Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Re: Помощ в избора на фотоапарат
Автор: muhraba   
Дата:   15-10-16 16:42

Привет на всички.
Питането ми е като на повечето който не могат да решат какво да си вземат.
Дилемата ми е между nikon d700 и nikon d7200. Знам, че 7200 е доста по нов модел но пък D700 е ФФ което разбира се по никакъв начин не те прави фотограф.

Отговори на това съобщение
Автор: verkus   
Дата:   15-10-16 17:07

А ти какви обективи имаш?

Автор: bg2014   
Дата:   15-10-16 18:26

Само за забавление .. сега ще те посъветват да си вземеш друга марка и друг модел апарат. Да не е DSLR и да е без огледало. Да не е Никон и да не е Канон и т.н... т.н..... колко предвидими са колегите само да видиш.
Иначе - 7200 е по-подходящ като начало. Не само е по-нов. Има и други добрини за фотографа. Успех!

Автор: bxmarkov   
Дата:   15-10-16 18:56

При полжение, че няма как да знае някой нивото ти, какви о ективи имаш, с какво си снимал досега, няма как да получиш нещо повече от лични предпочитания на форумците. Аз бих си купил д700

Автор: GNikolov   
Дата:   15-10-16 19:39

и аз ако избирах за себе си бих взел д700. Но може да е грешен избор за теб. И двата са добри апарата и ако ги купуваш на старо (д700 няма как да намериш нов) водещото трябва да е състоянието им.

Автор: stzz   
Дата:   15-10-16 20:09

Първия, с всички рискове на употребяваната техника, на цена малко по-ниска от тази на втория, който ще е и нов-новеничък......[smilie11] ................. [smilie18]

...........и обективи за FX сензор.....$$$...[smilie10] [smilie10] [smilie10]........за DX, двете варио сигми на 1.8 и си бомба!

[shtrak]

Автор: victory13   
Дата:   16-10-16 00:50

Преди да се вземат e хубаво поне месец да наблегнете на рамене, гърди и кръст...
35, 50 и 85 никонски на f/1.8 общо тежат колкото по-леката от двете сигми...
С д700 финито на мъдруването [shtrak]

Автор: Simbon4o   
Дата:   16-10-16 01:14

D7200 е по-добър от D700 в почти всичко. Единствения плюс на 700 е в това, че е фул фрейм и обективите ще са по-широки на него.
Динамичен обхват, детайл, шум, два слота за карти, по-нова и по-добра АФ система... все неща с които 7200 е по-напред с материала.

Автор: Dimitar.Tzankov   
Дата:   16-10-16 09:41

D7200 + 11-20/2.8, 35/1.8 DX, 50/1.8G, 85/1.8G. Махаш някой, ако ти е в поввче и имаш относително лека и страхотна система.

Иначе аз предпочетох 20/1.8G и 35/1.8 вместо страхотния, но доста тежък 18-35/1.8 ART

А D700 е достатъчно стар за да е по-лош в почти всичко, както го описа Simbin4o

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »