Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Помощ при дизайна на офис за видео заснемане
Автор: SKMesov   
Дата:   01-01-20 15:13

Здравейте група.
От 2 дни съм собственик на dslr и преди това никога не съм ползвал такова чудо :)
Това което искам да правя е обучителни видеа от 30 до 60 мин, за екипа ми в работата
Това което съм подбрал като техника е Canon 800D с Canon 18-55mm f/4-5.6 IS STM
За осветление 1 x Viltrox VL-300 key light,
2 x Viltrox L116 back and background lights,
1 x Viltrox L132 fill light
Микрофон BOYA BY-M1DM Dual с 2 микрофона защото мисля да има интервюта

Това с което най много се затруднявам е как да си подредя офиса. Къде да сложа дивана или столове, коя част от офиса да ми е фона, на какво разтояние да ми е апарата и т.н
Всъщост искам да имам поне 2 различни места на които аз да стоя докато снимам, за да може видеата да са малко по различни всеки път не само от към тема а и от къме визия
Офиса е с размери 15м на 4м
Давам линк със снимки за да придобиете представа за него и се надявам да ми дадете някой идеи.
Почти всичко може да бъде преместено където и да е в офиса..
Всяка помощ ще ми е от много голяма полза.
Благодаря.

https://drive.google.com/open?id=1YjLxi2TOvQqN22aIUzzammTXp8bh-7UV

Отговори на това съобщение
 Re: Помощ при дизайна на офис за видео заснемане
Автор: asahi   
Дата:   02-01-20 10:45

Имаш нужда от сценограф, сценарист и режисьор. То е ясно, че няма да наемеш, ама поне трябва да натрупаш малко познания в тези области. Любителски съвет - започни да гледаш офиса през това:

https://thumbs.dreamstime.com/z/hand-frame-21288507.jpg

Освен с осветлението ще трябва да се справиш и с акустиката. Ще имаш занимавки през годината!

Автор: ombre   
Дата:   02-01-20 11:32

Може да не съм разбрал добре,но презентации,уроци и подобни не е ли по добре с проектор и екран да се правят?

Акустиката е малко сложно,но не невъзможно,има си панели за тази цел,а може и човек сам да ги направи,макар,че,най-вероятно,няма да се задълбава автора,точно в акустиката.

Автор: MikeDimit   
Дата:   02-01-20 14:34

В тубата си харесай 2-3 видеа. И ги копирай на първо време. От това по-просто мисля няма.

Автор: Han_Solo   
Дата:   05-01-20 12:09

Към написаното от Асахи бих добавил че е нужен и оператор с изкаран поне курс в който е наблегнато на композицията на кадъра. Обаче гледайки снимките на помещението е леко кауза пердута при тази широчина и трябва известна изобретателност за да се измисли нещо по-интересно

Автор: dekov   
Дата:   05-01-20 13:22

"Здравейте Група" това обръщение от "Фейсбук" тук винаги е предизвиквало недоумение у мен.
Едно Студио, а не офис се подрежда така, че да може лесно да се преподрежда, за различни ситуации.
От написаното разбирам, че по-големият проблем е как да се ползва техника придобита едва "вчера" ,а не каква да бъде подредбата на помещението.
Този който умее да снима ,(някои учат за това "Операторско майсторство" други по-упорити и ученолюбиви се справят доста успешно като се учат сами), той ще каже кое как да се подреди.
Всичко по реда си.
Успех в начинанието.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »