Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
И така. Обективите са: Sigma AF 1.4/35 DG HSM и Tamron 35/1.8 DI VC USD. Системата е Sony A, full frame. Не са нужни обяснения за предназначението на един 35 мм обектив. Моля за съвети относно избора, по възможност от лични впечатления. Освен очевидната минимална разлика в светлосилата в полза на Sigma-та, което вероятно е и причината за по - високата й цена с около стотина евро, други разлики в технически аспект, поне за себе си, не виждам. Чел съм тук-там, вкл. и в този форум обаче, че при Sigma-обективите се наблюдава известно, така да се каже, отклонение в качеството на част от продуктите и нерядко е въпрос на късмет да се улучи читава бройка...
Тествал съм за един ден Тамрон-а и на 1.8 не ми хареса изобщо. След това след много четене си купих Сигма 35мм арт и това стана основния ми обектив за снимане. Обектива вече не е при мен, защото си продадох Канонската техника, но приятел го ползва на Сони с преходник и не иска и да го свали от тялото даже.
Обектива си заслужава всяка стотинка и ако някога пак мина на Канон или Никон, задължително ще си го купя пак за ФФ тялото.
Сигмата по това което съм виждал и чел и за него е много добър обектив, може би една от най-добрите 35тици правени някога. Но за това което казваш че ще снимаш не знам дали е най-подходящия. Пейзажи се снимат основно на затворена бленда ф5.6, ф8, и там повечето обективи са достатъчно остри. Стрийт доколкото знам се иска да не си много забележим, а с тая голям сигма и голяма камера това няма как да стане. За портрети е екстра макар че 35мм не е най-подходящото фокусно разстояние за тази цел. Та обектива е супер въпроса е дали си готов да го носиш насам натам и дали е най-подходящия за това което снимаш.
Ако снимам репортажи, сватби, ще си взема сигмата без да се замислям, като хоби обаче за пейзажи, пътувания и всичко остнало един малък лек и компактен 35мм ф2.8 ми върши идеална работа.
Сигма 35/1.4, има и подходящ адаптор МС-11 с приятно добър като скорост автофокус. ЗА Тамрон, само 85/1.8 и макротата. Другите-не. Тия 35 и 45мм залежават откакто са пуснати, има прашасали бройки доста евтини, защото са стояли на витрина от първия ден на пускането им на пазара глобално.
Да добавя, че с някои адаптори Тамроните полудяват като автофокус и се налага почти винаги ръчно фокусиране. С тия и стабилизации може и да не сработи самата функция...