Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 На 45 километра....
Автор: kasad   
Дата:   12-05-19 19:33

https://mobilebulgaria.com/news/nova-kamera-mozhe-da-snima-na-45-km-razstoyanie

Бреййййййй.... Тц, тц

Отговори на това съобщение
 Re: На 45 километра....
Автор: marves   
Дата:   12-05-19 21:36

Технология от 1960 г., ползвана от военните много бързо след изобретяването на лазера.
Астронавтите през периода на мисия Аполо (кацането на Луната) са ползвали тази технология за картографиране на повърхността на Луната преди повече от 40 години.
45км е някакво любителско детско устройство.

Тази новина е като изобретяването на електрическия автомобил от Илон Мъск... въпреки, че е изобретен преди стотина година.

Отговори на това съобщение
Последни от секция Фотописи: Добави свой Фотопис » Вход
"Харизанство в българската обител на Света гора" от Stoqn Blagoev - 1 коментара
"До Поповото езеро и обратно" от Александър Йорданов - 0 коментара
 Re: На 45 километра....
Автор: nyamago   
Дата:   12-05-19 22:35

^ Да де, но Мъск продава масово коли, които потребителят може да кара, да спира, да взима пътници, да ползва многократно и с години,не само прототип и 'демо'.

Китайците ще са аналогичен случай когато пуснат на пазара масови потребителски камери с използваеми изображения, поне като на първите телефонни камери и на подобна цена (ключовата дума е 'масови').

Военните, космонавтите и експерименталните прототипи не са масови неща, нито образът е използваем (със сравнимо качество поне на днешна любителска снимка).

Отговори на това съобщение
 Re: На 45 километра....
Автор: marves   
Дата:   12-05-19 23:14

Мъск просто е нацелил момента, когато технологията на батериите е позволявала приблизително нормална автономия за приблизително достъпна цена (за "нормалните" държави). Това е била единствената пречка преди 100 години е-мобила да е масов. Но е факт, че китайците ВЕЧЕ правят уникални електромобили на "народни" цени и тепърва навлизат из Европа.
Всичко това е благодарение на г-н Мъск, който просто ДЕМОНСТРИРА на производителите на автомобили, че всичко това е възможно с наличната днес технология, докато всеки друг "фючър вижън" експерт се чудеше каква уникална технология да изобрени за перпетум-мобиле или поне задвижване на капчица водород, получена чрез електролиза.

Колкото до "нито образът е използваем" - който е ползвал тази технология не му е била нужна "фотореалистична" картина. По-необходима е била при изобразяване и измерване на точни разстояния от стотици километри.
Както и за създаване на 3D изображение от статична "камера". Технически е възможно 3D maping, дори "виждане през стени" чрез "рикоширане" на лазерите.
Най-съвременни публични употреби на технологията - 3D образа в Google Maps, автопилота на Tesla без ръце на волана и крака на педалите, както и уникалната система на Tesla Model 3, която "прогнозира" пътните инциденти и реагира по-бързо от човешките рефлекси за самосъхранение, която работи благодарение на 3D мапинга, лазерно измерване разстояние до обекти на 360 градуса от колата, компютърно симулиране скорост и посока движение на обектите... всичко това случващо се в реално време, няколко хиляди операции в секунда.

TESLA MODEL 3 predicts CRASH compilation (2019) Autopilot

Отговори на това съобщение
 Re: На 45 километра....
Автор: nyamago   
Дата:   12-05-19 23:50

Думата ми беше, че масовото внедряване на технологиите не се движи със същата скорост като изобретяването им. И връзката между двете скорости не е линейна [smilie3]

Казано с думи прости: тая 'сензация' не е подходяща новина за фотографски форум през 2019 година. [smilie8]

Иначе - да живей нАуката и техниката!
[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: На 45 километра....
Автор: marves   
Дата:   13-05-19 17:31

Вижд'те с'я, ей туй вече е интересно (збогум фотуграфИа)

AI Creates Beautiful Images From Your Sketches

Отговори на това съобщение
 Re: На 45 километра....
Автор: krist   
Дата:   13-05-19 20:22

[smilie10] Вярно е "сбогом фотография"... Разбира се, може да се философства в посока, че който има въображение, ще може да го ползва като нов инструмент, но не знам защо не бих се съгласил напълно...

Отговори на това съобщение
 Re: На 45 километра....
Автор: lizy   
Дата:   15-05-19 15:25

По тази логика след време AI ще изяде хляба и на певците, художниците и всичко останало. Ще останат само няколко IT-та, които да ги поддържат и като станат достатъчно умни и те ще заминат и следват сценариите на много добре познати филми. Поне едно е сигурно, че българската държавна администрация няма да пострада :DПубликацията е редактирана (15-05-19 15:27)

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »