Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Sigma 85mm или Tamron 85mm
Автор: Gregor   
Дата:   29-03-19 06:58

Здравейте.
Трябва ми хубав портретен обектив. По- скоро искам да е остър и с хубаво боке.
Спрял съм се на Sigma 85mm F1.4 DG HSM Art, Tamron SP 85mm F/1.8 Di VC USD или 85mm F1.4 EX DG HSM

Интересува ме по-скоро качеството на картинката.

Кой бихте ми препоръчали?

Отговори на това съобщение
 Re: Sigma 85mm или Tamron 85mm
Автор: lord_kik   
Дата:   29-03-19 07:30

На какво тяло ще се ползва?

Автор: Mogila   
Дата:   29-03-19 10:43

Здрасти Грегор. Аз бих ти препоръчал задължително да пробваш Сигма 105 1.4. Невероятен обектив, страхотно боке, супер остър на 1.4 и има страшно точен АФ. Това го казва човек, който не обича много много сигма :)

Автор: lord_kik   
Дата:   29-03-19 12:56

Сигма е малко до бройка,ако не се държи на това 1.4 Тамрона е с голям + стабилизацията

Автор: hotsnail   
Дата:   29-03-19 13:14

Ами Арта най-много го хвалят от към картина. Ама тежи над килограм.

На мен лично от тия нито един не ми е фаворит. всичките са много добри. Старата Сигма е евтина и лека и доста прилична като картинка - има доста аберации, ама на такъв обектив това не е голяма болка.

За Сони бих взел Гм-а или Канон 85/1.2

За Канон 85/1.2

За Никон Никон 85/1.4. Ако е за меко боке май Д обектива е малко по-интересен, но стар дизайн и без мотор ...

ПП от Сигма Арт аз съм фен на 135/1.8. Хареса ми повече от 85 и деофкуса и като че е една идея по мек от 85мм

Публикацията е редактирана (29-03-19 13:25)

Автор: agop4o   
Дата:   29-03-19 13:15

Mogila За Сигма 105 1.4.Арт ли става въпрос

Автор: iavorianev   
Дата:   29-03-19 13:32

Mogila, ти разхождал ли си го тоя обектив в ръчички така за половин час да споделиш какво е усещането? Щото аз съм - супер кютюк, тежащ 1650 гр,неудобен като ергономия. За точност на фокуса може да поспорим,но наистина е голяма острилка още от бленда 1,4. Само да хване фокус де [smilie18]

Дата:   29-03-19 13:42

agop4o да

iavorianev разхождах го 10 минути и искам да ти кажа, че с моят канон 6д този обектив нямаше нито една снимка не на фокус. Като ергономия го намирам за добър. Като картинка ми скъса главата... но най-много ме впечатли точността на фокуса. Такова нещо не съм виждал до сега с моята камера, а имам и съм пробвал много обективи.

Публикацията е редактирана (29-03-19 13:44)

Автор: Stefan.S   
Дата:   29-03-19 13:45

Качете една снимка да го видим тоз обектив .

Дата:   29-03-19 13:47

Mogila,Значи си го оставил точно преди да ти е скъсал ръцете или байонета [smile] Не мога да споделя с теб тази точност, на Никонско тяло много от кадрите бяха на фокус ушите на модела

Дата:   29-03-19 13:53

Stefan.S Аз не мога да кача.

iavorianev не ми се стори тежък. Може би си прав, че за по-дълго време ще натежи. Ама хубавото тежи:)

Може би бройката не е пасввала на твоята камера. 6Д е с елементарна фокусна система, която често греши и въпреки това беше супер.

Дата:   29-03-19 14:06

Mogila, по спомен колко кадри направи с него? аз за около 30 мин направих около 150,като при 100 ползвах модел,където едни 10-20 процента бяха брак (говоря по спомен). Другите петдесетина бяха на далечно разстояние (разбирай на безкрайност) и при тях не видях отклонения във фокуса

Дата:   29-03-19 14:11

iavorianev 50-60 кадъра по хора на близо и далеч. Целта ми беше да сгреши фокуса :)

Дата:   29-03-19 14:31

Верно е голям танк.1.6-1.7 оки.[smilie10] [smilie10]

Автор: Giorgio.K   
Дата:   29-03-19 15:09

За Сигмите си има док станция за настройка на фокуса. Настройваш си го по тялото и проблемите с фокуса приключват.

Дата:   29-03-19 15:42

Giorgio.K , ще обясниш ли на аудиторията как се бориш с неконсистентен фокус с тоя Сигма док?

Дата:   29-03-19 16:01

А някой ще обясни ли как фирма коята произвежда обективи за доста марки тела ще произвежда обективи с фокус който се разхожда като първомайски байрак напред назад.Или проблема не е баш в обектива.[smilie11]

Дата:   29-03-19 16:29

iavorianev, не знам дали се боря с "неконсистентен" фокус или по-скоро със собствените грешки при фокусиране в реална ситуация.
При положение, че обектива е калибриран на четирите фокусни разстояния които предлага док-а и от статив и с ясна мишена практически няма пропуск, то почти всеки кадър брак бих го отдал на моя грешка при фокусиране, включително и елементи на фона които лъжат фокуса. Ясно е, че не-фирмените обективи се разбират по трудно с телата, но поне Сигмата са дали някаква опция за елиминиране на проблема.

Дата:   29-03-19 16:31

agop4o ме изпревари с посоката на проблема ...

Дата:   29-03-19 16:43

Agop4o, като навъртиш доста километри с “не фирмен” обектив ще си изясниш кое е възможно и кое е грешка в задапаратното устройство. Аз изводите за себе си съм ги извадил отдавна

Дата:   29-03-19 17:01

Автора на темата няма ли да каже на какво тяло ще се закача този обектив?

Автор: Gregor   
Дата:   29-03-19 18:43

Здравейте,
Извинявайте, че се включвам чак сега в темата, но не съм влизал по рано през дена.
Търся обектив за тяло Nikon D750. От прочетеното в нета симпатизирам повече на Sigma и Tamron пред родното тяло на Nikon. Не знам дали съм съвсем прав. Теглото на обективите определено не е без значение, но все пак мисля, че трябва да даваме приоритет на качеството. Това малко неудобство бих го превъзмогнал. Впрочем направих няколко тестови снимки със Sigma 85mm F1.4 DG HSM Art и Tamron SP 85mm F/1.8 Di VC USD най вече заради бокето и определено ме впечатлиха и двата. За Sigma 105 определено не съм се замислял.
Благодаря за коментарите.

Дата:   29-03-19 18:51

Грегор
Професионално ли се занимавате с фотография ?

Публикацията е редактирана (29-03-19 18:52)

Автор: Eye_Contact   
Дата:   29-03-19 18:58

Вземете си Никон 85 1,4 G много по -добър избор .

Автор: hotsnail   
Дата:   29-03-19 19:38

85/1.4 Г пък и предния Д нямат лоша слава. Може би не са толкова остри колкото сигмата арт по ъглите на отворена бленда За Г серията съм убеден, че са по-добри от старата Сигма 85/1.4 ХСМ.

формално сравнение

Известно време снимах с Никон и 85-ца Г 1.8 и съм пробвал 1.4. Виждаха ми се достатъчно остри на 24МП. Пък на 12 направо разцепваха [smilie18]

То хубоста на един портретен обектив е сложно нещо.

85/1.2 Канон и Сони 85/1.4 ГМ май не са точно най-острите обективи правени в историята, но и двата бих ги предпочел пред Сигма 85/1.4 Арт заради картинката. Достатъчно остро е поне сонито дори на 1.4, а дефокуса е много по-красив. Сигма 85/1.4 Арт има дефокус, но първо прилича доста на лимон към края на кадъра, второ е видимо по-грубоват.

Гледах много снимки със сигма арт и сони гм и ....колкото и да ги гледах сонито винаги прави по-красив дефокус. Има доста сравнения в мрежата и дори идентични сцени и кадрирания има с обективите та човек може да си сравни.

..а и един приятел ми даде да го пробвам и сравня с тогавашния ми 85/1.8 и после опаднах на една промоция и ....нямаше как.....

Публикацията е редактирана (29-03-19 19:52)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »