Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Снимане на огнено шоу
Автор: glndrk   
Дата:   09-12-17 13:08

Някои снимал ли е огнено шоу?

Снощи по стечение на обстоятелствата ми се отдаде да снимам такова нещо. Но нещо резултата не ми хареса.
Като цяло идеята ми беше огъня да излезе "размазан" а хората на фокус. Експериментирах с различни скорости, в общи линии когато огъня стане както искам, хората се размазваха. На по висока скорост пък огъня не беше така както искам. Под размазан, имам в предвид, че примерно като въртят огъня искам да се вижда като огнен кръг...

Отговори на това съобщение
 Re: Снимане на огнено шоу
Автор: dekov   
Дата:   09-12-17 15:27

Докарваш размазания кръг и пускаш една светкавица да регистрира хората.

Автор: glndrk   
Дата:   09-12-17 15:46

И този вариант пробвах. Но малко не стигна до това което исках точно...

Автор: MarinY   
Дата:   09-12-17 17:14

Ако снимаш “репортажно” няма да стигнеш до мечтания резултат. Деков ти е подсказал, но се прави с режисиране, една-две-три външни светкавици и с много дубли.

Автор: dekov   
Дата:   10-12-17 09:24

Когато улучиш скороста, блендата и силата на светкавицата (няма смисъл да пробваш TTL) ще се получи.

Автор: asahi   
Дата:   10-12-17 14:53

Изчисляваш периода на въртене (задачка за трети клас) и слагаш скорост, която да изобрази 1 обиколка плюс малко. Ползваш светкавица с жълт или оранжев филтър и недоекспониране - 1/3, -2/3, със синхронизация по задно перде. Бленда и ИСО - според възможностите на матрицата.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »