Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Мнение за Yongnuo YN 560 II
Автор: Jk.freeman   
Дата:   22-10-16 10:56

Здравейте! Мисля да си вземам някаква светка, за нищо сериозно като работа. Не ми се наливат крупни суми за никонски, защото ще я закача сигурно три пъти в година. Този модел го намерих като доста бюджетен. Ще се закача на D3200. Някой ще каже ли две хубави думи за нея и да си я вземам спокойно. Ако пък е боклук ще се радвам да ме разубедите и съответно да препоръчате някоя пак бюджетна алтернатива. Желая хубав уикенд на всички!!![shtrak] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Мнение за Yongnuo YN 560 II
Автор: petrov88   
Дата:   22-10-16 11:00

Защо II след като вече има и III и IV? А последните 2 едва ли ще се намери някой, който да НЕ ти ги препоръча. Аз също имам IV и препоръчвам

Автор: vkk1   
Дата:   22-10-16 11:08

Аз имам същата, за която питаш, вече почти две години си щракам с нея и никога не ме е предала.

Автор: Simbon4o   
Дата:   22-10-16 11:11

2ката е много добра, много здрава и безпроблемна. Не успях да я уморя почти година яко ползване. Следващите са малко по-кекави, но имат допълнителни екстри. Имам три броя 4ки и единствения им кусур е, че като снимаш на макс мощност им годи един чип, който регулира мощноста и после снимат само на макс мощност. На 1/2 съм нямал грижи. Ремонта е евтин, ако си поръчаш чипа от ибей или алиекспрес(10на лв е чипа по спомен и някой познат с поялник да го смени... елементарно е), тук в сервиз на йонги излиза 49лв.
Плюсовете на 3 и 4 моделите са вградения тригер, можеш без допълнителни джаджи по светкавицата да контролираш други такива светкавици или самата тази да я оставиш някъде и да свети по команда на тригер 560ТХ, да и ровичкаш настройките пак така дистанционно... удобно е.

Иначе за проби и ако не е сигурно ще се ползва ли много това са най-добрите светки. Най-евтините с всичко необходимо за експерименти, че и за по-сериозно снимане. Не знам 2ката на какви пари си я намерил, но 3ката я има за 120лв нова с гаранция в момента и 2ката трябва да е доста по-евтина от това, за да си струва.

Дата:   22-10-16 11:27

petrov88 - защото я намерих най-евтино

vkk1 и Simbon4o - благодаря Ви за бързите отговори. Точно това исках да разбера. Златни сте! Иначе 2ката я намерих за 120лв. Ако ми дадеш линк към 3ка за 120лв, цена няма да имаш [beer]

Автор: Simbon4o   
Дата:   22-10-16 11:56

имаш лично :)

Автор: didesignbg   
Дата:   22-10-16 12:10

и тройката и четворката са около 50 паунда в амазон.ко.ук ти си прецени за 10 лева отгоре има ли смисъл да го правиш на въпрос.

Дата:   22-10-16 12:21

Автор: didesignbg
за 10 лева отгоре има ли смисъл да го правиш на въпрос

Не, и няма да го правя. Тройка ще е. Благодаря на всички за насоките.[shtrak] [beer]

Автор: ss_sgp   
Дата:   22-10-16 14:33

Предполагам знаеш, но все пак да попитам - Нали си наясно, че този модел е без TTL?

Дата:   22-10-16 14:59

ss_sgp [smilie24] , въпроса е уместен, аз знам, че няма TTL, обаче не знам в какви ситуации би ми трябвала тази функция. [smilie21]

Иначе далеч съм от мисълта, че за тази цена ще ме облее пълно щастие[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Публикацията е редактирана (22-10-16 15:01)

Автор: colorphoto   
Дата:   24-10-16 04:24

При динамично снимане и при бързо променящи се светлинни условия ТТЛ-а е много удобен и без него ще имаш доста брак.

Щом не знаеш кога ще ти трябва тази функция значи ще ти е нужна.

Да купуваш светкавца без ТТЛ при положение че не си наясно с ползването на ръчен режим е грешка.

Купи си модел с ТТЛ.

Публикацията е редактирана (24-10-16 04:26)

Автор: lamerko   
Дата:   24-10-16 05:08

Нови 568 излизат 150 лева без доставка от ЮК (около 6 паунда е доставката през търговец, по-евтино с някой БГ превозвач). Освен че има TTL и HSS, 568 е и малко по-солиден като изработка.

Дата:   24-10-16 23:16

colorphoto току що видях, че сте писали, а вече си я купих, в смисъл вече си я поръчах. Но както и да е. Така или иначе аз си снимам само за удоволствие само приятели и познати. Кадрите ми са режисирани, а модели първо се позиционират и тогава се стреля. Та си мисля, че ще си ми върши работа и тази. Ако ли не, ще я продам, само здраве да има. И благодаря все пак. Айде наздраве[beer] [beer] [beer]

Автор: iliyanb   
Дата:   24-10-16 23:22

Ползването на светкавица в ръчен режим не е толкова трудно. Въпрос на опит и мислене. Резултатът е предсказуем. В даден момент е рутина и няма нищо страшно. Дори и при динамични обстоятелства.

Дата:   24-10-16 23:44

С две думи, казваш, че дявола не е толкова черен...

Автор: vkk1   
Дата:   24-10-16 23:45

Jk.freeman, и аз ползвам светкавицата по описания от теб сценарий и нито веднъж не съм усетил липсата на ТТЛ. Честно казано, с ттл бих се чувствал все едно снимам на зеленото квадратче - точно толкова ще имам контрол над светлината.

Дата:   24-10-16 23:54

iliyanb, vkk1...момчета, след вашите думи ще си легна спокоен...за момент се филмирах, че утре се очертава голям майтап...[smilie24] [beer] [shtrak]

Автор: colorphoto   
Дата:   25-10-16 00:11

За такава малка разлика в цените е по-добре да се купи модела с ТТЛ и ХСС,пък ако го кефи човек на ръчен режим - така да я ползва,но да знае че има и тази опция при нужда.

С ТТЛ не си баш като на зелено квадратче - имаш възможност да контролираш с компенсацията +/- от светкавицата.

Ако решите да се снимате развеселени на купон и си пийнал ТТЛ-а те спасява,или ако дадеш системата на жена,брат или приятел и те разбира се не са наясно с употребата на такива джаджи.....

Както и да е - със здраве да си я ползва човека!

Публикацията е редактирана (25-10-16 00:16)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »