Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Светкавица
Автор: Ivakka   
Дата:   11-11-20 23:34

Здравейте, търся светкавица за Sony. Начинаещ съм все още и не мога да се насоча какъв модел с която по-нататък да си взема и синхронизатор,бихте ли ме насочили или ако някой има да Предложи. Благодаря предварително.

Отговори на това съобщение
 Re: Фотография
Автор: leitz   
Дата:   12-11-20 08:40

Колко точно озаглавена тема [smile]
Преди да стане "светкавица" беше :фотография"

Публикацията е редактирана (12-11-20 14:18)

Re: Светкавица
Автор: asahi   
Дата:   12-11-20 16:21

Следва уточняващата поправка "Търся светкавица за Сони".

Автор: GenaDP   
Дата:   13-11-20 00:11

Не се чудете, такъв е мат'рялът... [smilie18]

Автор: quazimodo   
Дата:   13-11-20 07:42

Трите дадени отговора показват съвсем точно какъв е мат'рялът... за съжаление.[smilie18][smilie18][smilie18]

Автор: farushko   
Дата:   13-11-20 09:11

Godox.

Автор: MixMike   
Дата:   13-11-20 12:35

quazimodo - когато си прескочил първите поне 13-14 години (да не кажа по-голяма дума) и не можеш правилно да построиш въпроса си...повярвай - тези леки подмятания са нищо спрямо благодатната почва за е*авки, която младежа предлага!
И още нещо, особено характерно за днешното поколение - не се полага НИКАКВО усилие, за самостоятелно решение на проблема.
И повярвай - точно тези подигравки, ще накарат червената лампичка в мозъка му да светне следващия път.
В този информационен свят, ако сам не можеш да си намериш информация, светкавицата за Сони ти е най-малкия проблем.

П.С. през 80-90-те години си записвахме музика на касетка с два касетофона насочени един срещу друг и пращахме ПОЩЕНСКИ писма на групите с молба да ни пратят оригиналните текстве на песните. Чакахме с МЕСЕЦИ!
Сега всичко от което имаш нужда е на два клика разстояние, но хората и тва ги мързи да направят.

П.С.2 - На пича му отне 2 дни, само за да промени заглавието от "фотография" на "светкавица"...питай го за тези два дни дали е прочел и един от отговорите на "sony flashlight" написано в гугъл и колко точно време е отделил самостоятелно да се бори с проблема ПРЕДИ да изпраска тази тема и да ходи да си цъка на fortnite[smilie7]

П.С.3 - Благодарете се, че хора като Asahi, GenaDP и подобни още се навъртат тук и може чат-пат да научите нещо, че новите "титуляри" завладяли форума и ръсещи акъл са "майка плаче"[smilie18]

Автор: quazimodo   
Дата:   13-11-20 12:43

Едно лирично отклонение и от мен тогава - никаква червена лампичка няма да му светне на младежа, защото той вече се е вбесил от подмятанията и се е самообявил за жертва. ВЕрвай ми, така е! Ежедневно контактувам с млади хора, родени след последната революция.

П.П. Айде[smilie19] и един послепис - това уж е фотофорум а не кръжок по БЕЛ [smilie18][smilie18][smilie18]

И П.П.2 Погледни последните 10-тина поста на защитаваните от теб корифеи и намери поне по един адекватен отговор. Това просто няма как да се случи - няма такива. Щом сте мераклии, дайте предложение за отваряне на секция за обучаване членовете на форума в правопис и правоговор на българския език[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Публикацията е редактирана (13-11-20 12:57)

Автор: mitakadobrev17   
Дата:   13-11-20 15:57

[beer]

Автор: nokoniko   
Дата:   13-11-20 16:56

Евтин вариант

Автор: golded   
Дата:   13-11-20 16:57

Нито едните са много прави, нито другите са много криви! Истината както обикновено е някъде по средата!! [beer]

Автор: mmx   
Дата:   13-11-20 19:15

Съгласен с nokoniko. Имах Godox TT350 и е чудесна компактна светкавица. Препоръчвам! Хубавото на Godox е страхотната екосистема. Утре ще решиш да купиш друга светка Godox или синхронизатор Godox. Всичко ще работи и ще се свърже. Дори системата да си смениш (например да минеш на Canon) пак ще работят като Slave.
Успех в избора!

Дата:   13-11-20 22:19

Благодаря ти.

Автор: kiten   
Дата:   13-11-20 22:21

Истината е светкавицата да НЕ Е с АА батерии!!!
От повече две години сонитата ми си свектат със светкавици на литиевойони батерии и съм предоволен.
Ако се купува нова светкавица виж къде и е ремонта у нас или е на хиляди километри зад граница както е със хенела! А ако сервиза е някъде по София гаранцията е фиктивна и ремонта обикновено се заплаща и във всички случаи ще те изкарат виновен за аварията!
Ако ще купуваш втора употреба бог и късмета да ти е на помощ!

Автор: Mogila   
Дата:   13-11-20 22:28

Да не е на АА батерии? Това мнение сериозно ме изненадва[smilie11]

Автор: kiten   
Дата:   13-11-20 22:57

[smilie25] Разликата е като стар телефон работещ на никелпидридни батерии и друг на литевойонни.[smilie5]
Литиевите зареждат по-бързо за импулс много повече имат живот и цикли зареждат се на зарядното до един час и струват почти както 4 аа.

Дата:   13-11-20 23:01

Ама нещо не те разбирам... АА е размер, пък ти си ползвай каквито си искаш. Много ясно, че се ползват зарядни батерии, но какво пречи да са АА?

Автор: Yog   
Дата:   14-11-20 05:19

kiten, имаш предвид да не за NiMh батерии ли? То всъщност има ли от стандартните АА и ААА презареждащи, които да не са NiMh? Аз поне не съм виждал.

Автор: mmx   
Дата:   14-11-20 13:05

kiten, Mogila е прав - AA е размер и може да позваш различни батерии. А ако зарядните се окажат изтощени може от всеки магазин да спасиш положението като си купиш алкални AA.
Нещо повече - в АА размер има и литиево-йонни зарядни батерии. Моят Godox TT350 използвах точно така.

Дата:   14-11-20 13:31

quazimodo явно си се припознал в моето определение, за Повярвай мнението не е само мое.
Червените пръстчета дето развяваш, може да си ги завреш...знаеш къде.

Не съм следил последните 10 мнения на asahi и GenaDP, но мога да ти гарантирам, че на всеки коректно зададен и конкретен въпрос, техните отговори са най-правилни и най-полезни. Дори да са съставени само от едно изречение. Ако ти или друг не може да схванете идеята на това което е написано - това не е техен проблем.

На въпрос - "къв телевизор да си купя до 1000лв", за да отговориш коректно, трябва да изпишеш 10 страници и да развиеш всички възможни ситуации, които самия питащ трябваше да е премислил ПРЕДИ да си зададе въпроса.
Ако въпроса е зададен коректно, описателно...определя в какво помещение ще се гледа телевизора, от какво разстояние, каква резолюция, дали да е LED, OLED и т.н. - може да се проведе дискусия и да се намери отговора.
Не съм виждал, няма и да видя, и отказвам да повярвам, че Asahi и GenaDP ще се бъзикат в тема с конкретен културно зададен въпрос.
Ако въпроса е зададен от някой дрисльо с тон - "вие сте ми длъжни за нещо" - подигравките са най-малкото с което ще се размине.

Не мисля да губя повече време с твоята особа - не е лошо да си опресниш знанията на тема - "четене с разбиране"
...защото НИКЪДЕ не съм споменал правопис и правоговор, а говоря за това, че младежа дори не си е прочел сам мнението, преди да го пусне, за да види аджеба дали хората дори ще го разберат какво пита.

Дата:   14-11-20 13:46

Ето и в тази тема има един корифей, който плещи някви безумици и "помага" на хората.
Нищо че бърка физически стандарт с технически.

Ето моето мнение по темата, както аз разбирам въпроса.

Ако се налага да снимам със сваткавица, ползвам ръчни китайски Yongnuo, който съм купувал от ebay преди 10+ години. Струваха между 30 и 50 ЛЕВА. Ползвам Sanyo Eneloop - едни от най-добрите АА батерии за светкавици. Зареждат на пълна мощност 1/1 за под 2сек, а под 1/4 мога да снимам на серия от 3к/с без проблем.
И това не е няква технология от NASA, а съвсем нормално нещо и то отпреди 10+ години.

quazimodo, ако автора е искал TTL светкавица, и го беше споменал - може би щеше да ми спести загубеното време да му отговарям. Това искам да кажа - коректен въпрос = бърз коректен отговор!
Въпрос като по-горния, неточен и изпраскан м/у другото = подигравки.
Дано и за теб това обяснение е достатъчно и разбираемо, като се вземат предвид възможностите ти [smilie5]

Дата:   14-11-20 14:18

Mixmike гледам че ти се отдава писането и развиването на теми, защо не станеш писател примерно.Можеше просто да отговорите с един два модела и край. Спрете да философсвате че трябва едикак си да се задава въпроса, щом някои хора разбраха, благодаря за което на mmх.

Дата:   14-11-20 17:30

Аз къвто е трябвало да стана - съм станал. Ти по-добре, също като квазимодо, да се върнеш в трети клас и да тренираш четене с разбиране!
Болд-нал съм ти важната дума - разбиране!

Можеше просто да отговорите с един два модела и край.

Моята баба казваше - "ти му приказваш, оно си рупа"

Един-два модела, КАКВО??? Чушки, домати?
Native светкавица с TTL ли искаш? Third party ли? За какво ти трябва - сватби с 2-3к кадъра или да си снимаш децата веднъж в месеца? С ръчна можеш ли да се оправиш или да хвърляме боб? Бюджета къв е? Колко светки ще купуваш, защото явно говориш за синхронизатор? Все въпроси, които трябва да си уточнил още във въпроса си!
Но явно както познанията, така и очакванията ти не са големи, след като се хвана за първия предложен модел и си реши въпроса.
Да беше казал отначалото, че търсиш отговор от типа - "аз си взех модел X и много съм доволен!" Ако е така, що не пита в бгмама - там сигурно също ще ти дадат съвет.

Спрете да философсвате че трябва едикак си да се задава въпроса, щом някои хора разбраха...

Пиле, всички разбраха какво търсиш, но с повече уточнения ще получиш по точен отговор. За ТВОЕ добро е! Явно обаче ти търсиш "лесния" отговор, вместо правилния! И това е поради единствената причина, че нямаш хал-хабер как се ползва светкавица и какво трябва да се съобрази при купуването!
...но щом си доволен - евала! Нали тва е важно!

Ето ти и една друга крилата фраза от тоя форум:
"ВземАло си апарат и писка" - така се превежда буквално въпроса ти![smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   14-11-20 22:24

Ivakka ама ти дори не си написал светкавица за монтиране на камерата или някакво студийно тяло искаш. И за какви пари?

Ако искаш за тялото то има толкова много варианти. Аз също като MixMike ползвам на Yongnuo с батерии Eneloop.

От студийните комплекти ползвам на Walimex, Elinchrom, Bowens. Всичките са ок. Тези на Elinchrom са най-издръжливи до момента.

Няма как да се отговори на въпрос, който изобщо не е конкретен.
Пък и е наистина за 5 минути в гугъл въпросът ти ще получи отговор.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »