Автор: Frenchev
Дата: 28-09-16 09:40
Моя съвет е просто да изчакаш малко ако можеш. Ако бързаш е друга работата.
Държах кармата в ръцете си на фотокина. Основния ѝ проблем според мен е, че лети с гопро, което може да ти се струва смешно, но за дрон си е обемна камера - сравни големината на гопро с тази на камерата на фантома или мавика. Съответно се налага да ползват и по голям гимбал за камерата, което налага и по голям и мощен дрон. И трите ползват един и същ сензор.
В Германия поне засега цената на мавика е 1199 евро.
Вярно е, че кармата се сгъва, но далеч не е толкова компактна колкото мавика.
Аз реших да си взема мавика. Не че фантома не ми върши работа. Просто ми се налага често да летя в гъсто населени градски райони и колкото по-малък и незабележим е дрона, толкова по-добре за мен. А и като добавим факта, че тежи само 730 грама с батерията ще е много по лесен за мъкнене из баирите. За сравнение само дистанционното на кармата тежи 630 грама.
Кармата тежи 1000 грама, но без гимбал и камера. Не знам дали батерията е включена в теглото, но определено ми се стори доста тежък.
Плюсовете на кармата е, че можеш да свалиш гимбала и да го ползваш от ръка посредством една специална дръжка. Но аз снимам само от въздуха и за мен това не е толкова важно.
Надявам се ноември като се прибирам мавика да е с мен.
А иначе ако решиш за някой от дроновете и нямаш вариант за транспорт до България мога да съдействам.
|
|