Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с Olympus-XA2 - работи само в режим "самоснимачка"
Автор: damiaven   
Дата:   11-02-18 16:16

Здравейте колеги!
Любимото ми филмово тяло за стрийт-фото нещо се сбъгна.
Снимал съм с него над 100 филма, пазил съм го както трябва, батерия не е протичала.
Истински "работен кон", както казват някои.
Има един превключвател с три позиции: 1. Снимане 2. Проверка на батерия 3. Самоснимачка
На позиция 2 си тества нормално батерията.
Но независимо дали е на 1 или 3 - работи в самоснимачен режим.
А това за стрийт снимане си е майтап.
Иначе-транспорт, автоматика и всякаква механика работят все още учудващо добре.
Разглобих го почти на 80%, повече не посмях, много е прецизен вътре и доста усложнен, затова винаги знам кога да се спра.
Почистих съмнителните контактни повърхности, където можах почистих и междупистовите участъци по платките/ за евентуални утечки /, сглобих го и пак същата работа
Е, на най-гадното място има един чип с доста много крачета и там не стигнах.
В Гугъла намерих сервизна документация само за модела ХА, но и там не е описан начин за справяне с конкретния проблем.
...
Останах гръмнат като взех да си търся същия модел в Ибей-цените започват от 140$, и това за машинки-произвеждани в началото на 80-те.
...
Ако Наско от Дондуков беше жив все още, щях да ида при него.
Някой може ли да даде конкретен технически съвет или да посочи компетентен и сърцат специалист?

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »