Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Пореден избор на FF камера
Автор: petrov88   
Дата:   30-05-17 19:48

Я да поразбутам малко пилците.. :)
Тук до месец чакам една паричка, която е предвидена за покупка на техника.
Сумата, която е заделена ще покрие така желаното от мен Sony a7ii, заедно с китак или все по- логично звучащия d750 (тяло). Естествено ще добавя още някой лев я за грип и батерии, я за нещо от сорта на 35ца за никона...
Дилемата обаче е #КОЙ

Сонито ми е фаворит, защото свикнах прекалено много с визьора, и другите характерни черти за Sony и безогледалките (в момента снимам със скромното а58), а и съм най- запален по портретите..., а ще мога да си ползвам и 85цата

От друга страна Никонът ми се струва по- логичен избор, защото главно снимам събития и прочее срещу, които естествено стои някакъв реален приход (по- голям или по- малък)

Опасенията ми за Sony-то главно се въртят около автофокуса на по- слаба светлина (въпреки, че свикнах да снимам дори събития с ръчен фокус)

Колебанията ми за Никона пък са, че с DSLR като цяло не съм снимал от години и скоро като хванах един за няколко минути се почувствах малко неадекватно...

A лошото като цяло е, че по- вероятно няма да мога да тествам, което и да е от двете тела предварително

Мнения?

Отговори на това съобщение
 Re: Пореден избор на FF камера
Автор: demiman   
Дата:   30-05-17 20:43

Прецени на събитията с кое ще изглеждаш по-сериозен [smilie5] другото е бързо свикване и кеф ... [smilie21]

Автор: Simbon4o   
Дата:   30-05-17 20:51

Относно как изглеждаш... това е въпрос на личен избор. Аз примерно изобщо не искам клиенти, които ще ме наемат заради външния вид. Ако ме наемат заради това как изглеждат снимките - да.

Относно избора, както вече говорихме :) аз снимам със А7ци, но на събитие основната камера е Д750 с 35 1.8 кропския. Не съм усетил нужда от зуум обектив... Грип не съм ползвал и не съм усетил нужда. С една батерия си изснимвам без проблем над 1500 кадъра и остава още доста.

Когато снимам за кеф или сесии, които мога да повторя, не бързам и т.н. никона не го ползвам. Сонитата могат разни гимнастики дето никона не може.

Автор: ilcoin   
Дата:   30-05-17 20:58

Тоя никон специално е ужасно способен апарат за снимане на събития. А грипа е по-скоро удобство за мен, отклкото обективна необходимост. Батерията е достатъчно мощна, сменя се за секунди. Тежестта на грипа компенсира чудесно един светлосилен обектив ..

Дата:   30-05-17 21:14

Симо,да, писахме и дори не ти отговорих на последното съобщение, че бях на крак и после забравих...
Относно споменатия грип.. Грипът и батериите от горния ми коментар касаеха Сонито, ако се спра на никона нямам намерение да взимам подобна добавка..
Иначе, demiman, не е като да не си прав... Тука по баловете гледам повето мъкнат цялата си покъщнина едва ли не, та и аз 2 дена из Пловдив бях нарамил едни стативи и софтбоксове ... не, че ми трябваха де .. :D

Автор: demiman   
Дата:   30-05-17 21:18

Всички са ти казали едно и също [shtrak] [smile]

Автор: steeens   
Дата:   30-05-17 21:19

petrov88 , първо кажи какво не ти достига в сегашната система?
Нали се сещаш към какво си тръгнал? Абсолютна смяна и ще правиш или ще ползваш 2 системи?

Дата:   30-05-17 21:35

Steens, качество на изображението на по- тъмно (високо ISO) детайл и прочее..Затова и не съм се насочил към a99, колкото и да е хубава офертата с обектива в момента.
Ще ползвам 2 системи.. От сегашната ми или няма да променя нищо, или това, което ми се върти в главата е да махна китака, 35цата и 50ката и да взема едно 17- 50 например.

Автор: Ivodam   
Дата:   30-05-17 21:45

petrov88 написа:

> Я да поразбутам малко пилците.. :)
> Тук до месец чакам една паричка,
> която е предвидена за покупка на
> техника.
> Сумата, която е заделена ще покрие
> така желаното от мен Sony a7ii, заедно
> с китак или все по- логично
> звучащия d750 (тяло). Естествено ще
> добавя още някой лев я за грип и
> батерии, я за нещо от сорта на 35ца
> за никона...
> Дилемата обаче е #КОЙ
>
> Сонито ми е фаворит, защото
> свикнах прекалено много с визьора,
> и другите характерни черти за Sony и
> безогледалките (в момента снимам
> със скромното а58), а и съм най-
> запален по портретите..., а ще мога
> да си ползвам и 85цата
>
> От друга страна Никонът ми се
> струва по- логичен избор, защото
> главно снимам събития и прочее
> срещу, които естествено стои
> някакъв реален приход (по- голям
> или по- малък)
>
> Опасенията ми за Sony-то главно се
> въртят около автофокуса на по-
> слаба светлина (въпреки, че
> свикнах да снимам дори събития с
> ръчен фокус)
>
> Колебанията ми за Никона пък са, че
> с DSLR като цяло не съм снимал от
> години и скоро като хванах един за
> няколко минути се почувствах
> малко неадекватно...
>
> A лошото като цяло е, че по-
> вероятно няма да мога да тествам,
> което и да е от двете тела
> предварително
>
> Мнения?

Аз от няколко месеца експериментирам със Сони фулфрейм, всъщност минах на Сони точно заради фулфрейма. Имам прекрасни впечатления от а7II, снимки с него можеш да видиш в профила ми. Но веднага силно ме притеснява комбинацията, която си написал - този прекрасен апарат... плюс китак. Не го прави, честно. Това е една превъзходна камера, създадена с любов и мисъл за красота, и не бива да бъде обиждана с какви да е обективи. За това тяло - Цайс, Фойгтлендер, Сони-Цайс, и ще получиш пълна отплата.
За снимането на "събития" обаче не мога да ти бъда полезен - аз снимам с този фулфрейм туризъм, пейзаж, такива работи.
Разбира се, предполагам, че си вече наясно, че Сони е отворена система, в смисъл, че с всякакви преходници можеш да закачиш какви ли не обективи, нещо, което не можеш да направиш с Никона...
[smilie7]

Публикацията е редактирана (30-05-17 22:32)

Дата:   30-05-17 22:30

Ivo, прав си, но наведнъж е малко сложно :) На първо време ще мога да ползвам Samyang-a ми /85 1.4/, което за портрети ще ми стига поне за начало :)
Иначе наистина хубави снимки имаш, но в една друга тема като цяло разбрах, че точно за пейзажи сонито е по- добрата машина

Автор: goldstar   
Дата:   31-05-17 00:29

+1 за D750. Много яка играчка , особено със светъл прайм закачен на него като например Sigma 35mm F1,4[beer] [smitten]

Автор: kiten   
Дата:   31-05-17 00:40

и малко масло за матрицата[smilie5]

Автор: spotter84   
Дата:   31-05-17 02:22

Пешо, ако си свикнал с визьорите на Sony, според мен реши се за A7 II. [cool]

Автор: uri64   
Дата:   31-05-17 11:11

За снимане основно на събития - Д750 (лично мнение от гледна точка на функционалност и необходимостта от допълнителни джаджи). Но всъщност най-важното е с кой ще ти е по-приятно да снимаш, разните технически неудобства се преодоляват или се свиква с тях.

Публикацията е редактирана (31-05-17 11:13)

Автор: alext   
Дата:   31-05-17 11:29

Очаква се есента да излезе a7iii, ако не ти е спешно. Може да вкарат някои екстри от a9 и дано оправят проблемите от a7 ii. D750 е по- способната камера за събития, при всички a7 има едно забавяне от самия визьор, до менютата и настройките, та чак до превюто и преглеждането на снимки и малката батерия. На тъмно също фокуса може да не е много добър. Ако е за кеф и имаш време не е болка, но за важни моменти скоростта май е по- решаваща и втория слот за карти.

И двете може да ги наемеш от павилиона за тест!!

П.С Грешка само a7r2 и s2 дават, но като усещане за тялото и контролите е едно и също. Качеството на картинката обаче е доста различно между трите, така че не го гледай.

Публикацията е редактирана (31-05-17 11:36)

Автор: kvakioh   
Дата:   31-05-17 12:07

Обичам да виждам как пишат премного хора, които само четат премного и ми връщат каквото са изяли, защото са преяли от "знания".

Д750 с обективи предимството му е, че може да се сложи стъкло на 20 години, и ако е чисто оптически и здраво механично, всичко пасва като хората. Към 2000 (с доста мъки)-2200 идва, което си е 500-700лв над А7 II, това си е един, даже 2 обектива (преко сили).
А7 II вече на втора ръка има единични, редки, но запазени бройки по 1500-1600лв. което идва изгодно и точно. С 1-2 обектива (тоя 28-70 китов го забравяме) и/или адаптори всичко пасва и макар че ще е по-бавно снимането, нещата си идват на мястото.
Следя пазара на втора ръка техника из Европа и UK доста редовно, макар че от поне година не съм купил нищо.
"Тялото е винаги консуматив, стъклата остават." Престара поговорка, на над 50 години.

Дата:   31-05-17 12:16

Д750 с обективи предимството му е, че може да се сложи стъкло на 20 години, и ако е чисто оптически и здраво механично, всичко пасва като хората за автофокус и повече бързина. Към 2000 (с доста мъки)-2200лв. идва, което си е 500-700лв над А7 II, това си е един, даже 2 обектива (преко сили).
А7 II вече на втора ръка има единични, рядко, но запазени бройки по 1500-1600лв. което идва изгодно и точно. С 1-2 обектива (тоя 28-70 китов го забравяме) и/или адаптори всичко пасва и макар че ще е по-бавно снимането, нещата си идват на мястото.
Следя пазара на втора ръка техника из Европа и UK доста редовно, макар че от поне година не съм купил нищо.
Моите предложения за добри и изгодни комбинации-
D750+ Sigma 20-40/2.8 и нещо 85mm- 3300лв. някъде
A7 II+ 28/2 FE+ 85мм с адаптор, хайде и тук вместо 28/2 набутвам Сигмата 20-40/2.8 2800лв. някъде
Може евентуално да има належаща нужда и от светкавици, там нещата са размити и леко сложни, ако се задълбае.
"Тялото е винаги консуматив, стъклата остават." Престара поговорка, на над 50 години.

Дата:   31-05-17 12:24

Интересни цени, kvakioh [smilie8] [smilie8] Визираш някъде в ebay, amazon или? Защото тук аз лично не съм виждал втора ръка A7M2 под 1900 лв.. [smilie8]

Дата:   31-05-17 12:27

Навсякъде, където човек поиска и търси. Аз как миналата година януари взех А7R за 1350лв., пазя бележките и остатъчната гаранция на мое име.
Не е ebay, не е аmazon. Има местни сайтове и магазини, където човек може да намери, ако търси и следи редовно. Утре отивам до една столица голяма да проверя 2 дни как са там нещата.
Бях му обещал на един човек да не пиша за Сони, но става дума и за Никон. Да ме прощава. Казах си мнението този път по-ясно.

Публикацията е редактирана (31-05-17 12:28)

Дата:   31-05-17 12:33

Просто се учудих на тези доста приятни цени.... [smilie8] [smilie8] [smilie8]

Дата:   31-05-17 13:39

Alex, не ми е спешно, но пък всички виждаме в каква посока вървят цените на техниката и третата версия едва ли ще е на стартова цена като втората.
Кviakoh, aз съм от тези, които продължават да НЕ могат да се наканят за втора ръка техника.. Единствено един обектив, но защото е изцяло ръчен и няма никакви автофокуси и електроники по него.

Светкавица имам, а втора не купувам все още, защото се чудя дали да взема направо HSS, но там ще трябва и контролера да сменям та така .. :)

Автор: chrisnoch   
Дата:   31-05-17 14:01

Споко, kvakioh, няма да пищя! [smile]
С D750 не съм снимал, но дълбоко се съмнявам, че 20-годишни никонски стъкла ще разкрият пълния потенциал на това тяло - и като резолюция, и като бързина и точност на автофокуса.

Дата:   31-05-17 14:09

Добре де, 15 годишни стъкла. ДА не се обаждам повече...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »