Автор: PhotoBo
Дата: 12-05-17 01:38
Под 800-1200лв. аз лично не бих се наел, да снимам интериор с такъв мащаб! Колкото и да съм бездарен, а доколкото разбирам човека е добър в това което прави!
Снимал съм два пъти интериор за пари - единия път 3-4 хотелски стаи с предверие, конферентна зала и отвън, а другия само един апартамент състоящ се от други 3 стаи... (като краен резултат 20-25 обработени снимки в два размера). И в двата случая ми платиха над средната раб. заплата (демек по 2) и в крайна сметка и аз доволен, а и клиента също... след като пак ме вика да снимам за него. Та човека трябва да си цени труда, вместо да се чувства неудобно от това, за което го карат да изпълни. Който не го устройва си търси други "майстори" или клиенти, които ще са на едно ниво, съответно разбирания/очаквания! При запитване за продуктова фотография за онлайн магазин с над 100-200 продукта, като им казах цена на снимка или сборна такава за всички продукти и че ще ми трябват поне 2-3 седмици за изпълнението на задачата - повече не ми се и обадиха. Няма и проблем, защо да си губим времето и аз на тях и те на мен моето?!? Аз съм на принципа, че количеството не задоволява всички вкусове и качества, а цената не винаги оправдава времето. Клиента пък не винаги разбира как се определя цената и обикновенно фотографа е тоя дето взима една камара пари за няколко натискания на спусъка, но евентуална загуба на такива клиенти не е голяма загуба за фотографа
В магазина като ида не ме питат скъп ли е един продукт или не, за това има качества и цени различни за дадените продукти! Без пари обаче не дават, няма нужда и вие да се продавате и да подарявате труда си!
ПП: Горните цифри са само образни и важат само за мен според моите очаквания, не са някакъв еталон за цени при интериорната фотография, нещо с което дори не се занимавам! Успех на твоя човек!
|
|