Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Nikon AF-P DX 10-20mm f/4.5-5.6G VR
Автор: vladx   
Дата:   14-07-17 23:42

Днес си взех за кропката новото обективче. Тъкмо влизах в Синтезиса и гледам момчетата вадят няколко бройки и един го гласяха за витрина, но така и не го изложиха, понеже точно него взех :D
Обектива ми се вижда доста приличен, остър, компактен, лек, по краищата си е остър, може би не така както в центъра, но в никакъв случай не е мек и не маже по краищата. Като за такъв клас обектив (цена/параметри) бих казал че обектива е идеален. Казано накратко, картинката ми допадна.
Има известно кривене, но при кропките нямам наблюдение каква е нормата за кривене. Лично за мен е поносимо.
Байонета му е пластмасов, но трябва да се спести от някъде :)
Има нов сенник - HB-81, който изглежда че за него не са пестили от пластмаса. Добре са го направили. Обектива на външен вид изглежда приятно. Първоначално ми се стори като 18-55, но с този сенник ми изгледа като 20/1,8G, но по-малък.
Резбата за филтри му е 72мм, а на 20/1,8G 77мм и ще ми се наложи преходник за филтри да си взема, за да не купувам нови филтри.
Кропката ми не е голямата работа - D3300, но тази комбинация е доста лека и приятна за разходка, когато не ми се мъкне D750 с бурканите.
Ако някой ще си взима този обектив, деобр е е да се обнови фърмуера на тялото, понеже в новия фърмуер е включен и AF-P 10-20
Обаче AF-P не става за всички тела. На по-старите мисля че не работи.
В неделя и понеделник ще съм малко по Плана и ще кача някоя друга снимка.
Поздрави!

Отговори на това съобщение
 Re: Nikon AF-P DX 10-20mm f/4.5-5.6G VR
Автор: colorphoto   
Дата:   15-07-17 07:12

Не ти се мъкне Д-750,или не ти се плаща?

Автор: VladX   
Дата:   15-07-17 07:19

D750 съм си го платилвече преди 2 години с 14-24 [smilie5]

Дата:   15-07-17 07:22

Ужас!

Дата:   15-07-17 07:23

И ползваш кропка още!

Дата:   15-07-17 08:14

Разбира се че ползвам и кропка [smilie24]
С D3300 и системата на Syrp - Genie + Genie mini и слайдери си правя таймлапси

Автор: io_bs   
Дата:   15-07-17 09:54

Честито, обективчето се очертава да е доста прилично, особено за парите си.

Автор: Simbon4o   
Дата:   15-07-17 17:07

Ако е на нивото и цената на канонския 10-18 ще е супер обективче. Беше сериозен пропуск в никонското портфолио :).

А за пейзаж аз лично не виждам никакъв смисъл да се ползва фул фрейм... кропките са от години на достатъчно ниво. Вече, ако се снима предимно нощем на много високо исо да може да има разлика, но през деня...

Автор: picantino_   
Дата:   20-07-17 01:03

vladx
Ще следя темата с интерес. Надявам се ще пуснеш скоро снимки с въпросния обектив и да кажеш някоя дума за него как се представя. Дали си заслужава парите? До колкото виждам май няма бутони за изключване на автофокуса и стабилизацията. На твоя Д3300 има ли вече пуснат фърмуер с менюто за изключване на тези неща? И като си вземеш преходника за филтри ако ти се занимава да кажеш след колко мм почва да влиза в кадъра филтъра. Че и мойте филтри са 77мм. [beer]

Дата:   20-07-17 09:13

Здравей, picantino!
От сайта на никон свалих последните два фърмуера - за тялото и за обективите.
Този за обективите, включва няколко обектива, включително и AF-P 10-20.
Няма бутони обектива. Стабилизацията се включва/изключва от последния ред на shooting menu-то (зеленото апаратче). А фокуса ръчен/автоматичен си се прави по стандартния начин. Натиска се i бутона и после стигаш до опциите за фокусиране.
Тази събота и неделя времето беше много лошо и не снимах. Сега предстоящите почивни дни, пак ще ходя на някъде и ще поснимам с него.
На пръв поглед, обектива ми се вижда прилично остър. Като за парите и новото си, обектива е супер. Компактен е и лек. Байонета само му е пластмасов, но за този клас обектив, това е нормално.
Аз го определям от семейството на 18-55, 55-200, не знам дали е правилно така да го определям.
Обектива на 10мм има изкривяване, но не е някакво брутално и деформиращо изображението. В рамките на нормалното е.
С преходници още не съм пробвал дали винетира и от колко милиметра може да се прояви.
В началото на другата седмица, ще пусна кадри.
Поздрави!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »