Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Samyang 14 2.8 ,за Никон
Автор: Dragobat   
Дата:   07-09-18 09:09

Здравейте,заинтригува ме този обектив за пейзажи и астро,но разбрах че имало версии с чип за потвърждаване на фокуса,а имало и без чип,та въпроса ми е как да ги различавам евентуално при поръчка.Благодаря

Отговори на това съобщение
 Re: Samyang 14 2.8 ,за Никон
Автор: Imaginarium   
Дата:   07-09-18 09:27

Всичките потвърждават фокуса.
Има вече нов вариант от тази година , който има автофокус. Това е разликата. И те съветвам да вземеш него, защото старият макар да е хубав и евтин има доста вариации в качеството между бройките. Докато за новия модел казаха че контрола по качеството е завишен и са доста по добре.
Аз лично бях доволен от моята бройка, но изкарах късмет :)
Честно казано за подобен обектив автофокус не ти е нужен, така че , ако имаш възможност да тестваш преди да купиш съвсем спокойно можеш да си вземеш стария. Но ако парите не са проблем си вземи новия, по-добра картинка, по-малко кривене и автофокус са му плюсовете :)

Автор: marves   
Дата:   07-09-18 09:33

По-трудно се намират (защото са по-скъпи), обикновено ги описват "AE chip", но за най-сигурно погледни откъм байонета - трябва да има пинчета за контакт с тялото:

https://www.cccwarehouse.com.au/xcart/pc/catalog/General/TBDF-XX87421_1.jpg

И друго, по-важно нещо за този модел - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО тест за децентрирана оптика, защото доста голям процент идват от завода практически неизползваеми. И не могат да се оправят в домашни условия (налагат се финни пластини под байонета, който трябва да се развие и без необходимата апаратура няма да може да се настрои както трябва).

Дата:   07-09-18 10:08

Новият с автофокуса добре звучи,но притеснения отностно проблеми с фокусирането защото все пак е търт парт.

Автор: stalker   
Дата:   07-09-18 11:06

На какъв апарат ще го ползваш..защото за сега само за Сони и Канон има от AF модела.
MF има за всички ..

Автор: BEYA   
Дата:   07-09-18 11:27

А някой снима ли с него на кроп тяло.Достатъчно широк остава ли за пейзажи?

Публикацията е редактирана (07-09-18 11:53)

Дата:   07-09-18 11:39

На Д750 ще го ползвам,да още го няма,но скоро ще е в продажба в Америка,а има и кой да ми го донесе,както и цената определено ще е по-добра от европейската.

Автор: Imaginarium   
Дата:   07-09-18 12:09

Значи, нямаш дилема. Взимай AF варианта :)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »