Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 брой кадри на фотоапарат sony
Автор: nokoniko   
Дата:   22-09-18 12:29

Здравейте, решил съм да продам едно апаратче - SONY DSC-HX90V, НО понеже искам да съм коректен с информацията как да проверя на колко кадри е.[cool]

Отговори на това съобщение
 Re: брой кадри на фотоапарат sony
Автор: stoyanvakarelov   
Дата:   22-09-18 15:13

В тези апарати няма ли директно опция в апарата да се види?

http://tools.science.si/index.php

Не знам това дали действа. На Chrome OS съм и не ми го отваря изобщо.

Публикацията е редактирана (22-09-18 15:24)

Дата:   22-09-18 15:16

Не мога да открия. Последната снимка е DSC04602 и предполагам, че 4602 е броя на кадрите.

Автор: marves   
Дата:   22-09-18 15:42

http://tools.science.si/index.php

Този сайт го спряха от поддръжка, иначе беше удобен за голям набор сонита.

Sony HX90V не пише брой кадри на снимките и не можеш да ги провериш (може би в сервиз на Sony със сервизен софтуер да е достъпна тази информация).

Така или иначе HX90V е с leaf shutter, поради което не е важен броя кадри, затвора надживява зуум неханиката. Да се прегледа козметично състояние и всички видове отвори (слот за карта памет, жакове, USB слотове, отвора за батерията) за липса на петна от мокрене/корозия/плесен. Пусни апарата и погледни в лещите за боклуци и едри прашинки. Направи снимки срещу небето на бленда f/11 (или по-затворена) и прегледай по възможност снимките на компютър за видими тъмни петна от боклуци по сензора. По принцип е рядко явление да няма нито едно петно и с този апарат няма да ти се наложи да снимаш на подобни бленди, затова за втора проверка можеш да направиш и кадри на f/6-7 и виж за нещо обезпокоително.

Дата:   22-09-18 16:10

[beer] [beer] Благодаря ти...[beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »