Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Еконт - все повече не са това, което бяха
Автор: InnerSelf   
Дата:   13-08-18 19:26

Здравейте,

Пускам темата, не защото искам да се оплаквам, а защото искам да споделя какво ми се случи, та да може всички останали, които четат да имат едно на ум, а и ако някой има подобен случай - да сподели, ако желае.

След като преди няколко дни изпратих пратка, с наложен платеж от 29 лв. и след като тя беше взета от получателя и получих SMS за получаване на паричен превод, отидох в съответния офис на Еконт, да си получа парите.
Действието се развива в гр. Пловдив.

В офиса ми беше съобщено, че паричния превод вече ми е изплатен!? След като заявих, че това няма как да се е случило и нека да сравним подпис, данни и т.н., поведението на служителя стана леко нагло и още по-настойчиво ми каза, че парите са ми изплатени и точка.
Аз казах, че това няма как да се е случило и нека все пак да сверим данните. Той ми показа документ, на който фигурира подпис, който не е моя, и имена на лице, на което са изплатени парите. Малкото име и фамилията са същите като моите, но презимето е различно. Аз казах, че нито подписа и моят, нито имената и нека да сравни подписа от документа с този на личната ми карта. След като го сравни се видя, че очевидно няма как да моят, ми беше казано, да отида в централния офис, защото там били изплатени парите по погрешка и там щели да ми възстановят сумата.
На въпроса ми как ще бъда обезщетен, отговора беше, че те не можели да ми отговорят, не можели да направят нищо по въпроса и ако имам претенции да заведа рекламация на националния телефон на Еконт. Но най-добре щяло да бъде да не завеждам рекламация, защото служителят, който е допуснал грешка, щял да бъде глобен!? Това едва ли не ми беше казано със заповеднически тон.
Вече извън офиса, докато набирах националния номер, т.нар. управител на офиса излезе и карайки ми се, продължи да ме заставя и да ме заплашва, че ако заведа рекламация, ще трябва да чакам 14 работни дни, а иначе щяло да стане веднага.
Аз все пак се обадих, заведох рекламация и ми беше съобщено, че рекламацията ми ще бъде предадена в отдел Рекламации и в срок до 14 работни дни ще получа отговор.
Всичко това става в петък. Днес, понеделник, около 10 часа сутринта, получих обаждане от служител на отдел Рекламации, че случаят е разгледан, че ще ми изплатят парите, а служителите щели "да си понесат последствията". На въпроса ми какво ще е обезщетението ми, отговора беше - а вие какво обезщетение искате от Еконт?
Обяснявам, че първо парите ми са забавени, изплатени неправомерно на друго лице, че имаше нагло и непрофесионално поведение на служителите офиса и т.н.
Отговора беше, че ще ми се обадят малко по-късно.
След обяд получих обаждане уж от служителя, който е направил грешното плащане. Той ми каза, че щели да го глобят и, че ако съм искал, нека утре да отида в офиса, да ми платят наложения платеж, плюс 20 лв. обезщетение, но при условие, че си оттегля рекламацията. Дали съм съгласен така? Казах, да разбира се.
Затворих телефона и веднага пак се обадих на националния телефон. Отново ме свързаха със служителя от отдел Рекламации и му разказах всичко. Той се направи, че не е чул за въпросните 20 лв., че рекламацията ми е заведена и да чакам 14 работни дни.
Питам аз, а с това предложение за въпросните 20 лв. какво правим, защото ще ми ги дават, при условие, че си оттегля рекламацията и това не е ли опит за подкуп?
Отговора беше, че той не знаел нишо, но явно техен служител, просто се е опитвал да ме компенсира, но щом не съм искал, щели да ми разгледат рекламацията в 14 дневен срок...

Не искам да правя генерални заключения, но цялата работа много ми намирасва на някаква схема...
Аз лично сега ще заведа и онлайн рекламация на сайта им, за да съм по-сигурен, но това е сериозен спад в услугите на Еконт. Отношението е меко казано гнусно...
Офиса е Кичюк Париж, гр. Пловдив, ул. Горно Броди...
Имайте едно на ум!

Отговори на това съобщение
 Re: Еконт - все повече не са това, което бяха
Автор: asahi   
Дата:   13-08-18 19:38

На теб стана ли ти ясно от кого се оплакваш?
От Еконт като фирма?
От служителите в офис еди кой си?
От служителят еди кой си?

Според мен трябва да се оплачеш от конкретния офис и от конкретния служител. Еконт като фирма в случая е изправна и напълно коректна към теб. Имат работеща процедура за рекламация и възстановяване на сумата. Не помня в Общите условия да се е споменавало за обезщетение, но можеш да провериш. Сигурен съм, че ако се беше държал по-делово щеше да си спестиш и изхабените нерви, за което си поискал обезщетение. Също така бъди сигурен, че шефовете са взели мерки. Това е изключително в техен интерес.

Автор: stukloplast   
Дата:   13-08-18 20:03

Ако съгрешилия служител не го набие в някоя тъмна улица на кючука, защото са го уволнили, пак ще е добре, щом му има данните и му е прецакал схемата. Еконт са толкова виновни, колкото и служителя, защото нямат адекватна система за контрол, а сигурно са се сертифицирали по разни исо-та по въпроса... Въпроса за професионалното отношение е пак въпрос на култура и образование - у нас е кът...

Автор: Божидар58   
Дата:   13-08-18 20:13

Аз работя с ЕКОНТ вече 10 години и за това време не съм имал никога оплакване. Винаги са били точни и коректни....Колко техника съм продал и колко техника съм купил чрез тях, колко абитуриентски албуми са минали през тях...всичко е било наред.

Автор: b0bb0   
Дата:   13-08-18 20:14

Не съм чест ползвател на Еконт, та е ново за мен, от днес следобед.
Пращах документ за сметка на получателя. Подписът е на таблет, с пръст, и я се подпишеш правилно, я не. Моят беше "я не", излязаха някакви драсканици, по нищо не приличащи на подписа ми.
По-голямата изненада беше, че момчето нещо се дърпаше да ми даде документ за изпратеното. След настояване ми даде една квадратна лепенка, която вероятно е предназначена за залепване на пакета с документа.

Автор: quazimodo   
Дата:   13-08-18 20:32

Да, и аз се учудих преди дни на нововъведенията. Подписът е на таблет с "химикалка". И на мен ми дадоха лепенка-документ, но като необвързан с фирмени дела, не видях нищо нередно. По принцип всичките ми разправии с куриерски фирми са били с другите играчи на пазара - Спийди, Рапидо и Лео.

Автор: InnerSelf   
Дата:   13-08-18 21:31

@asahi не знам защо винаги защитаваш яростно Еконт във всички теми, които са свързани с оплаквания срещу тях. На мен всичко ми е ясно. И ще бъдат предприети конкретните мерки. В общите условия пише много неща, включително и за обезщетения.
Също ползвам Еконт от години и не съм предполагал, че нещата могат да паднат толкова ниско. Разказвам случая, защото е редно да бъде разказан и, за да могат хората, ползващи този офис, а и Еконт като цяло да имат едно на ум. Ти, ако имаш някакво лично отношение, си е твой проблем.
@stukloplast - може и да успее да ме набие в някоя тъмна уличка, може и да му трудно да ме открие, а може и да се окаже уволнен от Еконт и в последствие набит бивш служител на Еконт :D но мнението ти е забавно...
@b0bb0, @quazimodo именно подписването на теблет и отказа да се даде документ (все пак дават такъв, когато настоявам), правят офиса изключително съмнителен, но до този момент не съм имал проблем. Аз лично ще спра да ползвам услугите конкретно на този офис.
Аз разбирам, че всеки греши, не ми е това проблема. Проблема е наглото поведение и как така се дават пари на друг човек, с чужд подпис друга лична карта и друг телефонен номер, но пък са изплатени?

Автор: lamerko   
Дата:   13-08-18 21:50

Офисите на Еконт са на принципа "франчайзинг" - реално наистина един офис няма как да поеме грешките на друг. В общия случай това са съвсем различни фирми, но всички се починяват на правилата на Еконт, които включват доста солени глоби за каквото и да било. И щом си пуснал рекламация - някой ще си изпати доста лошо. А това с 20-те лева е селяшки опит да те накарат да си оттеглиш рекламацията, макар че в случая не мисля, че това вече би му помогнало на този служител. По притеснително е лошото отношение в офиса (лично аз не съм имал подобни случки в нито един офис) - за подобни неща има развалени договори за франчайзинг (и съответното затваряне на офис).

Дата:   13-08-18 21:59

@asahi не знам защо винаги защитаваш яростно Еконт във всички теми, които са свързани с оплаквания срещу тях.
На мен ако нещо не ми е ясно търся информация, а не базирам реакцията си на незнание. Ще се съгласиш, че обратното би било глупаво, нали?
На мен всичко ми е ясно.
И на нас ни стана ясно. Няма противоречие.
И ще бъдат предприети конкретните мерки.
В това те уверих и аз.
В общите условия пише много неща, включително и за обезщетения.
Да. Твоят случай е описан в точка... В коя точка е описан твоят случай?
Също ползвам Еконт от години и не съм предполагал, че нещата могат да паднат толкова ниско. Разказвам случая, защото е редно да бъде разказан и, за да могат хората, ползващи този офис, а и Еконт като цяло да имат едно на ум. Ти, ако имаш някакво лично отношение, си е твой проблем.
Допускаш няколко грешки.
Първо. Заключаваш, че от една грешка, небрежност, дори престъпление на отделен служител може да се направи заключение за цялата фирма. Правилното е, че заключение за цялата фирма може да се направи от реакцията на фирмата при такава грешка, небрежност, престъпление. А реакцията е перфектна и в посока защита на клиента. Като ощетен може да не го виждаш, но отстрани това е съвсем ясно.
Второ. Личното ми отношение е базирано на дългогодишните ми отношения с тази фирма. Не съм имал казус, който да не е бил решен по най-добрия за мен начин. Твоят казус потвърждава мнението ми. И ако имам едно наум то е, че мога да разчитам на тях.

Относно мерките за контрол: Всичко в офисите на Еконт се записва от няколко камери. Ако стане престъпление и оторизираните органи изискат записите ще им бъдат предоставени. На теб няма да ги покажат, но бъди сигурен, че са ги изгледали и са си направили изводите. Това за теб може да са 29 лева, но за тях са пробив в доверието.

Автор: Dextar   
Дата:   13-08-18 22:23

Тоя офис е от скоро. Завършени тапаци са там и поради тази причина ги избягвам [smilie5]

Автор: iasen2   
Дата:   13-08-18 23:18

Та това какво общо има с фото форума или сме станали част от форума на бг мама?

Автор: survivor3   
Дата:   14-08-18 11:02

А бе всичко хубаво, ама при положение, че от еконт ти имат всички данни три имена егн телефон точен адрес, не бих се заяждал защото от къде знаеш колко е луд тоя служител да вземе да ти цъфне на вратата, в България всичко може да се очаква.[smilie8]

Дата:   14-08-18 11:05

Направо му плащай по 50 лева месечно такса "спокойствие" и си свиркай.

Автор: StraightEse   
Дата:   14-08-18 11:07

Всеки може да допусне грешка. За мен в случая вината е на адаша ти, който си е замълчал и е взел парите. В крайна сметка Еконт са постъпили коректно и са ти изплатили сумата. Аз така веднъж отидох да взема пратка на жена ми. Казаха ми, че има и втора, за която не знаех, но приличаше на нещо, което жена ми би поръчала. Тръгнах да го взимам, но се загледах и видях, че както и в твоя случай разликата е само в презимето и телефона.

Автор: totomoto77   
Дата:   14-08-18 14:07

Всъщност служителя има всички данни и на двамата, така че май ще бие на два адреса [smile] .

Автор: CatandGoddess   
Дата:   15-08-18 08:29

Totomoto77 : [smilie18]

Тъкмо си мислех, че бая работа му се отвори за 30 лв

Автор: guciguci   
Дата:   15-08-18 10:28

500 лева са глобите за такива неща. не 30 :)

Автор: nimi   
Дата:   15-08-18 16:54

ЕКОНТ нямат офиси. Всичко е франчайз и се следи много изкъсо.
Ако си се оплакал и от отношението в офиса ще има глоби за фирмата. Солени при това.
Лицата в офисите не са служители на ЕКОНТ.
Как ще накажат конкретния служител.. ми зависи от шефа му.

Автор: my.point.of.view   
Дата:   17-08-18 08:58

Няма как да напиша нещо лошо за Куриера на Републиката и фирма Еконт.
Използвам услугите им.
Нововъведенията с таблетите, електронните подписи, разпечатването на лепенки с товарителниците - всички тези нововъведения са в посока по-бързо обслужване.
С новата система, независимо от обема пратки, човек има работа не повече от 10 мин, ако си е направил товарителниците сам. Иначе може да виси и 3 часа.
Случва се да има кукуригащи служители, все пак един професор наскоро каза, че 80% от нацията са идиоти.
Мисля, че доста ласкаво се е изказал.

Автор: Murnau   
Дата:   18-08-18 12:33

Абе и аз не съм много доволен,но зависи от офисите им.
Много добре си направил,че си пуснал оплакване.
Аз също съм го правил заради нагло държание и след отиване в офиса им да си получа пари след смс - 'ами чакайте да видим дали имаме достатъчно сега'... WTF?!

И други тъпотии от сорта на непоискване на лична карта нито при пращане, нито при получаване...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »