Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Начинаещ търси информация и съвети
Автор: ivelin21   
Дата:   13-12-17 17:26

Здравейте,
аз съм начинаещ интересувам се от фотографията и търся информация свързана с първите стъпки така да се каже гледал съм също доста клипове в youtube.Каква литература бихте ме посъветвали да чета ? Може ли да ми препоръчате някои книги за начинаещ съвети също биха били от полза благодаря. [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Начинаещ търси информация и съвети
Автор: IShoot4Fun   
Дата:   13-12-17 17:42

Цък

Автор: kvakioh   
Дата:   13-12-17 17:54

Ebook3000.com, линковете longfiles и се теглят книги, списания безплатно едно по едно във формат pdf. Четат се на компютъра или таблет или електронна книга.

Автор: photoclick   
Дата:   13-12-17 18:11

Вземи си тази книга
Цифрова фотография на Денис Колисниченко
И са дадени част от фотоапаратите Nikon и Canon до 2010 година
Тя е най-актуална и всички части са сбити в една книга
Чета я в момента за втори път ;)Тази на Български на пазара е най-актуална

Първата част на тази книга ще отговори на тези въпроси и ще ви помогне да изберете оптималния за вас фотоапарат. Разгледан е и изборът на допълнителни аксесоари и обективи.

Втората част на книгата разглежда особеностите на експлоатация на фотоапарата. Ще узнаете как да смените обектива и картата памет, как да удължите живота на батерията и как да свържете фотоапарата към компютъра.

Третата част е кулминацията на книгата. В нея са показани начини за снимане в различни условия. Ще узнаете как да снимате правилно през нощта, през зимата, каква техника да вземете със себе си за снимане на сватба и за обикновено пътешествие.

От четвъртата част ще научите какво ви е нужно за създаването на малко фотостудио. Ще разберете как да си намерите евтина, но достатъчно добра по своите характеристики светкавица, и ще се научите да я използвате както в помещение, така и на открито.

В последната пета част на книгата е разгледано допълнителното програмно осигуряване, което ще бъде полезно за всеки фотограф. Ще се научите да прехвърляте снимките на компютъра и да ги обработвате - да намалявате размера, завъртате, изрязвате (кадрирате), премахвате червени очи.
-----------------------------
Не си взимай тази "Цифрова фотография For Dummies"
старо издателство е и много неща са остаряли в нея!
-----------------------------
Иначе ако си ентусиаст като мен, почвай също книгите на Скот Келби една по една ;)
------------------------------
Можеш да видиш и тука
https://photo-forum.net/ebook/start.htm
------------------------------
Има на много места безплатно онлайн две книги, ако потърсиш ще ги намериш!!
Тайните на фотографията и всичко за снимките
Как се правят хубави снимки на National Geographic
И ако знаеш как да търсиш чичо google ще ти помогне много ;)

Публикацията е редактирана (13-12-17 18:26)

Автор: Pavlov   
Дата:   13-12-17 18:12

>>> ТУК <<< има много за четене. И то на български език.

Автор: Simbon4o   
Дата:   13-12-17 19:12

Намери хора, които да ти харесва как снимат. Купи някаква камера (може подобна на техните) и снимай. Каквото и да правиш в началото неизбежно ще искаш да щракаш много и ще щракаш какво ли не. Ще минат години преди да направиш нещо интересно вероятно, но никога не се отказвай. Качеството се вдига щом станеш критичен към себе си и започнеш да щракащ по-малко и повече да правиш кадрите.

За съвсем начинаещ е подходящо да се запишеш на курс, полезното в курсовете е намирането на хора като теб с които да ходите да щракате и да се развивате заедно. Ако се фокусираш над това и се обградиш с хора, които не ти пречат да го правиш - ще се получат нещата.

Камерата е инструмент и няма никакъв шанс да си купиш подходящата за теб от първия път. С времето ще пробваш това и онова и ще си избереш сам. При избора винаги слушай само себе си. Купувай нещо само, ако вече знаеш защо ти е и си сигурен, че ти трябва. Ако някой ти каже, че трябва да си купиш нещо - това значи, че на него му трябва или просто го харесва. Това не значи, че на теб ще ти върши работа. Забрави за приказки от сорта "марката Х правят фотоапарати" или "марката Y е професионална" и т.н. глупости, които ще ти се кажат. Марките нищо не значат, най-голямата грешка, която можеш да направиш е да се ограничиш до една марка и да очакваш тя да снима вместо теб. Марката е надпис върху инструмента.

Автор: ivelin21   
Дата:   13-12-17 19:37

[shtrak] За курс знам, че е добре, но живея в момента извън България и не разбирам на 100 процента езика и няма да мога да разбера всичко както трябва. Благодаря на всички за отделеното време доста полезен форум.[smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »