Автор: Pavlov
Дата: 28-02-17 12:32
@silvesar - не и ако вече имаш няколко яки никонски обектива, и снимаш не само видео, а и снимки.
Имам приятел с изградена канонска система. Сега специално заради видеото си е поръчал GH5, и се чуди какъв преходник да си търси, за да си ползва обективите.
@Dimitar.tzankov :
1) Очаквам D7300 да запази от D7200 автофокусната система, визьора, 1/8000, 1/250 на светкавицата. Новото - процесор, 4К, може би дисплей с по-голяма резолюция, вероятно сензорен, подобрение на Wi-Fi възможностите, и някоя и друга софтуерна екстра.
2) Има много обективи, отлично "пълнещи" 24MP. И няма обектив, който на матрица с по-ниска резолюция да даде повече детайл, отколкото на такава с по-голяма. Говорим в абсолютни измерения. Иначе ако гледаш на 100%, естествено по-многопикселната изглежда по-размазана. Говоря от опит, имал съм D80 (10MP), D5000 (12MP), D7000 (16MP), сега съм с D7100 (24MP).
3) За мен не е обоснован, защото последните 3 неща не ги ползвам. А динамиката и на D7100 ми е достатъчна. Единствено бих се замислил заради по-чувствителната автофокусна система, на слаба светлина. Но като цяло снимам предимно на открито, така че и това не ми е жизненоважно.
4) Съгласен.
|
|