Автор: vladx
Дата: 14-07-17 23:42
Днес си взех за кропката новото обективче. Тъкмо влизах в Синтезиса и гледам момчетата вадят няколко бройки и един го гласяха за витрина, но така и не го изложиха, понеже точно него взех :D
Обектива ми се вижда доста приличен, остър, компактен, лек, по краищата си е остър, може би не така както в центъра, но в никакъв случай не е мек и не маже по краищата. Като за такъв клас обектив (цена/параметри) бих казал че обектива е идеален. Казано накратко, картинката ми допадна.
Има известно кривене, но при кропките нямам наблюдение каква е нормата за кривене. Лично за мен е поносимо.
Байонета му е пластмасов, но трябва да се спести от някъде :)
Има нов сенник - HB-81, който изглежда че за него не са пестили от пластмаса. Добре са го направили. Обектива на външен вид изглежда приятно. Първоначално ми се стори като 18-55, но с този сенник ми изгледа като 20/1,8G, но по-малък.
Резбата за филтри му е 72мм, а на 20/1,8G 77мм и ще ми се наложи преходник за филтри да си взема, за да не купувам нови филтри.
Кропката ми не е голямата работа - D3300, но тази комбинация е доста лека и приятна за разходка, когато не ми се мъкне D750 с бурканите.
Ако някой ще си взима този обектив, деобр е е да се обнови фърмуера на тялото, понеже в новия фърмуер е включен и AF-P 10-20
Обаче AF-P не става за всички тела. На по-старите мисля че не работи.
В неделя и понеделник ще съм малко по Плана и ще кача някоя друга снимка.
Поздрави!
|
|