Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Питане за картонена опаковка
Автор: ipolit   
Дата:   31-08-17 11:22

Здравейте,
поредният фотографски въпрос от мен.
Искам да си поръчам някъде картонена подложка като от кора за яйца, но с друга форма. Само дето не ми идва на ума къде може да е това.
Трябва ми нещо такова, но с различна форма на нещата, които ще лежат вътре

http://www.plastic-sheetextrusionline.com/photo/pl2209797-wast_paper_pulp_molding_machine_for_egg_bo

Ще съм благодарен ако някой ме насочи.

Отговори на това съобщение
 Re: Питане за картонена опаковка
Автор: Dimitar.Tzankov   
Дата:   31-08-17 11:28

нещо от сорта на ЕкоПак?
Това е за големи бройки, за малки оставям другите да предложат.

Автор: e-mil   
Дата:   31-08-17 12:36

Една подложка ли ще поръчваш? Ако е така, то не вярвам да се захване фирма за опаковки. Кой ще тръгне да ти прави щампа точно по твоите продукти за единична бройка, че и да заема време на машината...

Виж ателиетата за приложни изкуства! Те често работят с папие маше.
https://www.google.bg/search?q=папие+маше+ателие

Или си го направи сам! Не е сложно, само не знам какъв вид лепило се слага в този вид подложки, ако въобще се слага.
https://www.thespruce.com/egg-carton-paper-mache-pulp-recipe-1253084

Увиваш техниката с някакъв мек плат, за да повтори релефа, според колкото дебелина предпочиташ за луфт. После я стягаш с няколко слоя прозрачно фолио. Правиш си някаква подложка от примерно стиропор и в нея изрязваш легла на желаната дълбочина. Нареждаш техниката и отгоре нанасяш папие машето.

Иска се малко усет за работа с такъв материал, но предполагам, че най-много на третия път ще успееш. [smile]

Автор: asahi   
Дата:   31-08-17 12:38

3Д принтер.

Автор: GenaDP   
Дата:   31-08-17 20:59

3Д принтер.

Брей! Не бях чувал, че 3Д принтерите плюят и хартия... Я да ни светнеш.

Дата:   31-08-17 21:57

Стой си несветнат.

Автор: kvakioh   
Дата:   01-09-17 17:52

3Д принтирането става и с бетон и метал вече, правят макаронени изделия дори в масово производство. Това е друг въпрос.
Иначе, може вместо с хартиена/картононена опаковка да се вземе дунапрен, който е нацепен на кубчета и само се махат тези, които са излишни и се поставят нужните неща. Има ги в доста форми и размери. Имам 3 различни куфара за техника, не само за снимане и съм купувал с точно такива дунапрени и след това махам или изрязвам каквото ми трябва и си държа нещата там. Важното е, дори и да се реши да се вземе дунапрен на блок за изрязване, да е качествен и да не се раздробява с времето.
Ако човек е креативен, може да си направи почти 1:1 калъпи от монтажна пяна и да ги отлее или оформи както си иска. И това съм виждал, но с времето се разпрашава пяната и трябва редовно да се сменя.

Дата:   03-09-17 18:12

Шяната се пръска в полиетиленов плик и се формова. След втвърдяването полиетиленът осттава като външен слой и запазва по-дълго конструкцията. Изглежда евтинджос.

Автор: ipolit   
Дата:   04-09-17 10:05

Това с пяната е страхотна идея.

Автор: Nik1   
Дата:   06-09-17 16:00

За съжаление не съм наясно с теглото на "някои неща"и с предназначението на "нещо такова" и изискванията за неговата здравина и затова бих подкрепил предложението на kvakioh за дунапрен. Има с различна плътност - спрямо целите. Лесно може да се оформи с нож и да се дооформи с обикновен поялник(малко мирише). Пяната практически няма здравина, която да поеме и сравнително леки натоварвания, особено ако има ръбове . Даже и да има някаква допълнителна външна облицовка или опаковка пак препоръчвам дунапрена.

Автор: kvakioh   
Дата:   06-09-17 16:57

Не нужно да става "направи си сам".Както казах, продават се кубове и/или дебели плочи дунапрен, които са на секции, нацепени, но не отрязани и човек сам може да си оформя каквото иска.
Ползвам такива кутии и дунапрен за тънки тръби и системи от скъкло от 1 до 15мм в диаметър за разни апарати. Действа.
Ползвам и Pelicase, вече втори комплект дунапрени сменям, заради обема и размерите на техниката (увеличава се) и става супер лесно.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »