Автор: Lin_R
Дата: 27-07-16 01:34
Здравейте.
Голямо чудене се чудих дали да търся отговори във форум, защото съм наясно, че тук се навирам между шамарите и наоколо гъмжи от професионалисти, които биха реагирали на въпросите ми поне с лека подигравка :) Но поемам риска, тъй като професията ми е в една друга посока (музикант), а в обкръжението си наистина нямам никакви монтажисти, оператори, или поне любители такива, няма кого да питам. Виждала съм теми за Adobe premiere тук и реших, че е правилното място. Занимава ми се с видео монтаж и държа вече да напусна редиците на пълните лаици. До момента съм монтирала само работни демота и видео дневници от пътувания. Работила съм със sony vegas – до там ми стигна машинката. Пробвах, разбира се, Adobe (че и after effects си турих), но докато успея да се шашна напълно, компът ми заби. Щото и той е лаик колкото мен.
Въпрос 1: Намирам няколко онлайн курса за Premire Pro и се обърквам. Нужно ми е мнение с кой да се захвана (Този? http://aula.bg/kurs-premiere-pro) Всякакви съвети за супер начинаещи ще са ми от полза (да търся ли учебници и какви (къде), може и на английски).
Въпрос2: Каква компютърна примерна конфигурация ми е нужна, за да мога да започна обучение за Premiere Pro и Adobe After Effects?
Имам още куп въпроси, на които си отговарям чрез google, но ако видя зор, ще търся съвет и тук, срам – не срам. Ако не ми е мястото тук, моля да бъда извинена (и изтрита безпардонно).
Благодаря!
|
|