Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Ръчнофокусен нормален обектив ?
Автор: Nikolas666   
Дата:   03-08-16 09:55

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: Ръчнофокусен нормален обектив ?
Автор: J0R0   
Дата:   03-08-16 10:13

Грабвай някой Такумар на 1.7 или 1.4, на К-байонет.
Има ги достатъчно, няма защо да си усложняваш живота с преправяне от други системи.
Освен това са едни от най-добрите.

Автор: batsali   
Дата:   03-08-16 12:08

[smilie24]

Имам един Cosinon 50mm f/1.4, който също не е хич лош. Fujinon и Sekor също, но ще трябва да ги ползваш с адаптер.

Автор: steeens   
Дата:   03-08-16 12:35

Избирай от тук. Можеш и да разшириш търсенето, ако не ти хареса някой от тези с К байонет.

Дата:   03-08-16 12:44

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   03-08-16 12:53

http://www.pentaxforums.com/userreviews/porst-55mm-f1-2-color-reflex-mc-auto.html

Този даже го има в базара. Виж дали ще ти хареса, само цената е малко по висока от бюджета. Има и доста други добри предложения.

https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=BAZAR&request=view&id=78492

Автор: batsali   
Дата:   03-08-16 12:55

Бая има радиоактивни от тези светли обективи. SMC Takumar 50mm f/1.4 е радиоактивен. Бях правил разни сметки, притеснение може да имаш само, ако си залепиш задната леща за кожата и седиш така с часове и дни. Залепиш ли си лицето за камерата, стойностите са само няколко пъти по-високи от фоновите.

Имам спомен, че дозата, която получаваш от летене със самолет до северна америка да речем, може да си я вкараш за няколко часа с няколко десетки такива обектива залепени за кожата ти. Ако не те притеснява, че ще ти порасне 3та вежда на коляното от летене със самолет, то не трябва да имаш притеснения да снимаш с радиоактивни обективи. [smile]

Автор: J0R0   
Дата:   03-08-16 12:57

Подведох те, Такумарите бяха на М42, тия на К-байонет са под марката Пентакс.
Виж също и Ricoh, навремето снимах с едно такова лентово тяло и бях много доволен, ама тогава и критериите ми бяха други :)

Дата:   03-08-16 13:00

Такумарите са на М42 всичките. Имаш ли преходник?
http://allphotolenses.com/lenses/c_318136.html

Дата:   03-08-16 13:02

Дата:   03-08-16 13:07

J0R0, сега също би останал доволен. Добри обективи са Ricoh.[beer] [beer] [beer] Само 1.2 /55 може да покрие критерия за острота на отворен. Но не съм го провал. Аз имам този и е чудесен даже на 1.4.

Дата:   03-08-16 13:10

Nikolas666 написа:

> Имам преходник към М42.
> Порста го имах, даже вероятно
> визираш моята обява, но е продаден.
Не е твоята обява според мен, но щом си го продал кажи какво не ти хареса в него? Щото леко се изкушавам да го купя.

Дата:   03-08-16 13:17

Дата:   03-08-16 13:33

Такумарите може също да не ти харесат в такъв случай. Макар да са относителни тия сравнения, не са лабораторни тестове.

Автор: enizvk   
Дата:   03-08-16 13:36

Аз съм доволен от CZJ Pancolar 50/1.8, интересно боке кръгови форми :), остър е на f2.

Pentax M 50/1.7 има по меко боке и остротата е ок, но на моята бройка може би контраста е малко кофти, и ми бледнее малко.

Takumar 1.4 и XR Rikenon 50 f1.4, използваеми на широко отворено, Такумара има много интересен рисунък, но като цяло снимки в нета бол, реши коя картинка ти харесва най-много. Иначе за механиката аз почти всичките съм си ги смазал и сега са много приятни за ползване. За 300лв. ще си вземеш 3 от тези :)

Публикацията е редактирана (03-08-16 13:38)

Автор: BXMarkov   
Дата:   03-08-16 13:43

Ако можеш да намериш Auto Chinon MC 50mm f/1.7 или Auto Chinon MC 50mm f1.4 и двата са страшно остри и с невероятно боке, освен това са си на К-байонет. Имам този на 1.7, колкото и да не ми е приятно защото съм Пентакс фен, "чупи" пентакските [smilie5]

Ето този изглежда чудесно и е на добра цена [smilie24]

Публикацията е редактирана (03-08-16 13:55)

Автор: lamerko   
Дата:   03-08-16 13:53

Auto Chinon 50/1.4 до 5.6 не е остър, ама въобще. Но пък може да се заиграваш с бокетата :)

Дата:   03-08-16 13:59

Дата:   03-08-16 14:30

Хелиосите са добри обективи.

Автор: BXMarkov   
Дата:   03-08-16 14:34

За сравнение с Хелиоса най-добре Simbon4o може да каже, по спомени ги е имал и двата. За този на 1.7 гарантирам че е много остър още на 1.7

Ето мои примери, които са ми под ръка на лента:
тук , тук , тук , тук

и дигитално: тук и тук

Дата:   03-08-16 14:37

Автор: lamerko   
Дата:   03-08-16 14:55

Имам 50/1.4 и Хелиос 58/2 (77М) - не пише коя версия, но е от по-"модерните" на външен вид. Хелиос-а вади сравнително добра картинка в центъра, но по краищата е страхотно мазало... използваем е само ако обекта се намира в центъра. То и затова са му тези странни кръгови бокета... При 50/1.4 няма мазане по краищата - дори при 1.4 няма замацване, но е екстремно мек навсякъде, включително в центъра. След 5.6 нещаат се подобрят значително. Дефектите с дисторсията на хелиосите са си типични за тях (откъдето и идва търсенето им) и липсват изцяло при Auto Chinon-a.

Дата:   03-08-16 14:59

Симбончо зенитар 1.7 много хвалеше. А 1.7 Auto Chinon явно е по-остър от 1.4. Единствено ламелите му са само 6 и бокето му няма да е толкова меко като на 1.4, но едва ли е огромна разликата/особено на съвсем отворено/.

Автор: anjsan   
Дата:   03-08-16 15:04

Такумара 55/1.8 или 55/2 , ако ти попадне на сносна цена си го вземи , само дето е на М42 . Аз съм много доволен от него . Не е от най-светлите , но прави рязка картинка и хубаво боке . Изобщо обективите 55(58)мм имат хубава оптична схема и са особено добри за портрети (не говоря за Хелиоса, който също не е никак лош де ). Още по-добре да е с МС . Някой японец 55/1.4 с МС си вземи - има ги под различни марки : Чинон,Порст ...

Автор: Dobromir_Kalenikov   
Дата:   04-08-16 08:13

Току-що видях това в група за продажба на техника:
http://olx.bg/i2/ad/prodavamchinon-50mm-f-1-4-za-pentax-ID62QmO.html

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »