линеен мотор няма ядове.

Ама за 400мм може би не е толкова важно. Щото хода на фокуса между 15 и 30 метра на дали е голям. Пък по на близо ще са портрети :-)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »