Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
работя паралелно на лаптоп и настолен компютър и ми е много трудно със синхронизирането на проектите. Някой от по-разбиращите може ли да сподели кой е най-лесния вариант за синхронизиране на хардовете.
Примерно да си нося копие на харда на компа на на малък диск. Но тъй като са много проекти с много папки и подпапки ръчно е невъзможно да стане синхронизиране. Има ли програма, която да претърсва папките и да като види разлика да копира само новите или променени файлове или нещо подобно.
Надявам се разбрахте какво имам предвид. Има ли някакви подобни решения?
Ами аз си купих synology 916+ но още не съм го разучил. Проблема е, че тук в немско нета е много умрял и ако искам да си дръпна нещо да работя по него ще се пенсионирам докато дойде.
Затова си мислех за едно малко 2,5" дискче, което да си мъкна със себе си. Въпроса е как да синхронизирам файловете от компа с тези на дискчето.
Ползвам GoodSync. Има я за Мак и Уиндоус. Не е скъпа - 30 долара, върши работа. Може да запомняш макети на папки, които синхронизираш често. Помни имената на външните дискове (не буквите). Работи с FTP-та, а освен това с Dropbox, Google Drive, One Drive, Office 365, Amazon и още един куп облаци. https://www.goodsync.com/
Ако не ти хареса напиши в Гугъл "file sync software" - ще ти излязат десетки.
Frenchev,
Няма да стане със синхронизация на видео файловете - те са огромни и отнема много време.
Аз предлагам следното:
- Избираш си един компютър (да кажем настолния), на който ще финализираш работата. Само този компютър ще има достъп до файловете във висока резолюция.
- Докато работиш по проектите, използваш проксита - файлове с по-ниска резолюция, които носиш на външен диск. Така ще можеш да работиш на всеки компютър. Трябва да отваряш проектите от външния диск, а не от вътрешния диск на съответния компютър. Из интернет има доста инфо, но можеш да погледнеш ТОВА и ТОВА , например.
- Ако е необходимо, на финала синхронизираш единствено папката с проектите, в която не слагаш никакво видео, а само проекти. Като преминаваш от проксита към високо качество само проектите ти трябват, нищо друго.
Това е най-лесният начин. Изисква известна организация (например да държиш всички проекти само в една папка, за да можеш после по-лесно да я синхронизираш при нужда), но далеч не е чак толкова сложно.
Chrisnoch не работя с видео файлове. Става въпрос за виртуалните турове с които работя а там са хиляди малки файлове. Най големите да сглобени панорами по около 40 мб.
Ще пробвам горните предложения и ще споделя на кое съм се спрял. Сигурен съм, че не съм единствен, който работи на лаптоп и настолен и има подобен проблем.
Не знам дали е най- доброто решение, но реших да го предложа. Нека някой от по- знаещите ме поправи ако греша.
През Disk Management- a на Windows- a може да се създаде VHD файл. Въпросния файл може да се закачи и на друга операционна система. Реално Windows- a ще вижда въпросния файл като дисково устройство (HDD). След като има външен диск, може да се копира виртуалния диск (VHD файла) и да се работи на него, незвисимо дали от лаптопа или настолния компютър. Понеже всичката информация ще е в този VHD файл, трябва да се помисли за по- често архивиране.
Работя с Тотал Командер. Поддържам база данни в Офис, Корел, Фотошоп и др. формати на 4 компютъра. Веднъж в седмицата ги синхронизирам с тази програма. Тя прави точно това - сравнява дали има нови файлове и дали в старите има промяна. Прилична програмка, поне на мен ми върши работа.