Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 AliExpress
Автор: cekoF1   
Дата:   15-11-18 23:01

Здравейте,
предстои ми смяна на батерия, защото се налага. Та въпроса ми е някой поръчвал ли си е батерии от AliExpress и да ли са качествени или не си струва да се поръчват?
Благодаря за отделеното време!

Отговори на това съобщение
 Re: AliExpress
Автор: asahi   
Дата:   16-11-18 00:20

Дали батерията ще долети със самолета?

Автор: Argo   
Дата:   16-11-18 00:35

Аз съм поръчвал, не, не са качествени, дават грешки от време на време, бързо се разреждат, имат малък живот.
Не се научихте да пишете заглавия от които да става ясно каква е темата на поста.
"Батерия от AliExpress" - толкова ли е сложно?

Публикацията е редактирана (16-11-18 00:37)

Автор: lamerko   
Дата:   16-11-18 00:46

За съжаление AliExpress не само не се мъчи да ограничава явните ментета, но и ги защитава. Вероятно единствената такава платформа. И под ментета не визирам само фалшивите стоки, докарани на външен вид с надписи и холограми като оригиналите, но и всички клонинги, които нямат нищо общо с обявените им параметри. Класика в това са флашки, сд карти и батерии. И действително има проблем с доставката от Китай (като цяло) на литиеви елементи.

Препоръчвам изпитани заместители, продаващи се в Ибей или Амазон в Европа. Hähnel, Patona и Baxxtar например са проектирани и контролирани от немски компании и като цяло доставят сходно с оригиналите качество на доста по-ниска цена.

Автор: ffoko   
Дата:   16-11-18 15:20

Поръчах си преди време от Алито две батерии за Canon 7D и нямам никакви проблеми. Ама много избирах точно от къде да ги поръчам.

Автор: Synthy   
Дата:   16-11-18 15:25

"DSTE" батериите са добри и не дават проблеми (поне при мен проблеми няма). Ето как изглеждат:

https://cdn.shopify.com/s/files/1/0865/7842/products/T2I185XuhXXXXXXXXX__112301876.jpg

Автор: rossen76   
Дата:   17-11-18 01:07

аЗ СЪМ ПОРЪЧВАЛ ЗА ВИДЕОКАМЕРА НА SONY И СЛЕД МЕСЕЦ ДВА ЗАПОЧВА ДА НЕ РАБОТЯТ ДОБРЕ ВСЕ ЕДНО НЕ ПРАВЯТ ДОБРА ВРЪЗКА С ВИДЕОКАМЕРАТА.

Дата:   17-11-18 02:26

https://www.shumen.org/upload/caps.gif

Автор: digitalpr   
Дата:   17-11-18 08:51

Aliexpress е просто сайт, в който различни търговци продават. Точно както в Amazon. Всичко зависи каква марка батерия ще купиш. Купувал съм чудесни неща от Aliexpress и отвратителни ментета от Amazon, противно на очакванията. Така че, чети какво поръчваш и действай.

Автор: dimitrovnz   
Дата:   17-11-18 11:01

Да много е важно от къде ще го купиш. Сравняваш рейтинги на продавачи, мнения на купувачи. Купил съм десетки неща за мен и приятели включително и батерии греда съм ударил два пъти и то от недоглеждане.Скоро поръчах батерия за лаптоп не дойде но върнаха парите след 2 дена.

Автор: TishoZZ   
Дата:   20-11-18 22:46

Когато ми се наложи да правя погребение в София, потърсих услугите на няколко агенции. От тази останах много доволен, затова я препоръчвам на всеки.

Публикацията е редактирана (17-03-22 16:40)

Автор: simeonovall   
Дата:   21-11-18 09:15

Чаках два месеца да пристигне поръчката и се оказа боклук[smilie22]

Автор: asahi   
Дата:   21-11-18 12:30

Вероятно си поръчал боклук.

Автор: peter_m   
Дата:   21-11-18 12:52

Ако сте си поръчали боклук ... ще дойде боклук.
Избирайте си продавач, гледайте рейтинги, четете коментари и отзиви на потребители. Сайта си има и защити на парите Ви. И в крайна сметка пазаруването от там не е задължително.

Дата:   21-11-18 12:54

Пак казвам - Aliexpress вероятно е единствената платформа, която ТОЛЕРИРА измамите. Там се манипулира и рейтинговата система - всъщност рейтинга там се продава...

Автор: imitev   
Дата:   21-11-18 16:16

Защо - аз съм имал проблем с продавача и винаги са ми връщали парите, даже след опити за шикалкавене за 7 долара (нещастен китаец!)

Дата:   21-11-18 16:30

За по-дребни суми обикновено няма проблеми, но за малко повече започват пазарлъците. Първо след инфаркни "доказвания", започват предложения за частично връщане, а ако откажеш - отсвирват те изцяло.

Пресен пример: познат решава да си вземе като моя JYETech DSO150 15001K осцилоскоп - кит за ръчно запояване и сглобяване на компонентите. В същото време китайците правят почти 1:1 менте на модела (оргинала също е китайски), а като защита от JYETech правят невъзможно ъпдейтването на фирмуеъра, ако джаджата ти не е оригинална (оригинала има уникални номера, ментетата менкат десетина баннати такива). И сега по-веселото - при опит за ъпдейт на ментето няма предупреждение - ъпдейтва се и резултата е окончателен срив без опция за въстановяване, като дори изписва, че си горд собственик на менте [smilie18]
Та случва се въпросната ситуация и моя познат решава да си върне парите, но продавача категорично казва, че не продава менте. От оригиналната компания му дават обяснителна записка, че е менте, стига се до арбитраж и го губи - Aliexpress застава зад ментето.

Автор: imitev   
Дата:   21-11-18 21:19

Т.е. човекът си е купил JYETech кит от магазин дето не е JYETech Official Store?

Иначе казано - купил си е менте.

В алито трябва да си отваряш очите на 4тири, да четеш отзиви. Ако питаш магазинера и ти отговрят уклончиво и с недомлъвки - директно ги отсвирваш. Аз така правя и никога не съм имал проблеми.

Последно поръчвах NFC карти в два пакета по 50 долара - сигурно за 5ти път ги поръчвам. Продавачът е коректен (отзивите и рейтинга го потвърждават).

39 долара не е чак толкова голяма сума.

Дата:   22-11-18 00:38

Абе...

Публикацията е редактирана (22-11-18 00:40)

Автор: MSG   
Дата:   06-12-18 19:07

Аз си поръчах батерия за Canon 650D, очаквах явно менте за тия пари (към 10 долара), но засега държи колкото оригиналната, нямам никакви оплаквания от качеството, снимам от половин година с нея.
Преди това съм поръчвал от dx.com батерия за Sony HX-100V, също така останах много доволен.
Пратките идват за месец-два, батериите обикновено ги бавят повече, защото има някакви европейски изисквания за изпращането на батерии - водят се опасен товар. Ама за тия смешни суми, на които се продават, нищо не ти пречи да си купиш една, все ще ти е от полза. А пък ако излезе здрава - берекет! [smile]

Автор: dimovdid   
Дата:   06-12-18 22:51

И аз давам добър отзив за DSTE ot Amazon.co.uk

Автор: PhotoBo   
Дата:   07-12-18 01:44

DSTE батерийте са чук! Ползвах такива 2 години на Фуджито, без грешки и дори държаха заряд повече от оригиналната!

Автор: kokotoo   
Дата:   07-12-18 15:43

взех за канончето 2 + 1 бонус и си работят нормално

Автор: Svetlio70   
Дата:   07-12-18 20:09

Canon 600D работи чудесно с дивите китайчунги.Поръчвал съм и ми излязоха по 12лв бройката.След Нова година ще си поръчам още 2.Няма грешки или нещо подобно.Грешки ми дават някои карти на СанДиск купени от тук и то оригинални доколкото са такива в ментосаната ни жалка държавица.

https://i.ebayimg.com/images/g/6b4AAOSwovNaH~~J/s-l1600.jpg

Сега дали е 1500mAh или не е на кой му пука.Няколкостотин снимки ги правя.

Публикацията е редактирана (07-12-18 20:14)

Автор: ilcoin   
Дата:   07-12-18 22:01

Купил съм поне 10 батерии от АлиЕкспрес за различни устройства (телефони и фотоапарати) - проблем не съм имал. Работят и се зареждат съвсем нормално.

Ако толкова много те е страх, ментета от Али продават и в БГ, въпрос е на търсене.

И да, рейтингите на продавача и продукта, също и четенето в коментарите обикновено помагат да се отсеят тоталните боклуци ...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »