Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Избор на плотер - Canon imagePROGRAF TM-200
Автор: ZigiZigi   
Дата:   06-06-19 15:58

Здравейте!
Знам, че този форум е специализиран за фотография, но не откривам друг в който се срещат хора с опит в отпечатване върху широкоформатни принтери и плотери. Аз съм Архитект и имам нужда от плотер с размер на ролката до 610мм и с цена до (около) 2000лв. Спрях се на Canon imagePROGRAF TM-200 заради цената. Иначе до 2000 лв. се намират и още 1/2 модела на HP, но са с по малко рам памет, по малки мастилници и доста по бавни.
Има ли някой който да има наблюдения върхо този модел? Или друга полезна информация?

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на плотер - Canon imagePROGRAF TM-200
Автор: Konstantinov   
Дата:   07-06-19 12:45

Сметни за 2000 лева колко време стигат да печаташ навън ,ако ще ги харчиш 3 години дали има смисъл да ти седи и заема място и да имаш проблами с поддръжка,ако всеки ден печаташ тогава вземай.
Моя хп450с от 1998 се самодиагностицира и включва 5 минути и 5 зарежда хартията иначе печата сравнително бързо.
Машинен инженер съм,ползвам ХП 450с от 1998.Съвета ми е за ХП А3 лазерен и от пдф да си лепиш по големи формати ,това ако печаташ до 10 големи чертежа на месец ,ако са над 10 да ползваш външна услуга.
Ако печаташ всеки ден купи ,като преди това искай да ти покажат как се зарежда хартията и как работи,ако се намачка как се вади и как се сменят мастилниците-моите зареждам за 12 лева,дали като заспи се събужда като му пратиш да отпечата чертеж.Точно канон принтер не съм си купувал фен съм на хп.
Това е профи техника не се разваля запушване става ако не ползваш 2 месеца, не се чупи нищо,аз не съм успял, вземи го с краката и кошницата моите са стрували над 600 долара 1998 ,но без тях ползването е затруднено.

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »