Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 съвет за монитор
Автор: roburt48   
Дата:   07-09-16 11:07

Здравейте,
Обмислям да си купя монитор, но ..... нищичко не разбирам [smilie5]. Единственото, което знам е, че монитора на лаптопа не ми е достатъчен при постобработка, от която към момента също почти нищо не разбирам :).. Лаптопа е Lnenovo Ideapad Z500, 8GB, i-5, NVIDIA GeForce GT 635M. За обработка (доколкото се справям) ползвам Faststone. Накратко, мисля да си взема монитор втора ръка - бюджет макс. 250 лева. Моля за препоръките Ви, за нещо сносно на тази цена - марка, размер, резолюция .. и т.н.
Предварително благодаря.

Отговори на това съобщение
 Re: съвет за монитор
Автор: lord_kik   
Дата:   07-09-16 11:20

Погледни сайта Rmania HP 2475 резолюция бюджета не позволява повече от Full HD.

Автор: gogo359   
Дата:   07-09-16 11:23

Увеличи малко бюджета. Иначе горното предложение е може би най - приемливото, което може да вземеш за тези пари.

Автор: lamerko   
Дата:   07-09-16 11:28

С малко повечко бюджет може да си вземеш нещо свясно wide gamut и добрите стари лампи... като предложения вече HP LP2475w. И аз самия имам от тези, дори ги взех супер тънко, но сега малко инфлация се е видяло :)

Автор: Pavlov   
Дата:   07-09-16 11:34

Бюджетът е малък, но потърси монитор с IPS матрица (или поне с по-широк ъгъл на видимост), и да е flicker free .

Дата:   07-09-16 11:36

Давате предложение за увеличение на бюджета, но не казвате с колко [smilie5] .. Пък и си мисля, че и с този бюджет да остана, купувайки нещо сносно за парите си, пак ще е значително по-добре от лаптопа :)

Автор: lamerko   
Дата:   07-09-16 11:44

roburt48: преди време ги взех точно за по 250 лева, сега са към 300-350. Ако ги има въобще де, че нещо хората ги надушиха като модел и се разпродадоха доста бързо :)

Автор: tyunkata   
Дата:   07-09-16 11:53

HP 2475w може да се намери за около 300 лв. Хубав монитор е за цената си, спор няма. Но без калибрация този WideGamut може да ти изяде главата.
Ето ти читави монитори влизащи в бюджета ти, Последните 2 от списъка:

http://www.crash-bg.com/lcd_tft_monitori.html

Иначе сигурно има и нови монитори с FullHD, IPS панели за около 300 лв. Но тия 2-та са доказано читави. И все пак ако искаш да е добра картината и да нямаш изненади, без калибрация няма да минеш.

Автор: Jk.freeman   
Дата:   07-09-16 11:53

Нищо не ти трябва да увеличаваш. За 250лв повече от спокойно си вземаш нещо втора ръка с IPS матрица, която пък ти е задължителна. Айде със здраве! [smilie3]

Автор: roumen6   
Дата:   07-09-16 12:12

ето тук нещо читаво и не много скъпо - HP ZR2440w 24-inch LED Backlit IPS Monitor

Автор: uzsree   
Дата:   07-09-16 12:18

предлагам първо да почете малко за wide gamut монитори. Аз лично втори такъв не бих си взел. Като сърфираш с хром всички снимки без таг са много силно наситени и нереални на практика.
Монитор със 100% SRGB e достатъчен за любителско ползване.
Такъв може да се вземе за 500-600 лева нов и да се ползва със здраве с години.

Автор: petrov88   
Дата:   07-09-16 12:44

Здравейте, и аз искам и аз да се включа в темата, че да не се налага да отварям сходна тия дни, а и донякъде ще има връзка с коментара на uzsree.
Без много много да се чудя се бях спрял на монитор от Ultrasharp серията (по- новите) на Dell
Dell InfinityEdge u2417h

Да, но като си разчиствах пощата видях едно ревю от hicomm на LG 24MP88HV Ta след като го изчетох се замислих кой от двата... Вярно, че LG-то няма портретна ориентация, но някак си и досега не съм ползвал и все пак съм жив и в добро здраве :)

Цената на двата е почти идентична

Публикацията е редактирана (07-09-16 12:44)

Дата:   07-09-16 12:50

petrov88 - сега ще ми направиш темата на мармалад [smilie5]..

Автор: petrov88   
Дата:   07-09-16 12:53

Може пък да те надъхам да си направиш подобен подарък :) Иначе по твоя въпрос, HP-то, което ти предложиха е класика. Много хора го ползват и още повече го препоръчват. Виждал съм го, струва си определено и дори си мислех за такова и аз, но обичам да ми е ново [smilie5]

Публикацията е редактирана (07-09-16 12:54)

Дата:   07-09-16 12:57

Започвам да се ориентирам към DELL U2312HM.. Дори е под бюджета, който съм си определил. Следващ вариант HPLP2465, но с резерви заради по-високата цена..

Публикацията е редактирана (07-09-16 13:04)

Автор: gbrain   
Дата:   07-09-16 14:47

Някой спомена за HP 2475w, имам го, супер наситени цветове, не е много подходящ за фото. Някой с по-малко цветово пространство и по добра градация на сивото от него ще ти е по -полезен

Автор: gbrain   
Дата:   07-09-16 14:50

Имал съм HP 2465 с S-PVA, сивата градация му беше по добра от на 2475 и цветовете по естествени. Препоръчвам повече.

Автор: didesignbg   
Дата:   07-09-16 15:09

Купи си за 250-300 лева едно ново LG поне за 23/24 инча ще ти стигнат с IPS. Ще знаеш че поне две години напред имаш монитор. И спри да четеш псевдо ревютата на нашите търгаши дето преди време докато сегашната им стока беше нова се скъсваха да плюят по нея и да възхваляват по-старото "доказано" качество... [smilie18] Че и за тръбите ревяха.

Автор: Pavlov   
Дата:   07-09-16 16:11

Гледам, realnoncho си продава монитора, на хубава цена. Защо не му пишеш?

Автор: realnoncho   
Дата:   07-09-16 16:16

Писахме си вече, затова и се насочва към U2312HM [smilie3]

Автор: amplified   
Дата:   07-09-16 18:32

Виж и тук:
http://store.pcdoctor-bg.com/index.php?route=product/category&path=60

1920х1200 нещо

Автор: asahi   
Дата:   08-09-16 00:06

Като сравнявате употребявани монитори имайте предвид, че освен по спецификация те се отличават и по реално техническо състояние. Може уж по-добрият да е със сдухана подсветка или дефектни пиксели, петна по дисплея или спукана стойка.

Отиваш, гледаш, преценяваш. Аз за всеки случай ги и калибрирам, та да им видя какви корекционни криви ги изправят и колко им е запасът по яркост.

Автор: PhotoBo   
Дата:   08-09-16 05:31

Мислех да не пиша да мътя и аз темата, но заради Петров искам да се включа! Преди месец избирах монитор и взех Dell U2415, ама бая поизчетох ревюта в нета + това бях го видял вече в колега и приятел от форума (поздрави, Дани [smilie3] ), чиито е калиблиран и според мен отличен. Всъщност въобще не бях мислил да си взимам монитори, преди да видя този на авера...Нещо като хормони от пръв поглед се получи...
Та идеята ми е преди да вземеш 2417, прочети повечко за него и сравнен с 2415.
Другия, който знам вече, че е класика и има хиляди ревюта е по-стария 2412, класика и за прите си е [smilie24] [smilie24] А вече кой и как ще си го калиблира е друг въпрос [smilie3]
Иначе Асахи е много прав в случая!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »