Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос относно гаранция и продавач
Автор: abozhilov   
Дата:   05-02-18 15:37

Здравейте. След чуденка реших да си купя най-накрая D7200. Намерих го нов на доста добра цена в английския ebay, предлаган от Kachashop. Въпроса ми е тези близо 600 лв. разлика в цената заслужават ли си риска от подобна покупка, имайки предвид че от там го дават с 1 година гаранция, чието покритие тук ми е тотално неясно? Знам, че рискът си е мой, но никога не съм купувал нови неща от чужбина и моля, ако някой има опит да сподели, тъй като както казах в ибей излиза около 1300 лв. а тук е около 1900.
Благодаря Ви предварително.

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос относно гаранция и продавач
Автор: lamerko   
Дата:   05-02-18 16:02

Кача доставя "сив внос" техника, но като цяло е от доста време в бизнеса и не съм чувал да има някакви издънки с него. Иначе за гаранцията - приеми го, че всъщност няма гаранция (поне не официална). Тази една година я дава търговеца и там нещата малко могат да се поразмият с това, дето си свикнал. Сам трябва да решиш дали си струва около 30-на процента по-евтино.

Автор: Ivodam   
Дата:   05-02-18 16:11

abozhilov написа:

> Здравейте. След чуденка реших да
> си купя най-накрая D7200. Намерих го
> нов на доста добра цена в
> английския ebay, предлаган от Kachashop.
> Въпроса ми е тези близо 600 лв.
> разлика в цената заслужават ли си
> риска от подобна покупка, имайки
> предвид че от там го дават с 1
> година гаранция, чието покритие
> тук ми е тотално неясно? Знам, че
> рискът си е мой, но никога не съм
> купувал нови неща от чужбина и
> моля, ако някой има опит да
> сподели, тъй като както казах в
> ибей излиза около 1300 лв. а тук е
> около 1900.
> Благодаря Ви предварително.

Купувал съм няколко пъти от Качашоп, никога не съм имал проблеми с доставките. Веднъж ми възникна проблем с един обектив Сони 16-50, който дойде като с китов заедно с а6000. Дадоха ми адрес в Англия, където го изпратих и го поправиха и ми го върнаха, като разходите за транспорта и натам и обратно бяха за моя сметка, това е. Едногодишната гаранция по принцип работи, вече си преценяваш относно набутването за транспорта дали те устройва, или не.
То зависи от теглото, разбира се.

[smilie7]

Автор: alext   
Дата:   05-02-18 16:20

а има ли вариант за връщане в 14 или 30 дневен срок без обяснения, както в амазон примерно

Публикацията е редактирана (05-02-18 16:20)

Автор: Zdram   
Дата:   05-02-18 16:27

Привет,
Цената при подобни сделки е повече от атрактивна. Техниката е със същото качество и окомплектовка като в официалните дистрибутори. При поява на проблем в рамките на "гаранционния срок" на практика НЯМА гаранционно обслужване. Всичко зависи от добрата воля на търговеца и е свързано с много нерви и условности. Толкова много, че човек махва с ръка и избира ремонт със заплащане, ако иска да си ползва техниката в по-обозримо бъдеще. В зависимост от проблема цената на ремонта може да надвиши спестените при изгодната покупка пари. С две думи - риск има. Може би не е голям процент, но го има.

Автор: MrPhoto   
Дата:   05-02-18 16:29

В белия свят всичко може да се върне без обяснения.
От кача съм купувал десетки неща.
Като за цена за втора ръка от тук без гаранция, не знам какво се чудиш толкова.

Автор: ararat   
Дата:   05-02-18 17:03

И аз сък купувал от там един обектив - дойде с лепенка че е за продажба в Индия и с цена в рупии, без гаранция разбира се.
Мисля че това са международни търговци, които внасят стоката в ЕС контрабандно и не плащат ДДС, затова са им толкова ниски цените.

Автор: Synthy   
Дата:   06-02-18 10:02

Втора ръка от тук на тази цена обикновено има остатъчна гаранция. Ако няма - съгласен с MrPhoto.

Автор: dave   
Дата:   06-02-18 10:46

Сори за оф-топика, но защо са му на човек тези кропки като за по-малко пари можеш да имаш запазен D700 примерно [smilie11]

Автор: ombre   
Дата:   06-02-18 10:50

Ми по евтини стъкла,по нов апарат,и не всеки икса фф.Иначе д700 е страхотна машина с уникални цветове....[smilie24]

Автор: bg2014   
Дата:   06-02-18 14:42

Във всяка покупка има известен риск. Но има и доза късмет.
Ако ти вярваш в своя късмет - няма защо да се притесняваш.
Нали не си карък? Ако пък си мислиш, че винаги при теб се пада грешната стока/бройка - не рискувай.
Не може друг някой да реши вместо теб. Аз бих взел на тази цена дори и втора употреба без гаранция. А да не говорим за нов... Просто съм по-смел (разбирай... по-глупав). Та така.
Въпрос на избор и лично усещане. Иначе си направил правилен избор според мен. Успех!

Автор: abozhilov   
Дата:   06-02-18 14:49

Благодаря Ви за съветите и мненията. Ще поръчам пък да видим какво ще се падне :)

Автор: pllb   
Дата:   07-02-18 07:14

Мисля, че и аз се реших да поръчам оттам. Дано няма проблеми. Благодаря ви за съветите
bcaa,БЛУЗИ ПОЛО,складови стелажи,тетрадки с широки редове

Публикацията е редактирана (09-03-18 08:26)

Автор: SEURET   
Дата:   07-02-18 10:11

Глупости! Неведнъж ми се е случвало да имам проблем в рамките на гаранционния срок и не съм имл проблем. Не само с Nikon.

Автор: eewf   
Дата:   07-02-18 17:22

И аз имам една такава дилема като на автора на темата.
До тези, които са поръчвали от ebay и по-специално от Kachashop - с какво пристигат пратките и приблизителен срок ?

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »