Автор: MarinY
Дата: 06-09-16 16:14
Pvlgeorgiev, тук за любителите на домашно кафе ли става дума, или за отваряне на клубно кафене, в кухнята, с машини за по 10000 лева и нагоре? Saeco, Delonghi и още един куп производители правят страхотни машинки за домашна употреба. Проблемът им е, че след сто кафета дневно прегряват.
А, по темата: Лаваца златна, едно мексиканско органик или колумбийско. На зърна! Меля си го за всяко кафе. Вече не ползвам никаква робуста (изисквания на рожденната дата), въпреки, че каймакът идва от нея (робустата). Пия го, почти винаги, с малко мляко или по-точно млечна пяна. Последната ми машина в къщи е Делонги.
За тези, които са "на пазар" за нова машина - най важното условие за изкарване на качествено еспресо, при еднакви други условия е дебитът на помпата. Когато ти напълни чашката за три секунди, няма значение какво кафе си заредил. От цедката трябва да "капе", а не да тече. Е, тези, които "капят" са малко по-скъпи, но такъв е животът.
|
|