Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Промяна в цветовете без видима причина!?
Автор: alex070707   
Дата:   18-08-16 01:43

Здравейте, съвсем случайно (и за мой ужас) открих следния проблем:
Гледам снимката Х намираща се на хард диска на компютъра ми, на (калибрирания ми) монитор и цветовете са ок.
Качвам снимката в Mircosoft OneDrive и на пръв поглед цветовете са ок, свалям снимката на телефона от OneDrive и снимката изглежда потресаващо зле (бледи, студени цветове). Предположих, че просто екрана на телефона ми (Samsung Galaxy S5) има коренно различно цветопредаване, но все пак реших да проверя и се оказа, че не е (само) там проблема.
Свалих същата снимка от OneDrive обратно на компютъра, отварям я до оригинала от хард диска и.....тази от драйва е с различен (по-студен) бял баланс от оригинала. [smilie10]
Реших да пробвам как стоят нещата с Google Drive, направих същия експеримент и се оказа.....че трите снимки са с коренно различен бял баланс.
Тази от Google Drive пък е малко по-топла от оригинала, но разликата е видима. [smilie22]

Въпросът ми е аз ли съм малоумен и нещо не правя като хората, този проблем решим ли е и ако не е, къде съхранявате снимките си и има ли начин да ги пращате онлайн без загуба на качество (и съсипани цветове) или дискове са му майката и това е.

Отговори на това съобщение
 Re: Промяна в цветовете без видима причина!?
Автор: Lycan   
Дата:   18-08-16 02:34

Пробвай при снимка със sRGB профил дали е същото

Дата:   18-08-16 02:52

Конвертирах я в sRGB и на телефона вече изглежда използваемо, благодаря за което!
На компютъра обаче проблемът все още го има! Качвам я в драйва, свалям я и свалената снимка и оригинала са с различни цветове. По-сходни са в момента, но все още виждам минимална разлика в skin tone-овете.

Автор: compur   
Дата:   18-08-16 10:37

[smile]

Автор: smilen_k   
Дата:   18-08-16 11:20

Пробвай Flickr на Яхуту, не съм забелязал проблем с него.Каквото качиш,това сваляш.Дават 1 ТБ безплатно[beer]

Автор: penco   
Дата:   18-08-16 12:48

OneDrive и Google Drivе имат опция автоматично коригиране, ако не сте я махнали. Гугъл също така има и настройка в какъв обем да се качва, в зависимост от желанието ви в пълен размер или в негов си, като във втория случай не заема от мястото ви.

Автор: marrio31   
Дата:   18-08-16 13:33

Зависи и с коя програма гледаш свалените снимките на компа,аз бях със acdsee и не ми хващаше профила от калибрацията,със fast stone е ок.

Автор: sirteo   
Дата:   18-08-16 13:58

Ама, що не ги архивирате тези снимки!?

Дата:   18-08-16 15:40

@sirteo Защото хората искат да могат през телефона да си ги разглеждат без да ги свалят и разархивират всичките на него и да се занимават да си теглят програми.

@marrio31 През lightroom и windows photo viewer пробвах и през двете е същата работа.

@penco Опции за каквото и да било коригиране освен размера не намирам.

@smilen_k Регистрирах се вече, но все още тая надежда за драйвовете.

Някой друг поне има ли същия проблем или като свалите снимка от драйва е еднаква с оригинала? Пак казвам, разликата в момента е трудно забележима, но я има.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »