Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Колебая се - a6000 / E-M10 II / нещо на старо
Автор: stanimakis   
Дата:   03-06-17 12:56

Здравейте! Имам старо компактно апаратче Canon A720 с което си снимам отдавна и искам да заменя. Вече по-рядко обикалям специално за снимки и новото може да раздвижи малко нещата. Тогава избрах този защото ми хареса картинката която вади по ревютата. Нищо, че беше със сензор 1/2,5 който май дори и за 2007 беше най-малкия възможен :) Почти не обработвам снимките, имам Picasa само ... Техниката ме ограничава на 35-210 мм обхват и съм свикнал с това. Ползвам често 210 мм за да съм далече от обекта. 35 мм не са особено широки. Макротата ми са с 35 мм защото мога да забия обектива на 1 см. На 210 мм трябва да кропя, защото фокусира минимално на 50 см. Почти всичките ми снимки са сред природата или на статични обекти. Хора много не снимам, само за лични снимки, но това може да се промени с новата система.

Избрах a6000 - E-M10 II защото нови са на сходна цена. Идеята ми беше да взема нещо с възможно най-голям сензор и прехода да е с една огромна стъпка. Сравнявах и други модели и марки. В момента Олимпус имат намаления до 15 юни. Двоен кит Сони излиза 1650 лева, двоен кит Олимпус 1450 лева с 14-42mm EZ или 1250 лева с 14-42mm II R обектива, но той е по-дълъг. На старо има много повече неща и ще напълня една торба с техника за тези пари сигурно :) В пловдивския павилион ми дадоха да тествам и двата. Поснимах по 5-10 минути някакви подобни снимки за да сравня в къщи. Потвърди се, че Сони снима малко по-добре при сходни условия. На улицата тъмните и светлите участъци имаха детайл, докато с Олимпуса бяха просто светли и тъмни участъци без детайл. Това директно, без обработка. Вътре в магазина пак леко предимство в снимките на Сони. При смалена снимка почти няма разлика. Предполагам после нещата ще са други, но трябва да обработвам RAW. На Сони ми е по-удобен захвата, даже сегашния ми е с подобен. С Олимпус ми се умори ръката и някак си усещам, че ще се изплъзне въпреки, че беше само 50 грама повече. Тънко ремъче за китка ползвам и сега за да няма инциденти, тук ще е задължително вече. Като цяло Сони по-удобен, сензора е супер, хибридния фокус и малкото и по-големи обективи. Олимпус стабилизацията, тъч скрийн, фулл с екстри и настройки, повече обективи и малко по-малки. Нямам опит с такива камери. Китовите обективи - на Сони ринга се върти безкрай и малко обърква. По-смотано направен изглежда. На Олимпус беше с 14-42mm II R. Стори ми се много по-добре направен. EZ ми се щеше да пробвам, иначе така системата ще е по-голяма от тази на Сони ... С твърди обективи вече размера е в полза на м4/3 макар, че пак зависи. Мислех си за нещо двоен кит + твърд 35-40мм еквивалент + макро. Сони имат късо макро и другото е скъпо. Олимпус имат макро 60 мм интересно обективче. За начало с китовите. В някаква раница ще се търкалят, обикалям с колело най-вече, дано са здрави. За на старо не знам. Трудно е да реша на коя марка да изграждам система. Не искам преходници за да запазя компактността. Може да се чудите защо питам тук като ги следя от месеци, години и съм изгледал ревюта и клипчета и снимки на по 100% увеличение в десетки сайтове :) Не знам, може да има по-подходящо нещо за мен и тук да бъде предложено.

Отговори на това съобщение
 Re: Колебая се - a6000 / E-M10 II / нещо на старо
Автор: kiten   
Дата:   03-06-17 13:16

Двойния кит на сони въобще не го бива. А6000 е хубаво тяло с хубава матрица и заслужава по-хубав обектив. Например ако ще е вариобектив да е с постоянна бленда .

Автор: crocodile   
Дата:   03-06-17 19:47

Ето ви едно добро предложение ЦЪК , ако останат пари си купетe m.zuiko 45/1.8 за портретчета и сте готови , макар че и с по дългия зум стават страхотни портрети.
И вобще използвайте парите за обективи а не за скъпо тяло , E-PM2 е достатъчно добър за всичко , комплекта от тези 2 обектива ще ви е достатъчен за начало.

Публикацията е редактирана (03-06-17 19:50)

Дата:   03-06-17 20:09

Ето го и m.zuiko 45/1.8 Цък за 420 лв.

Ето и 60/2.8 macro за 700 лв. ЦЪК

Просто математика 490 за Оlympus E-PM2 с двата кита от горния пост + 420 + 700= 1610 лв , по малко от сонито , а тук става на въпрос за цяла система. [shtrak] и всичко в отлично състояние , даже ако се попазарите малко мисля че ще свалите цената на всичко с поне 100 лв и ще ви остане и за чанта.

Публикацията е редактирана (03-06-17 20:14)

Дата:   03-06-17 20:29

Ако обаче не ви се инвестира в система , снимате само природа и статични обекти и някой и друг портрет, търсите страхотен обектив 24-120/2.8-4.5 и матрица с големината на кропка , не държите на бърз фокус при лоши светлинни условия , не ви трябва видео а добро управление и огромен живот на батерията ..то ето едно мое предложение , малко старо но работещо перфектно. Цък

Давам го с доста подаръци не описани в обявата . Ако търсите системен апарат обаче и имате парички бол то по горе съм дал страхотни предложения [shtrak]

Автор: n960   
Дата:   03-06-17 21:27

crocodile, пак се иЗСра на метено...[smilie23]

Дата:   03-06-17 21:48

Може би ....но системата която му сглобих на олимпус си я бива [smilie3] , по добро за тия пари трудно ще събере. Чак пък да съм се иЗСрал ,,, ти къде къде повече СеРеШ и добре че сме в форум а не в басеин , да си го напълнил до сега [smilie5]

Публикацията е редактирана (03-06-17 21:50)

Автор: mmjm   
Дата:   03-06-17 22:14

Всъщност не съвсем. е-рм2 има чудесна картина, но е изключително неудобно тяло, особено ако му закачиш нещо различно от плачинка(личен опит). Е-М10 теоретично е с по-добра ергономия, но както разбираме, авторът на темата не го чувства удобен. Остава сонито, човекът се чувства по-добре с него, по-голям сензор, възможност за използване на разни екзотични обективи(не че с олимпусът не могат да се използват, но е по-неудобно).
Не ме разбирай погрешно, снимам с м4/3, но пен-мини телата са неудобни. Бих препоръчал е-рl5 и нагоре или Е-М(според парите 10; 5 или 1), ако е олимпус, малко по-стабилни и с повече изнесени контроли.

Автор: Crocodile   
Дата:   03-06-17 22:56

Чак пък неудобно.. а и цената на комплекта си я бива отвсякъде , само с двата кита ще има в пъти повече от колкото е имал до сега ...а и тялото винаги може да се продаде по натам обаче обективите си остават. Pl-5 е със същата ергономика , omd са доста по добри като ергономика но кто снимка не а и PM2 има все пак някакъв грип и отпред издатък за палеца, с кита или 45/1.8 си е страхотна комбинация , я ми покажи за тия пари какви обективи от друга система ще събереш и я сравни с това което аз успях да събера. Аз не бих взел макро обектива и бих останал с двата кита и 45/1.8
И бих събирал за нещо по широко.

Дата:   03-06-17 23:49

epl поради изнесените контроли и подвижния екран е малко по-широко и малко по-тежко усеща се по-стабилно в ръка. Прав си, че офертата за обективите си я бива, но за тялото не бих дал тези пари.

Автор: petrov88   
Дата:   04-06-17 00:12

лично мое мнение е, че ако ще се наливат пари в 4/3 система, тия пари по- добре да вземеш да ги хвърлиш за билетчета от националната лотария, тото и разни подобни.. :)
Олимпус и на мен ми харесват, но само на външен вид :)

Публикацията е редактирана (04-06-17 00:17)

Дата:   04-06-17 00:17

на олимпуса самсунга им бута нещата а брендирането и лепнките са тяхна запазена марка.

Дата:   04-06-17 00:31

4/3 въобще не е за изхвърляне, а и в момента в базара има много добри предложения. Разбира се това е въпрос на лични предпочитания и усещане. Бони има много добри ревюта за системата, друг е въпроса, че класата си личи и кибритена кутия с дупка да му дадеш, пак ще извади шедьовър.[beer]

Дата:   04-06-17 00:49

4/3 едно време снимафа сапунерките. [smilie5]

Автор: Crocodile   
Дата:   04-06-17 01:26

Едно време и ти не си знаел коя ти е лявата и коя дясната обувка но времената се менят , m.4/3 си е добре развита от към обективи система , има за всекиго по нещо , и за паралиите и за останалите.
Дава прилични снимки , автофокуса става все по точен и бърз , а обективите и телата все по достъпни. Не страда от бек/фронт фокус , олимпусите вадят и добър Jpeg , за любител повече и не трябва.

Лично аз предпочитам апарати с вградени обективи но не бих отказал една раничка с топ стъкла и топ тяло на олимпус ![smilie5] [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »