Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Къде да поправя или проверя обектив Токина 12-24 за Канон?
Автор: kasad   
Дата:   09-11-16 13:07

Имам от колега във форума въпросната Токина. Под 15 мм. като завъртя ми дава грешка при всички бленди без най-малкта -4. От време на време ми прави ерор, уж контактите и на 24 мм по-същия начин.Чистил съм и клемите на токината и на фотоапарата, но нъцки. Апарата е канон 70д. Та ми кажете моля,къде в София и изобщо в Булгаристан да занеса тая Токина и все пак, ако има някой идея какво и е да сподели.

Отговори на това съобщение
 Re: Къде да поправя или проверя обектив Токина 12-24 за Канон?
Автор: dekov   
Дата:   09-11-16 13:34

Питай в Токинастан, може да помогнат.

Автор: kasad   
Дата:   09-11-16 13:47

Хм, тая страна бая далечна от нас, а за едно обективче втора ръка...По конкретно колега,по-конкретно...

Автор: horrible   
Дата:   09-11-16 13:52

Лентово кабелче :) Проверяваш в Али-то дали има, поръчваш, хващаш някой по-сръчен приятел и сменяте ;)

Автор: pachok   
Дата:   11-11-16 00:58

И аз съм търсил информация по-въпроса (за Токина 11-16), но почти нищо не се намира в нета, нито пък резервни части и сервизи. Пробвай да я разглобиш Токината откъм страната на контактите. Вътре има едни пластинки, който при въртене на ринга за блендата се търкат по повърхността на вътрешен барабан с редуващи се проводящи и непроводящи участъци. По този начин се получават различни комбинации, от които апарата чете състоянието на обектива. Ако някоя от въпросните пластини не прави добър контакт с барабана (охлабила е и има въздушна междина), се подава грешна информация и апарата се омотва. Можеш да ги натегнеш леко с пинсета или друг подобен инструмент.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »