Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Калибриране на обектив Tamron
Автор: cristo   
Дата:   15-05-17 09:27

Някой в София да се занимава с такива неща? Ама някой, който разбира, а не просто да се занимава...
Имам един Tamron 90 Macro, версията с вграден мотор, който има малък бек фокус, а тялото ми няма възможност за настройка на фокуса. Като снимам макро използвам лайфвю-то и ръчен фокус, но при портретите трябва всеки път та се целя в носа, за да са ми на фокус очите.

Отговори на това съобщение
 Re: Калибриране на обектив Tamron
Автор: dekov   
Дата:   15-05-17 10:32

02/8525926 GSM:0885145394
Сервиз "Тамрон"

Дата:   15-05-17 12:04

Искаш да кажеш, че Фото Принт Експрес, специализирани във фото-копирните услуги, имат собствен сервиз за обективи??? Леко ме изненадва това...

Въпросът ми е за сервиз, за някой който разбира от тази прецизна работа, а не просто някой да ми вземе парите и после да прати обектива на някой друг, той на някой трети...

Автор: lamerko   
Дата:   15-05-17 12:21

Ем официалния си беше Хепи Фото, което май го сляха с нещо друго и се получи Фото Принт Експрес. Предполагам, че все още те си го държат.

Автор: Xizario   
Дата:   15-05-17 13:04

Фронт и бек фокуса са проблеми на самото тяло.

Обектив няма много отношение към проблема освен в следните 2 сценария:

-Focus Shift спрямо апертурата. Ако е такъв проблема, не би-трябвало да наблюдаваш back и front фокус при максимално отворен обектив.

-Chromatic aberration в центъра. Ако е такъв проблема, би-трябвало много ясно да го виждаш на снимките и да си личи при различена светлина.

Пробвай същият обектив на някое тяло по-висок клас. И ако няма проблеми, не се занимавай със сервизи (и да, само ще ти вземат парите без да пипнат нищо) а търси друго тяло.

ПП: тестовете само на статив. От ръка задапаратното устройство е главният виновник за back и front фокус.

Автор: dekov   
Дата:   15-05-17 13:18

Ами там е сервизът на вносителя на Тамрон, има и тел. няма друг в България, който да е запознат с това.

Автор: colorphoto   
Дата:   16-05-17 17:29

Сервиза на Тамрон и Пентакс си е напълно сериозен.

Техника Петър е услужлив,ще обясни каквото трябва и ще направи възможното да настрои нещата оптимално.

Дата:   17-05-17 09:20

Май наистина проблема ще се окаже в тялото, което също ми е сравнително ново. Просто досега не съм имал обектив с толкова тънък фокус, а при другите обективи на същото тяло, поради по-големия ДОФ, бек-фокуса не се забелязва толкова. Снощи обаче направих една постановка с една фокусна табличка (но на изкуствена светлина) и се оказва, че при всичко обективи фокуса бяга яко назад - почти в края на таблицата. На дневна светлина разликата не е чак толкова голяма.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: