Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 B + W филтър - кой да избера? XS-Pro Digital или F-Pro?
Автор: DStefanov   
Дата:   19-02-18 10:12

Здравейте,

Необходим ми е филтър за обектива, който поръчах и очаквам да пристигне скоро.
Както се подразбира от заглавието на темата, колебая се между два модела на B+W. XS-Pro или F-Pro?
Каква е разликата между тях? Кой е по-подходящ, механично и оптически? Доколкото успях да прочета някои неща от нета XS-Pro е по-тънък, което на практика е по-добре при използуване при широки обективи заради по-малкото винетиране. Тук обаче "-" е трудното монтиране на предната капачка на този филтър.
Моля, който ги е ползвал и двата, ако е удобно и има желание да направи едно сравнение между тези два филтъра. Ще го монтирам на 24-70/2.8 II и искам да избера по-подходящият.
Ето това са филтрите:

B+W 82mm XS-PRO XSP Digital Haze 010M MRC UV Nano Filter

B+W Series 82mm UV Haze MRC Multi-Coated 010M F-PRO Filter

Лека и успешна седмица!

Отговори на това съобщение
 Re: B + W филтър - кой да избера? XS-Pro Digital или F-Pro?
Автор: ararat   
Дата:   19-02-18 11:04

Първия линк, които си пуснал много прилича на менте на B+W:

- споменава се китайската НГ, а този фитър се произвежда в Германия?!? Щом ще го пращат след китайската НГ, явно ще го пращат от Китай. Как се е озовал от Германия в Китай?

- този филтър в Амазон.де струва 68 евро + доставка, китайците го продават за 35 (с безплатна доставка, разбира се). В Реал.де е 85.

- в нета е пълно с китайски ментета на B+W, самите те бяха излезли с изявление как да се различават оригиналите от ментетата.

Ако искаш истински B+W, си купи този, или направо от БГ този .

Автор: zbonev   
Дата:   19-02-18 11:10

На този обектив на Канон (24-70/2.8 II) някои филтри опират на челната леща и я надраскват, така че много внимателно преценявайте.

Аз ползвам F-Pro 10 M RC капачката пасва идеално и до дъно; на XS-Pro недостига един оборот на резбата да влезе до дъно на филтъра капачката (конкретно за капачки за никон говоря).
За тоя обектив F-Pro мисля ще е по-безопасния избор. Нека и други колеги да кажат които са ги слагали на този конкретен обектив тия филтри.

Има страшно много ментета, особено на XS-Pro!!! (доста добре съм запознат, защото са ми набутвали фалшив такъв, обаче успях да си върна парите)

http://evtifeev.com/23918-kak-otlichit-nastoyashhiy-filtr-b-w-ot-poddelki.html

B+W от Азия могат и да не са фалшиви но да са с алуминиев корпус вместо с месингов! Специално за Азия се произвеждали алуминиеви версии (без вътрешен ринг за надписите), които затова и идват по-евтини оттам.

Купуването на оригинални и месингови версии - или от немския ибей (от продавач немец, фото-търговец с висок рейтинг) или оттук (по-скъпо). Аз купувам от немския цената за F-Pro 82 сигурно е към поне 50 евро за нов (30 за 77мм версия най-евтино съм купувал на разпродажба за нов)

F-Pro трябва да е M RC, защото има и такива, които не са с многослойно просветление, а само с еднослойно и липсва надписа M RC.

Този употребяван ми изглежда истински и не е скъп:

https://www.ebay.de/itm/B-W-UV-Filter-010-82-mm-MRC/253396783323

Успех с избора [smilie24]

Публикацията е редактирана (19-02-18 13:54)

Дата:   19-02-18 11:14

Сега загледах и втория линк - това не е филтър 82mm, а филтър Series 8, което е нещо съвсем друго (53.5mm). И пак "Fast shipping from Hong Kong"...

Дата:   19-02-18 12:37

@ararat,
@zbonev,

Не можете да си представите, колко съм Ви Благодарен за това, че ми "отворихте" очите! Никога не се бях замислял, че тази марка филтри B+W, които се води една от най-добрите може да има реплики/ментета. Като нищо щях да се набутам с покупката!
Благодарение на линка, който ми даде @zbonev мисля, че вече добих представа за какво става въпрос и какво да гледам при покупката.
Остава въпросът, кой точно обаче да бъде? Съжалявам, че не съм споменал в първият ми пост но обектива е на Canon. Ще се радвам да чуя и други мнения от практиката и конкретно с филтрите сложени на този обектив.
За сега може би по-удачният вариант е F-pro заради поставяне на капачката, но пък винетирането как е с него?? Търпимо ли е или при 24мм не е проблем?

Дата:   19-02-18 13:26

Още едно допълнение на тема филтри.

- Всички филтри на B+W са с месингови рингове
- Всички филтри на Hoya/Kenko са с алуминиеви рингове

Ментетата на B+W са с алуминиеви рингове и съответно по-леки от оригиналните.

Аз предпочитам да купувам филтрите офлайн, точно заради многото ментета, а и защото съм виждал ментета, сложени в нета на високи цени като за оригинални.

Ето още един филтър, който да сложиш в чуденката - Zeiss T* UV

Автор: pllb   
Дата:   19-02-18 23:25

Благодаря ти за изчерпателната инф! [cool]
Асет мениджмънт,drive-in,детски играчки,Автоасистанс

Публикацията е редактирана (08-03-18 17:52)

Дата:   20-02-18 23:33

Намерих няколко линка с филтри, които ми изглеждат истински. Моля за съвет, кой да взема.

1. B+W 82mm UV Haze MRC F-Pro

2. B+W 82mm UV Haze MRC F-Pro

Притеснението ми е, че нямат кутийки и не мога по нищо да разбера да ли са истински или реплики! Но и в описанието от двата линка пише, че са нови, което би трябвало да означава, че имат и кутийки.

Благодаря предварително.

Публикацията е редактирана (20-02-18 23:35)

Дата:   21-02-18 00:15

И двата изглеждат от правилен източник, не вярвам да не са истински и 100% ще са нови с кутийки.
Спокойно можете да вземете и употребявания от моя линк, междувременно човека го намали на 29 евро и пише, че като нов.

По-лесно се познават ментетата, ако е сниман добре самия филтър с надписите и евентуално обратната страна с фиксатора (много рядко се среща; там не трябва да има слотове за инструмент за отвиване, а да е хомогенен т.е. сглобка чрез щамповане, а не завиване), отколкото по опаковката. Опаковката се гледа обстойно само, ако не можете да разгледате самия филтър (запечатан е) [smilie24]

Публикацията е редактирана (21-02-18 10:41)

Автор: mihajlov2   
Дата:   21-02-18 00:22

Аз ползвам само B+W, от типа CLEAR MRC NANO 007M XSP. Т.е. XS-Pro Digital. Купувам ги от Синтезиса. Затова не се притеснявам за произход, дали не са ментета и т.н.
Ето как изглежда такъв филтър, завит на обектива:

https://farm5.staticflickr.com/4714/24805664997_7a60bdc1c2_b.jpg

P1010977 by Georg Mihailov, on Flickr

https://farm5.staticflickr.com/4769/27911670929_edf6f20445_b.jpg

P1010979 by Georg Mihailov, on Flickr

Публикацията е редактирана (21-02-18 00:25)

Автор: lamerko   
Дата:   21-02-18 08:21

zbonev: Че те и ментетата си идват нови и с кутийки. Дори нещо повече - там където има налични, слагат им дори доста качествени холограмни стикери.

За B+W - не знам да имат производство извън Германия. Лично за мен е притеснително, че и двете обяви са от Китай :)

Дата:   21-02-18 08:30

Това съм го писал за последните два линка, не за първите, китайските.

Автор: sibirska   
Дата:   21-02-18 09:49

Е какъв е проблема че идват от Китай? Ако не са ментета няма проблем. И в Китай има внос от Германия на B+W и търговеца ги продава. То и в нашите магазини може да са ментаци. Продавача купува ментак подменя го с оригинален и е напред с няколко лева.

Дата:   21-02-18 09:54

@mihajlov2, в синтезиса намерих това B+W UV HAZE (010M) MRC 82mm . Няма много информация на сайта, но предполагам, че това е F-Pro моделът с MPN: 45076.
Може би наистина от тук е по-добре да го купя в предвид не голямата разлика в цената, спрямо тази в ebay и гаранцията, че е истински /да се надяваме/ [smile].

Поздрави.

Дата:   21-02-18 10:37

Вие си решавате. Последно си купих два на 77мм употребявани без кутийка по 15 евро бройката, без нито една драскотина, както бяха обявени и абсолютно оригинални месингови и тежки и т.н. Така има голяма разлика вече :)

Автор: sibirska   
Дата:   21-02-18 11:03

Няма гаранция че като го купиш от тука пак ще е оригинален. https://foto-tip.pl/en/400-uv-and-protector-filters# провери тука.

Публикацията е редактирана (21-02-18 11:06)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: