Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Свткавици- командване проблем
Автор: dreamitko   
Дата:   05-09-17 22:33

Привет.
Имам следния тъп, но сложен за обяснение въпрос..
Как да накарам някое от телата /Никон Ф3, Д200, Д60, Фуджи Хпро/ да запалят светкавица СВ900 /никонска/, която искам дори да ползвам като "Мастер" към СВ600 чрез синхронен кабел..??!!
Преди да ме залеете с подигравки нека поне да ви обясня, какво до момента съм опитал и нищо не се е случвало :)
На чехъла за светкавица на тялото слагам предавател /динафоски/ с, който паля без проблем студийните си светкавици. В този същия предавател мушвам синхр.кабел чрез жак в отвора на предавателя. На другия край /женски/ на кабела нанизвам светкавицата. Всключвам СВ900 на "М" и чрез натискане на бутона "тест" на предавателя...- хоп, светкавицата светва. До тук добре !! Обаче, когато се опитам чрез апарата да запаля светкавицата не става и не става...
Опитвах във всякакви режими на светкавицата, нагласях скорости и бленди, сменях кабели, сменях предаватели /имам два/, сменях батерии, смених жената, набих децата и пак нищо !!!!
Някой има ли идея, къде греша?
П.П. М/у другото имам "slave unit" на Сънпак- него как да го използвам?
Благодаря предварително [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Свткавици- командване проблем
Автор: the-rookie   
Дата:   05-09-17 23:12

Честно казано не разбрах точно какво искаш,но на д200 има синхроконтакт та там не става ли като се включи?

Автор: colorphoto   
Дата:   06-09-17 01:33

Неясно е описанието,или аз не мога да се концентрирам...

Автор: dreamitko   
Дата:   06-09-17 16:29

Баси..., аз пия- вас фаща..!!!
Глей ся..:
1.- Имам светкавици СВ900 и СВ600.
2.- Имам апарати Никон и Фуджи
3.- Имам синхро кабел.
4.- Имам предавател на Динафос /най-евтиния/.
Въпроса ми е:
Как чрез кабела да запаля светкавицата?
Предавателя съм го сложил на "Хот Шу-то" на тялото на камерата.
Кабела го свързвам към предавателя с "мъжки" жак.
Другия край на кабела го свързвам към светкавицата чрез порт "женски".
Светкавицата я настройвах всякак и не пали.
Светкавицата пали единствено, когато натисна "тест"бутона на предавателя = значи предавателя дава инфо на светкавицата, нали !?
Е, защо аджаба не ще никой апарат да пали светкавицата чрез поставен предавател на, който е нанизан кабел и светкавица на, която другия край на кабела също е нанизан в светкавицата ?

Автор: the-rookie   
Дата:   06-09-17 17:44

Предавателя дава инфо с тест защото най-вероято бутона прави директна връзка (укъсява), а когато минава през фотоапарата кабелите добавят допълнително съпротивлеие и системата не сработва(това е предположение от моя страна).На д200 отляво има лъскав със завито на него черно предпазително калпаче вход за изнесена светкавица.По инструкция изнесени светкавици се свързват с кабел там! Прегледай инструкцийте и за др.фотоапарати.

Автор: dekov   
Дата:   06-09-17 18:59

Не ми е ясно предавателя за какво е включен, или просто нямаш РС кабел да включиш светкавицата направо от апарата.
Вероятно включването на жака изключва централния контакт на синхронизатора.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »