Автор: hotsnail
Дата: 13-08-20 02:13
Yog това са системи, както знаеш.
Ако вземеш цялостна добре разработена система и всяка година добавяш по нещо след 5 години ще имаш всякакви джуджурии за всякакви ситуации. То не е само апарат и обективи. Има светкавици, батерии, захранвания, всичко е с пари.
Почни с 4 нови оригинални батерии са 400 лева, дабова и зарядно за 50 лева, добави дъми батерия за 40-50 лева ето ги 500. Светкавица и тя е поне 200-300 лева. Микрофон добави, който не знам защо ама май не всеки работи добре с всяка камера ....... после ако решиш с тоя м50 че искаш нещо, дето някак го няма и какво правиш с тия джунджурии за 2-3 хиляди лева? Ми слагаш ги в чекмедже, щото не искаш да ги подариш за 500. А отиваш и купуваш нова камера за 3 бона и обектив за 2, Шото това ще ти върши работа за напред,
Със Сони само добавяш каквото ти трябва и продаваш, което си надраснал. Утре ще иска фул фрейм за портрети - готово а7 за 800 лева и 75/1.8 за 600 лева и има фул фрейм портретен комплект. Ама после иска по-така боке - добавя един 135/1.8 от сигма за 1500 втора ръка. Между временно пуска обкетивите и камерата кроп или тия които не ползва вече, щото камерата ко е да си я иска за екскурзии, че кропка е малък и лек...... Сони имат най-голямата система и то в съотношение 2:1 спрямо Фуджи и 6:1 или повече спрямо който и да друг!
За ДСЛР никон и канон имаха много добри системи. Дори минах на никон за няколко години защото беше много по-евтино да си направя комплекта, който желаех и да добавя някои прости аксесоари. После дойдоха а 7 и се върнах на Сони, щото са по-хубави камери за мен поне. Ама колкото да харесвах Сони, когато исках сериозно да бутна напред снимките, смених. Тогава Сони искаха много пари дори за базов комплект и нямаше опции втора ръка.
М50 и м43 са така в момента. Ако и се прииска повече трябва да загуби всичко и да кихне тонове пари отгоре,.,,, и то за елементарни неща, които тия системи нямат. Една проста светкавица с ттл тригер и ще се окаже, че няма. А или адаптер за фокусиране на ръчни обективи има ли?
Публикацията е редактирана (13-08-20 02:17)
|
|