Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Технически въпрос за обективи
Автор: Bani4kata_   
Дата:   13-04-22 22:42

Привет колеги,
На скоро се сдобих с Canon 5D Mark IV.
Сега следва и универсалния за него обектив, Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM или Canon EF 24-70 f/2.8 L USM- става въпрос за първите версии. Относно дължини,бленди,стабилизация е ясно. А оптически възможности???

Ето веселата част и основният ми ВЪПРОС.
1во-извинете ме ако въпросът ми е глупав или не-правилно зададен.
Преди години имаше тема в този форум(не помня заглавието),но си спомням горе долу дискусията,че обектива X не може да извади капацитета на даден сензор или сензора X не може да покаже възможноститите на даден обектив.
И с 2 думи горе посочените обективи от 1ва версия ще покрият ли възможностите на 5D IV?

Отговори на това съобщение
 Re: Технически въпрос за обективи
Автор: lamerko   
Дата:   13-04-22 22:58

По принцип Канон са си традционални в използването на АА филтър, който в 5D Mark IV е нужен до по-голям степен заради по-малкия пиксел. Практически този филтъра до някаква степен премахва грижите от дифракцията, но в същото време "замазва" положението с микродетайла и затова да не ти пука особено за оптичните качества на пърите версии на въпросните обективи. При тях проблема по-скоро идва от факта, че се използват масово от сватбари и "навъртат" твърде много кадри, което неминуемо води до известно износване на механиката и евентуални проблеми с центрирането на оптичните групи.

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »