Автор: hristov2256
Дата: 30-12-16 13:16
От поне 7,8 години не снимам в RAW + JPG, а само в RAW.
Ясно е, че не стават за читаво разглеждане, но след толкова години тази седмица ми избоде очите, че нещо не е наред.
Досега си снимам в RAW, Импортвам си в програмите, разглеждам ги без никакъв проблем и винаги са ми били мнооого близки до това, което ми излиза на дисплея на апарата или на всяко друго устройство, на което съм ги пускал.
От миналата седмица излезе този проблем, снимахме се на майтап в една вила, на дисплея на фотоапарата/хистограмата всичко изглеждаше нормално, добре светнато. Решихме да ги разгледаме на компа - греда, тъмно до такава степен, че не могат да се обработват изобщо. Мега плътни сенки, от които не можеш да изкараш абсолютно нищо,измити до болка цветове, а на дисплея се вижда всичко нормално.
Сега, запознат съм с форматите, но тези неща ми правят впечатление и за мен това не е напълно нормално.
Кадър от дисплея и превюто (в ляво) и след Импорт, където и да е.
Пробвах с кадри отпреди няколко седмици - при импорт нямам проблем с тях, а настройки по програмите и фотоапарата не съм правил.
При Експорт всичко е нормално.
И да кажа отново - дори да гледам само JPG, реша ли да барам RAW-а след това - не мога да правя нищо, тъй като файлът е тотално изнасилен и омазан.

https://s27.postimg.org/6gtzukqmb/kaka.jpg
Публикацията е редактирана (30-12-16 13:18)
|
|