Автор: gbdesign
Дата: 20-08-16 18:32
Имал съм въпросният обектив и същото тяло и общо-взето бях доволен от него. Просто 4-те милиметра в долният край, които не покрива 24-70/2.8 не оправдаваха теглото му в чантата. От много малка дистанция /20-тина см./ бъркаше фокуса, което не е ненормално, за обектив нямащ претенциите да е макро. "Проблема" се оправя със снимане през Лайв Вю. Остротата и бокето са му много добри, а изкривяванията и винетирането пренебрежимо малки. По проблематично е меренето на тялото, което не е така прецизно, както с никонски обектив. В контражур също се дъни, поради доста по-големите вътрешни отражения, спрямо никонските обективи. Обаче това може да се е дължало и на фино замърсяване на лещите. Все-пак не е като да е нов и с годините се натрупва катран и фин прах, незабележим с просто око. За парите, които струва, според мен обектива е много добър избор. Диапазона му също не е лош, особено ако снимаш с 2 тела и на второто има примерно 85/1,8 или 70-200/2.8. Към автофокуса му, също нямам забележки. За бюджетно решение си е почти перфектен.
|
|