Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Принтирате ли?
Автор: batsali   
Дата:   30-06-16 09:26

В този свят на цветна телевизия, цветен интернет и големи черни камери, в който се намираме, има ли запалени непрофесионалисти и не артЪ изложители, които си печатат шедьоврите на хартия? Какви размери печатате? Консумирате ли печатна фотография на други автори под формата на книги или шедьоври за стена?

[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Принтирате ли?
Автор: victory13   
Дата:   30-06-16 09:54

[cool]

А4, 13/18, 15/21, А3

Не!

Автор: PhotoBo   
Дата:   30-06-16 10:01

Принтирам и се ядосвам после... Сиреч още търся свестен принт в Кралството... Идеи?

Автор: ss_sgp   
Дата:   30-06-16 10:06

Ако се пренебрегнат по 5-10 снимки на няколко месеца за бабите - не разбира се.

Дата:   30-06-16 10:13

Да задам и тоя въпрос. Ако се разбира, че не принтирате, има ли смисъл да се точи човек на мегапиксели, ако максималните пиксели по дългата страна при гледането на снимката ще са 1920 в масовия случай?

Автор: ss_sgp   
Дата:   30-06-16 10:19

Има смисъл, защото освен повече мегапиксели новите модели имат и по-добра картинка.

Освен това, че не принтирам на 'домашен' принтер не означава, че не принтирам на 3-5м ширина или на офсет. Мисълта ми беше, че 'В този свят на цветна телевизия, цветен интернет и големи черни камери' няма голям смисъл да се прави принт за домашно ползване.

Автор: kvakioh   
Дата:   30-06-16 10:22

От лента рол 120 като ги принтна на хартия, после сканирането е яко от носителя...
Принтирам рядко, като достигна 10-12бр. топ кадъра за А4, ще ги покажа в нещо като стая със 5-6 стени.

Дата:   30-06-16 10:23

ss_sgp, става дума за снимки, които са правени с мерак, а не снимки от именния ден на зетя.

Публикацията е редактирана (30-06-16 10:24)

Автор: lamerko   
Дата:   30-06-16 11:04

Книги не печатам (нямам нужната техника), както и работи на други автори... иначе общо взето каквото може да излезе от L800, включително пластики ID размер :)

Автор: Yonko_Rusev   
Дата:   30-06-16 11:22

...принтирам всеки ден.....по много [cool]

Автор: silvesar   
Дата:   30-06-16 11:27

Да, когато ми се налага [beer]

Автор: pepe_72   
Дата:   30-06-16 11:28

Имам кадри отпечатвани на хартия /различни фармати 20х30, 40х60, 40х40/ и е голямо удоволствие да гледаш вече готовия кадър отпечатат добре. Сега се готвя да изкарам принтове от портрети снимани със средноформатни камери, че съм залитнал по филма май:)
А относно консумиране на печатна фотография все се каня да закупя книги на автори дето съм набелязъл, но все оставям реализирането на идеята за близкото бъдеще

Публикацията е редактирана (30-06-16 11:28)

Автор: roumen6   
Дата:   30-06-16 11:33

да - 20х30, 40х60, 70x100...

да - купувам предимно книги...

за PhotoBo ще проверя и ще кача малко сайтове...

Дата:   30-06-16 11:37

То и аз, щото съм залитнал по средния формат филм, тия дни мисля да подготвя няколко невероятни шедьовъра за печат. [smilie5] Досега само ЧБ на Фохар 18х24 съм копирал и си е кеф физическата снимка, особено ако си си намокрил ръцете, за да я произведеш, но ми се иска да видя що е то голяма цветна картинка. Плана засега е да пробвам на Вертикал 7 извънземната машина, която "печата" на RA-4 хартия. В скановете ми среден формат има достатъчно пиксел да запълни 60х60 с 300dpi, но реално и доста по-голям размер ще изглежда май страхотно. А какво остава за големия формат филм [smilie7]

Дата:   30-06-16 11:37

На мен ми трябва да ми изпринтят някъде в София странни размери като например от 2400х1200, 2000х2000, разни насложени кадри и т.н.

Публикацията е редактирана (30-06-16 12:21)

Дата:   30-06-16 11:40

Само пак уточнявам - с тия въпроси искам да разбера дали простосмъртните любители си печатат творбите за личен кеф или за кеф на приятели и семейство. Не става дума за печат с цел изложба или даване на баба да гледа снимки. [smile]

Пишете все пак и какъв размер печатате най-често, че аз като разбрах за тоя принтер ми потекоха лигите за фототапет в хола [smilie5]

Дата:   30-06-16 11:42

На сайта на Вертикал, пише, че макс ширина на светлинния принтер е 1270мм и дължина ограничена от ролката.

http://www.vertinet.com/company/equipment/

2000мм няма като гледам.

Публикацията е редактирана (30-06-16 11:45)

Дата:   30-06-16 11:45

Поправям се- от 2000х1200 пиксела например да ми изкарат, като отида в нормално фото и им дам такъв кадър като размери, го изрязват по стандартите 9х13, 10х15 и т.н.
Принтил съм А4 за 2-3 човека, които са поискали. След това основно на по-малки размери, ще трябва да си търся скоро обаче за изчанчените размери кадри къде да принтя 5-6 с високо качество.
За кеф- само от лента и 10-12 кадъра за албумче с най-добрите.
Среден формат-да, скоро ще има и такива на принт.

Публикацията е редактирана (30-06-16 12:23)

Автор: Jk.freeman   
Дата:   30-06-16 12:32

За кеф принтирам, горе долу всичко от което съм доволен излиза на хартия 15х20. Друг пример е когато си намеря модел за фотосесийки, накрая избирам най-добрите кадри и ги принтвам пак 15х20 и правя на модела едно подаръче. Винаги остават доволни. [shtrak]

Автор: roumen6   
Дата:   30-06-16 12:38

изчанчени размери се печатат най-добре на ролка и после се режат

Дата:   30-06-16 12:45

kvakioh, може да се събере всякаква пропорция в друг формат, но с празни полета. За по-сигурно може да сложиш снимките на бял фон с правилната пропорция, за да не се изкушат в студиото да ти я кропнат по тяхно усмотрение.

Автор: HadesPersephone   
Дата:   30-06-16 12:57

Имам 4-5 принтирани листа А4 на Канонска фото хартия Glossy II от домашния принтер Canon Pixma 30 и нещо си беше...
Два от тях са в стъклени рамки на стената и резултатите на са особено зле, но може и по-добре. Като цяло темата ми се струва дълбока, иска се калибриран монитор, профил за принтера... не съм особено запознат и за сега поне не виждам да седна да се занимавам с това. Също така по-голям размер, А3 например. Голямо е удоволствието да видиш хубава снимка на хартия. [smile]

Автор: virosh   
Дата:   30-06-16 13:34

Досега само два пъти на канава. Скоро и още един път тъй като искам да сменя едната която виси в спалнята.
Иначе - не. На хартия вадя само кадри снимани на филм.

Доста време се чудех дали да не инвестирам в принтер и да си принтирам снимките вкъщи, но реших че това ще остане за по-нататък когато, евентуално започна да снимам по-често и имам кадри които си заслужават да бъдат на хартия. :)

Автор: codcdbp   
Дата:   30-06-16 15:40

Принтирам от негативи.
Ето няколко от последната сесия (снимката е с телефон)

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13439092_10210046368576031_4588768928269082191_n.jpg?o...

Автор: itilien   
Дата:   30-06-16 16:41

Аз за мен си не виждам смисъл от принтирането. Имам няколко кадъра 50х50см дето ги бях принтирал за една изложба преди години и сега само ми се пречкат. Един от тях си го бях сложил на стената в спалнята, ей така без рамка, да ме пренася на мястото. После двузалепващото тиксо се откача на няколко пъти и я махнах. Не ми липсва особено. Основният проблем е, че за да видиш хубаво напечатаните снимки ти трябва добра светлина. А в повечето случаи няма такава. А на монитора си изглеждат винаги еднакво добре. Най-добре биха изглеждали на голям 4к монитор.
Разглеждането на хартиени снимки също не е много удобно от чисто физическа гледна точка - трябва да ги изровиш от където си ги заровил, ако са малки и в албум - тогава е сравнително лесно, ама ако са по-големи няма как да са в албум, значи ще са единични, трябва да внимаваш как ги пипаш и прехвърляш, после да ги прибираш пак.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »