Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Редакция към снимка
Автор: wosix   
Дата:   06-05-17 00:22

Извинявам се ако тази тема вече е разисквана.
Откакто визията на сайта се промени не откривам опцията за качване, както и за преглед на редакции към снимка.
Моля, помогнете.

Отговори на това съобщение
 Re: Редакция към снимка
Автор: kali222   
Дата:   02-10-17 12:55

Много жалко, че е отпаднала възможността за качване на редакция към снимка... Аз за себе си току-що установих този факт и съм много разочарована... Поначало се орязаха много хубави инструменти - първо отпадна възможността в коментарите да се посочва отсечка, както и бутона за огледално изображение, а сега вече и редакция не може...
Мисля, че тези промени ограничават и не стимулират дискусията на фотографиите, а подкрепят липсата на коментари или ограничаването им до безполезни препинателни знаци.
От това, според мен, губят не само авторите , но и сайта.

Автор: nyamago   
Дата:   02-10-17 12:59

Съгласен съм, че ползите от тези неща бяха много по-големи от риска за злоупотреби с тях. Но това са си суверенни решения на собствениците, не решаваме ние [smilie8]

Дата:   02-10-17 13:09

Злоупотреби винаги ще има, но рестрикциите никога не са били ефективно противодействие.
Разбира се, че собствениците решават. Аз само изказвам своето мнение.[smilie2]

Автор: шдфдшд   
Дата:   02-10-17 13:26

...и какви злоупотреби са възможни с опция за друга отсечка и идея за друга обработка...[smilie8]
...аз си мислех , че нещо много им се усложнява и натоварва системата и затова са ги премахнали тия екстри....

Автор: Admin   
Дата:   02-10-17 14:51

Здравейте,

преди да бъде променен интерфейса на страница снимка и да не може да се вижда Редакция на снимка получавахме ежеседмично писма от потребители, които не желаеха техните снимки да могат да бъдат сваляни лесно.

Предвид, че редакция на снимка работи със снимки, които трябва веднъж да бъдат свалени и после качени, няма как тази функционалност да се съвмести със защитата от записа.
Ако смятате, че ще има достатъчен брой потребители, които ще се съгласят да си отключат снимките за download от сайта и редакция, можем да направим промени.

P.s Дискусията във връзка с това колко ефективна е защитата за запис на снимка може да не я провеждаме, защото сме наясно с различните аспекти и имаме мнение по нея, което не пречи да получаваме често писма с желания за защита.

Автор: sherbit   
Дата:   02-10-17 20:15

чак да не може да се свалят снимки [smilie5]

Автор: b0bb0   
Дата:   02-10-17 20:36

Admin, въпреки надписа, който излиза, никога не съм имал проблем със свалянето на снимка с ширина до около 1920. На по-големи, ако са пускани такива, не съм попадал, но и не съм търсил.

Автор: MOPT   
Дата:   03-10-17 08:48

За каква защита говорим? Стигнала ли е до браузъра една снимка значи вече е свалена. Нататък е въпрос на желание да си я запишеш и използваш както ти скимне.

Автор: Synthy   
Дата:   03-10-17 09:03

Аз съм ЗА да се отключат снимките. Това със забраната за св3аляне ми се струва тъпо и безполезно. Но пък редакциите бяха много хубаво нещо.

Автор: philip   
Дата:   03-10-17 13:09

sherbit, b0bb0, MOPT, Admin помоли "Дискусията във връзка ... защитата ... да не я провеждаме...", що трябва да я чепкаме тогава?

Възможностите за предложение на редакции и кропове ми харесваха, но вече се съмнявам, че на авторите дето са ги получавали са им допадали много, освен това и сега не пречи да се правят такива предложения с коментар.

Автор: uri64   
Дата:   03-10-17 13:38

А не може ли когато се качва снимка, авторът да накликва "Желая редакции/Не желая редакции" и в съответствие с това опцията да я има или да отсъства?

Принципно никога не съм разбирал защо някой ще драпа да прави редакции на вече качен кадър и особено да кропи...в края на краищАта, авторът си го е видял по един начин, така го е отснел, така го е обработил и така ни го е поднесъл...на нас може да ни хареса така поднесеният кадър или не, но кои сме ние та да даваме акъл, след като не сме били в обувките на автора, докато е снимал? Освен ако не сме един от потребителите, дето винаги има някакво мнение...или пък Гого Лозанов...но това вече е диагноза.
От друга страна, ако самият автор желае редакция, то да, защо такава опция да не е активна? Стига да не е много "ресурсоемко" да се имплементира такава функционалност, разбира се.

Автор: philip   
Дата:   03-10-17 13:42

uri64, май всички сме с диагнози:) Иначе и сега май имаше опция "не искам коментари".

Автор: uri64   
Дата:   03-10-17 14:51

Е онази опция е за коментари...тук нали се радее за редакции :)

Автор: wosix   
Дата:   04-10-17 08:23

Идеята на uri64 да има опция 'съгласие за редакция на снимката' ми се струва добра, стига това да не натоварва сайта.

Автор: Synthy   
Дата:   04-10-17 10:09

Е колко да го натоварва един чекбокс и после проверка за състоянието му... Не е 100 кила. Въпрос на желание у ръководните органи е да го има.

Автор: lamerko   
Дата:   04-10-17 11:58

Ами... Само аз ли смятам, че за да се види една снимка, тря трябва да се "свали" по един или друг начин... дайте да резнем и прегледа на снимки - така поне нещата да си дойдат на мястото :)

Автор: nislon   
Дата:   04-10-17 12:26

От мен - още един глас в подкрепа на връщането на редакциите!
Харесв ми т.нар. опция за отключване при качване, както има опции: да не се коментира, да не се гласува, както и различни размери на снимките.
Едва ли има по-добър вариант от правото на избор!

Автор: e-design   
Дата:   04-10-17 16:09

И ако може да се добави опция за оценка на даден коментар! ... Уф, то го имало ;-) Сори

Публикацията е редактирана (04-10-17 20:00)

Автор: cubanos   
Дата:   04-10-17 19:15

Макар не много по темата, но отчасти да е. Ще може ли да се забранят препинателните знаци като коментар, тва май само тук го има. Или да се направи няква легенда със значението им във фотографските среди!

Автор: mmjm   
Дата:   04-10-17 19:24

Отключването на опции за редакция на снимка, възможност за гласуване, възможност за коментари нямат алтернатива, докато оценката на даден коментар може да се даде чрез отговор към него.

Дата:   05-10-17 12:20

Има много начини да се запазят функционалните инструменти като отсечка, редакция, огледално изображение, без с това да се застрашава тъй безценното авторство, при добро желание.
- заявление за разрешаване от автора
- при сваляне да се намалява размера на изображението и вероятно много други

За сведение на изказалите се по-горе - инструментът за отсечка не беше използван само за "орязване" на кадрите. Аз и много други коментиращи често използвахме този инструмент, за да покажем елемент от изображението, за който става дума в коментара. Да, разбира се, че може е да се опише вместо да се покаже, но това отнема много повече време и усилия, с които не всеки разполага и определено намалява желанието за коментар.(казвам го като човек, който е бил години наред един от най-коментиращите под кадрите във форума)
Тези, които по-отдавна навестяват това място не може да не са забелязали колко по-малко се обсъждат кадрите, в което според мен, не малка роля има и отпадането на тези инструменти, а сега вече и възможността за редакция. Много е жалка тази тенденция за мен.

Ако идеята на този сайт е да се показват само снимки без всякаква дискусия, то Фейсбук върши същата работа...

Автор: Admin   
Дата:   05-10-17 16:03

cubanos,
много пъти по други теми е обсъждано какво ще допринесе или отнеме това, за което говориш. Даже и в момента има една активна тема на първа страница.

kali222,
ще върнем като начало редакциите, може би с опция съгласие от автора. За кроп инструментите трябва да се проучат наличните към мамента библиотеки и възможност за интегриране.
По наше наблюдение инструментите реално се свеждава до инструмент за кроп. Останали имаха ли практическо приложение?

Поздрави

Автор: nislon   
Дата:   05-10-17 16:18

Добра новина, вече ще мрънкаме за едно нещо по-малко![smilie3]
Те, редакциите не бяха само инструмент, помагало и допълнителна възможност за изразяване, те внасяха допълнителен чар и тръпка!

Нямало ме е по времето на кроп инструментите, но като гледам стари снимки, било е много хубаво! Добре ще е, ако може лесно да се върнат, ако не - здраве да е!

Автор: мара   
Дата:   07-10-17 21:55

аз, каквото съм научила - оттук е. с помощта на всички тези инструменти, които днес ги няма и с умението/желанието/ентусиазма на потребителите да коментират.
е, да, и с моето желание да уча.
към кали222 мога да изразя специална благодарност, ама не е само тя.
имало е огромно множество хора, които вече ги няма тук.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »