Автор: delyandamyanov
Дата: 22-07-20 13:18
Може би остава някаква неяснота на предназначението на апарата. Лайф може и да имам, но не и сега, а доколкото знам има подходящо свързване с телефон или компютър. Типа на моя влогинг или блогинг, както и да се нарича е много различен в сравнение с инфлуенсърите и в/блогърите, които просто правят видеота, темите им по принцип изискват по-голяма гъвкавост и мобилност и от там използваната техника се съобразява. При мен темата е здраве. В повечето случаи ще съм стационарен, най-често в моите магазини и презентиращ себе си и моите неща, говорещ за здравословни проблеми, билколечение, програми, терапии и т.н., т.е. наблягам на мен като билколечител повече със знание и практически опит, като предлагам алтернативен подход към даден здравословен проблем. Според мен, това е един вид тв предаване в съкратен вариант и постнат във facebook и youtube. Естествено планувам в бъдеще да има някое видео отвън с участието на мои клиенти, но то пак ще е стационарно, няма да има чак такова движение или ако има, апаратът ще бъде поставен така, че да хване по-голяма част от присъстващите. Предполагам, че който взема, все ще може да снима в движение и да фокусира т.е. да прави по-чисто видео. Все пак няма да взема апарат за 200 лв.
Относно телефоните флагмани има резон в препоръките, но да затворя толкова пари в нещо което, ако го изтърва и "отиде коня в реката", не виждам смисъл. От друга страна за сега не планувам лайф, а ако планувам, той пак ще е стационарен, като тв предаване, само че интерактивно, ще мога да говоря с клиентите си директно. Иначе разполагам с два телефона - Huawei PSmart Pro и Huawei Mate 9 Pro, като вторият беше флагман преди 2 години. И тук пак не разбирам от камерите, защото ползвам преди всичко останалите неща, но камерите къде за лични снимки или да изпратя някоя снимка на някой. Първият може би ще може да направи добро видео, трябва да опитам. Обмислял съм да купя аксесоари за влогинг с телефон, но искам първо да проуча какъв апарат мога да изпозлвам. Иначе не е проблем да да оформя бюджет от 2-3 хиляди лева и да взема нещо наистина сериозно, но няма да го използвам в пълния му капацитет и пак си губи смисъл да затварям много пари в такава техника. Да, ще ходя по планините, но не за да уловя някой миг, не съм фотограф и не ме влече.
Предполагам, че дори този Canon EOS M50 или EOS 250D, или някой Canon в този ценови диапазаон ще ми свърши добра работа. КОгато вече нещата опрат до по-големи работи, тогава ще мисля за по-добра техника.
Стана малко дълго, но исках да уточня това-онова.
|
|