Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Зареждане на батерия от power bank
Автор: io_bs   
Дата:   14-05-17 16:52

Здравейте, хрумна ми една идея. От известно време имам външна батерия, от която зареждам телефона си. Чак сега ми дойде на акъла, че би било полезно с нея да зареждам и батерията на фотоапаратите си. Предполагам, че се използва кабел, който в единия си край е USB, а в другия е този вид, който се вкарва в зарядни за фотоапарати/адаптери за лаптопи (не съм наясно как се казва), комбинацията би сработила. Някой правил ли е такива комбаниции и дали си струват или най-добре да си взема още батерии? [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Зареждане на батерия от power bank
Автор: asahi   
Дата:   14-05-17 16:56

Провери какво напрежение е нужно на зарядното. Ако не е 5V забрави.

Автор: kvakioh   
Дата:   14-05-17 17:02

Ако е за Fuji- не става.

Автор: lamerko   
Дата:   14-05-17 17:26

А шамари... не ставало [smilie5]

Специално за Фуджито си взех комплект от новите зелени Патони и зарядно "Патона" с възможности за зареждане от 220В, от кола (включен накрайник) и USB/powerbank. ЛИНК Моята версия е за една батерия, но имат и друго зарядно, което е само за зареждане през USB (powerbank) и е с два слота за две батерии! ЛИНК

Автор: Shilo   
Дата:   14-05-17 17:39

Напрежението на изхода на никонските зарядни устройство МН-25 е 8.4V. А на външните батерии за телефоните - 5V. Номерът няма да стане. Иначе идеята е добра!

Автор: io_bs   
Дата:   14-05-17 19:46

Ясно, благодаря за отговорите. За фуджито си имам 3 батерии, а за никона само 1, след като резервната ми сдаде багаж.

Автор: kvakioh   
Дата:   14-05-17 19:52

Не знаех толкова, че са напреднали китайците.

Автор: picantino_   
Дата:   14-05-17 21:04

Аз наскоро си взех такова зарядно на марката Nitecore. Използвам го за батерия Nikon EN-EL15. Като самото зарядно може да зарежда две различни батерии. Свързва се към powerbank на който изхода му е задължително 5волта/ 2ампера.
Нещо официалния им сайт се е бъгнал. Виж при теб дали тръгва. Аз поръчах от БГ тъй като в ибей не можах да го намеря.
Не знам дали е характерно за модела, но като го включа се чува едно съскане и батерията доста си загрява.

Автор: Tonidi   
Дата:   14-05-17 22:56

Имам такива за Сони и за Панасоник. Много полезни джаджи. Изхабената батерия си се зарежда докато ми е в чантата.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »